Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari ST ve Acsi2stm  (Okunma Sayısı 4491 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 14, 2025, 20:47:27 ÖS »

Selam arkadaşlar, sizlerle son aldığım bir ürün hakkındaki deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Beni bu ürünle tanıştıran Def Leppard a teşekkür ederim.

Ürünün adı Acsi2stm ve Atari ST lerde kullanılıyor. Ürün Atari ST, STF, STFM, STE, Mega ST, Mega STE ve ACSI portu bulunan Atari TT'de de çalışıyor. Yaptığı şey Atariye Hard disk eklenmesini ve ayrıca pil aracılığı ile saatin sürekli doğru olmasını sağlamak.

(Elimde Harici Atari Hardiski olan Megafile 20MB var fakat büyüklüğü Atari ST kadar ve uçak gibi ses çıkarıyor  tabiki içine program yüklemek için diskete yüklenmiş programlara ihtiyaç var.)

Atariye bu kartı takmadan önce pil yuvasına bir pil takmanız gerekli ardından 3 micro ST kart yuvasından birincisine bir FAT formatlı ST microST kart takmalısınız (EXFAT format bile oluyor). Kartın iki farklı çalışma şekli var.

1. GEMDRIVE MODU: Hiçbir işlem yapmıyorsunuz ve kart C harddiski olarak ST de gözüküyor. PC ya da MAC bilgisayardan karta atacağınız Atari programlarını Ataride C harddiskinde görüp çalıştırabiliyorsunuz. Progamlar sıkıştırılmış ST formatında olmamalılar.

2. ACSI MODU: Bir Hardisk bölümleme programı ile TOS 1.04 sonrasında 512MB lık Harddiskler yapabiliyorsunuz bunlar C D E F G gibi hardiskler oluyor. Bu disklerde bilgisayarda görülüyor ve program yüklenebiliyor.

Bu sayede yıllardır atıl duran Atari ST mi internetten indirdiğim Harddisk için modlanmış oyunlarla doldurdum ve tadını çıkarıyorum.

Linkteki video bu kartın kullanımı hakkında gerekli bütün bilgileri içermekte.
https://www.youtube.com/watch?v=0nK3B7iuZNc&t=1404s

* Ekran Resmi 2025-08-14 20.46.23.png (242.56 KB, 632x536 - Görüntüleme: 619 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2025, 20:55:44 ÖS Gönderen: Falcon » Logged

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
unay
Üye

Amstrad CPC sever

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2025, 10:47:38 ÖÖ »

Güzelmiş, güle güle kullanın.
Fakat 3 tane sd kart yuvası olmasının bir sebebi var mı acep?
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2025, 14:26:08 ÖS »

Güle güle kullanın. Bir gün Atari ST sahibi olunabilirse, ilk önce Def Leppard'a başvurulacak demek ki.

Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2025, 21:32:22 ÖS »

Güzelmiş, güle güle kullanın.
Fakat 3 tane sd kart yuvası olmasının bir sebebi var mı acep?
Bildiğim kadarıyla 3 kart ayrı ayrı programlanabiliyor ve istediğiniz kart ile açılış yapabiliyorsunuz, ya da öteki 2 kartı program taşımak içinde kullanabilirsiniz. Ama ben henüz denemedim.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: