Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFrontier: Elite 2 OpenGL "pc"
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Frontier: Elite 2 OpenGL "pc"  (Okunma Sayısı 14321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2009, 04:50:46 ÖÖ »

amigada deuteros'u bitirmiştim. türünün güzel bir örneği oyundu. millenium 2.2 yi oynuyorum şu sıralar emulatorde, oldukça ilerledim oyunda ama bir sorun var. ben hep savunma durumundayım amaç kolonileri artırmakmı? düşman arada bir saldırıp duruyor ben nasıl saldıracam çözemedim bir türlü. millenium 2.2 oynamış olan varmı? amiga dünyasında tanıtımı vardı ama hangi sayıda hatırmıyorum? slmlr (:

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2009, 06:44:21 ÖÖ »

evet millenium 2.2'de amac kolonileri arttirmak. koloniler belli bir sayiya geldikten sonra saldiri gemisi yapabiliyorsun. o ana kadar savunma yapmak durumundasin. gezegenlere probe yapip gonder. yasam destekleyen gezegenlere koloni gemisi yapip gonderebiliyorsun.

millenium'un bir guzel ozelligi deuteros'taki methanoidlerin nereden geldigini acikliga kavusturmasi

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2009, 17:24:07 ÖS »

millenium 2.2'ı ilk oynadığımda süper etkilenmiştim, harika bir oyundur. ondan sonra tadı damağımda kaldı, hep benzer oyunlar aradım durdum. deutheros, reunion, supremacy falan derken en son geçen sene yaz tatilimi "Master of Orion" oynayarak geçirdim. Eğer denemediyseniz serinin ilk oyununu mutlaka oynayın, günlerce başından kalkamayacaksınız. Bu younun devamı da var 2,3,4 diye. Hepsi güzel ama nostalji değeri olduğu için ve fazla karmaşık olmadığı için ilk oyun en iyisi gibi geldi bana.

ha bir de Pirates ucu açık oyun oynamayı sevenler için iyi bir alternatif bence. Hele grafikleri güncellenmiş ama içerik değişmemiş bir yeni versionu varken.

bu arada, hayır oyunu bitiremedim henüz, yani oyunu bitirmek biraz tuhaf kaçıyor bu oyun için. Çünkü bu oyun bitmiyor. Ucu açık bir oyun. Ben frontier'i yıllardır oynarım, önceleri sadece kaçakçılık yapardım, sonra uzun bir süre taksi yaptım, sonra elite rating'im düşük kaldığını gördüm, bounty hunter şeklinde takılmaya başladım, bu bayağı para kazandırıyor, patlayan gemilerden düşen değerli malzemeleri TBCS (tractor beam cargo scoop) ile toplayıp satıyorsun, hem haybeden para geliyor, hem elite rating'in artıyor. Rating'in yüksek olunca BB'deki görevlerde pazarlık edebiliyorsun ve %10/%20 fazla ödüyorlar. Şimdilerde ise para içinde yüzdüğüm için expedition yapıyorum. 100LY mesafelere gidip mining droid bırakıp dönüyorum. Fakat bu arada görevlerin bazılarını kaçırdığım için artık military görevini alamaz haldeyim (son 4 görev).  İşin özü şu, 3252'nin sonlarına kadar "Competent" rating'e varamazsan görevler senden kopup gidiyor. Yani bir noktada para kazanmayı kesip tehlikeli sistemlerde ava başlamak gerek. Bunun için oyunu baştan açıp uğraşmam gerek.

Kaldı ki görevler 3250 yılında başlayıp 5 yıl sürüyor. son görev 3255'de bitiyor. Biliyorsun ki frontier'de zaman realtime akıyor. Yani bu görevleri elin stardreamer'da ilerleyerek yapsan bile 20 gün sürer. Bu kadar vaktim yok doğrusu artık.

