Sanırım mavi olanlarda Gamecube modu ve dolayısıyla Gamecube girişleri yok. Siyah yada beyaz tercih edilmeli.
Bende mavi olan yani son üretilen modellerde gamecube özelligi olmadıgını duydum.
Bende ve Atlantis'de siyah modeli var Toddler'da ise beyaz modeli. Mavi son versiyoun dışında diger cihazlar arasında bir fark olmadıgını düşünüyorum. belki ufak tefek detay farklı vardır ama şuana kadar bu farkla ilgi önemli bir yazı yada bilgiyle karşılaşmadım.
Siyah yada beyaz bir model alacaksanız muhtemelen 2.el alacaksınız. alırken bana göre dikkat etmeniz gereken en önemli detay wii remote'lerin motionplus özellikli olup olmamasıdır. Bir çok haraket algılayan oyun bu özelligi istiyor.
Benim elimdeki wii remoteler motion plus özelligi olmayan modellerden ancak altına takılan bir aparat ile motion plus özelligi ekleniyor buda remote'nin boyunun bir kaç santim daha uzamasına neden oluyor. Ayrıca bol aksiyonlu bir anda remotenizi şuursuzca sallarken bir anlık temassızlık nedeniyle motionplus'u takın yazısıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz (bugüne kadar en fazla 2 defa kaldım)
Allta ki resimde wii yazısının hemen altında yazan ibare '' wii motionplus inside'' yazıdan da anlaşılacagı üzere wii remotenin motionplus içeren model oldugunu anlatıyor. alacagınız ürünün detaylı resimlerine bakarak var olup olmadıgını anlayabilirsiniz.

Allta ki resimde de ayrıca takılan motionplus aparatını görebilirsiniz.

Ve bu arada farkı nasıl anlayacagınızı anlatan 1resim

Bunun haricinde cihazı 2.el alacaksanız yanında 2remote ve 2nuncukh olmalı diye düşünüyorum bu haliyle temiz bir sete bana göre verilebilecek en yüksek rakam 250-300 arasıdır.
Resimleri alıntıdır. boyutlayamadıgım için kusurabakmayın.
Ve bir not: Wii kesinlikle her evde olması gereken bir cihazdır. Mutlaka alın