Playstation ilk çıktığında çok değerli bir makine idi, diyorumya insanlar bu konsolun manyağı olmuştu,
İnsanlar daha çok Winning Eleven oyunu için bu makineyi alıyordu o dönemde.
Eski konsollarını nintendo olsun, sega olsun, amiga olsun, komodor olsun satıyor ve yerlerine Playstation alıyorlardı.
Amiga ve Commodore kullanıcıları içinde Playstation almak için cihazlarını satanlar kayda değer bir sayı olamaz. Olsa olsa bağlılığı olmayan kullanıcılar para denkleştirmek için satmıştır.
Playstation ın kopya oyun oynamaya imkan veren çipinin türkiye de çok yaygın olması ve türkiyeye fabrikasyon kopya oyunlar bir şekilde getirilmesi Playstation'ı Türkiye de popüler yapan en büyük etkenlerden biridir.
Haklılık payı yüksek tabii yukardada dediğim gibi o dönemde Winning Eleven çılgınlığı vardı.
Özellikle ATERI salonları nın popüritesini kaybetmesinde Playstation ın büyük etkisi vardır.
Benim gördüğüm Atari salonları popülaritesini kaybetmeye başladığı dönemde Playstation ortaya çıkmıştır. Ayrıca o dönemde 18 yaşından küçüklerin salonlara girişi için ailelerinden izin kartları vs. alması gerekiyordu. Aileler çocuklarını atari salonlarından uzak tutmaya çalışıyordu yani.