Bir de peşime birileri takılıyor demişsin. Eğer Anisotrophic mod kullanmıyorsan bu kaçınılmaz birşey. Oyunun olayı bu. Yavaş bir gemiyi tüm korsanlar yakalayabiliyor. Katlanacaksın bolca save yapacaksın. Hızlı bir gemi sahibi olursan sana yetişebilen pek olmaz. AnisoMod ben hiç sevmiyorum, alıştığım gibi değil, ama yeni başlayanlar için ideal gibi görünüyor.

edit: aşağı yukarı 20 görev var toplamda. Gazetelere abone ol ve onları oku. Örneğin ilk görev Wiccan race olması lazım, ikinci görev ise Soholia sistemine ilaç taşımaktı. Tabii görevleri takip etmek gibi bir zorunluluk yok, eğer ilgilenmezsen gelip geçecektirler, evren sen olsan da olmasan da yaşıyor

edit:
millenium 2.2 remake: http://glitch01.wordpress.com/2006/08/29/millennium-remake-completed/

Freeorion (orjinali gibi değil elbette): http://www.freeorion.org/index.php/Download
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2009, 18:56:30 ÖS Gönderen: Arda » Logged

bulutlu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2009, 22:53:04 ÖS »

arda kardeş frontier oyununu oynadıkça çözmeye başladım federal görevleri yapıyorum 2 rütbe yükseldim,anladığım kadarıyla oyunun sonu yok gibi birşey bu da doya doya oynayacağım demektir.tabi oyun kapanmaz
ise....
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2009, 04:21:16 ÖÖ »

sağolun @coze ve @arda post ardından biraz daha uğraşınca millenium 2.2 yi bitirdim. şimdi pc remake 'ini oynuyorum. bu başlığa post msg attıktn sonraki uğraşlarımda bulmuştum remake'ini. ayrıca benzer oyunları yazdığı için @arda'ya tekrar tşklr onlarıda oynamak isterim, oldukça güzel tarz oyunlar.

frontier elite oyunuda amiga ile oynadığım bir oyundu remake'inin çıkmasıda güzel fakat o bana karmaşık gelmişti çözememiştim, dolayısıyla pek uzun uğraşmadım o oyunla bu sebepten. başta millenium 2.2 dende bişey anlamamıştım bir türlü jeneratörü aktif edip, madeni devreye sokmayı akıl edememiştim. kısmet şimdiye bitirmekmiş.

frontier için bir tanıtım yazarsanız güzel olurdu. slmlr. iyilikler. (:

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2009, 06:07:01 ÖÖ »

baska bir benzer oyun, Utopia ve devami K-240'dir. K-240 ozellikle gercekten manyak bir oyundur, hala arasira acip bi kac gorev atarim.

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2009, 10:48:50 ÖÖ »

baska bir benzer oyun, Utopia ve devami K-240'dir. K-240 ozellikle gercekten manyak bir oyundur, hala arasira acip bi kac gorev atarim.

K240'ı duymamışım ben, ilk fırsatta denerim. Aslında başta pek alakalı gibi görünmesede bence bu türe çok yakın duran bir başka oyun "Dune" dur (serinin ilk oyunu). Büyük keyifle oynamıştım ve hala oynuyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2009, 11:23:10 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2009, 23:06:32 ÖS »

@coze
K240 gerçekten de çok güzeldi. Ama ya bendeki veya Türkiye'ye gelen crack versiyonundaki bir problem nedeniyle takılıyordu, bug'lıydı, belli bir düzeyden ileri gidilemiyordu diye hatırlıyorum. Tasarımı da oldukça iyiydi.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 27, 2009, 13:30:04 ÖS »

millenium un anlamını öğrenmeme sebeb olan oyundur. O zaman pek bişey yapamamıştım ingilizce den dolayı canım sıkılmıştı ama oyun çok hoşuma gitmişti. Dün hem remake ini hem de orjinaline göz attım. Remake i oynamaya karar verdim.

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: