Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Havya  (Okunma Sayısı 11474 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 30, 2010, 15:20:35 ÖS »

Stand'ın hediyesi 4 TL. Yani öyle etrafı yakmaya değecek bir şey değil. Yalnız benimki fazla  hafif. Havyanın kablosunun ağırlığıyla devrilebiliyor. Dikkatli kullanmak veya mümkünse bir yerlere sabitlemek lazım.

@metallic:
İlgilendiğin için teşekkürler. Hafta içinde lehim pompası edinip tekrar deneyeceğim artık.

Alıntı sahibi: zafer
anlayamayanlara siz baka baka örendik diyorsunuz burda linkler veriliyor ingilizce ingilizcem iyi değil birisi bana yardım etsin diyorum biri ciddi konuda amiga tamir için yardım etsin bu bilgisayarları tamir etmek istiyorum

Eğer bu sözlerle kastettiğin bensem yukarıda baka baka değil uğraşa uğraşa öğrendiğimi yazmıştım. Eski bir sabit diskin kartından parça çıkarmaya çalışarak daha sonra da ufak tefek tamiratlar yaparak (pil değiştirerek vs.) kendimi geliştirmeye çalışırdım. Varabildiğim nokta atlantis gibi da 1 saatte 3 lehim ancak  yapma noktasıdır. Normalde bu tip işleri parasını verip elektronikçilere yaptırırım ama eski sistemlerde bu tamiratları ister istemez kendin yapmak zorunda kalıyorsun.

Bulduğum bilgileri de genelde forumda link vererek paylaşırım. Lehim konusunda da  farklı lehim yöntemleri başlığına bakabilirsin. Orada bazı linkler verdim. Kalem havya kullanımı ile ilgili link vermemiştim ilgi çekmez diye onu da eklerim.

İngilizce demişsin ama biz ne kaynak buluyorsak onları paylaşıyoruz. Türkçe varsa Türkçe, İngilizce varsa İngilizce.  Bazen farklı dillerde İspanyolca, Fransızca dökümanlar oluyor. Google translate'den anlamaya çalışıyoruz. Niye sitem ettiğini anlamadım. İlgilendiğin sayfaların Türkçe'ye çevrilmesini mi bekliyorsun? Yukarıda verdiğim başlığa gidersen oradaki linkler Türkçe.

Forumda aradığın cevapları bulacağını düşünüyorum. Ama buradaki insanların çoğunluğunun 30 yaş üzerin işi gücü olan çoluk çocuk sahibi adamlar olduğunu unutma. Her yazdığına şıp diye cevap bulamayacaksın yani. Herkesin vakti kısıtlı. Bence tamir etmek isteğin arızaları spesifik olarak yazarak başlayabilirsin.

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ağustos 30, 2010, 16:17:30 ÖS »

Metal plaka havyanın ısısını düşürdüğü için lehim terbiyesizleşiyor, ucundaki bakır çubuğun 1 cm çaplı olduğu bir havyanın maksimum ısısına ulaşmasını bekledikten sonra tek seferde eritip metali biraz yamultup metalin diğer lehimlerine geçebilirsin.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 31, 2010, 00:04:01 ÖÖ »

@wizofwor

Sözlerine hak veriyorum. zafer kardeşimiz sanırım formun en küçük üyelerinden ve biraz heyecanlı

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: