Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Postacı huzursuz etti  (Okunma Sayısı 14649 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2014, 16:04:51 ÖS »

Aynı geyiği bizim ofise gelen postacı amca da yapmıştı. Arada adres değiştirin (ofis, ev, ofis şeklinde...) Bir de arada eşinizin dostunuzun adına sipariş verin.

Bu yöntemler ile "gerçekten" kendi adına mal getirenlerin bütçesi ölçüsünde senelik retro ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Ancak ikinci el sitelerinde düzenli olarak mal satıyorsanız TC kimlik numarası bazında takibi zaten yapılıyor.

Benim satışım yok yani eve giren dışarı çıkmıyor (arada buradaki masa ve sepet boşaltma operasyonlarımı saymazsak )

Yani büyük konuşmayayım (tahtaya vuruyorum), başıma bir sorun gelmedi henüz (bu sene belki 10-15 paket getirtmişimdir)...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2014, 16:23:04 ÖS »

Satış olmadıktan sonra maliyenin bir şey demesi pek mümkün değil. İkinci el sitelerinde ya da internet üzerinden düzenli olarak satış yapıyor ve banka hesabınızda hareketlilik oluyorsa Maliye her zaman çağırabilir.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2014, 16:33:14 ÖS »

Bence postacı gereksiz bir yorum yapmış. Adam postacı değil, maliye müfettişi sanki. Sanane abi, ver postanı git.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2014, 16:50:03 ÖS »

Bence maliyenin satışları takip edebilmesi imkansız,en azından hepsini.Belki rastgele kişi seçimi yapıyorlar ama bir günde internet sitelerindeki toplam alışveriş onbinleri buluyordur.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2014, 21:25:42 ÖS »

Bu konudan sonra bu tarz bir konuşmaya maruz kalacaktım postacıyla tadım kaçmasın diye takıılırsa takılsın geyiğide yapamadım birileri cebe atar diye. Rezalet diz boyu. Herkes konuşuyorda gelmeyen paket gelmiyor. Takipsiz kargo alamaz oldum hep takipli alırdım para centten yetmedi takipliye aldık oyunda gelmedi parada gitti önümüze baktık alan iyi bi yerde kullanmıştır artık lanet ola.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 17, 2014, 21:37:52 ÖS »

Çok paket gelince postacının iş yükü artıyor ya, ondandır...
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 17, 2014, 22:05:58 ÖS »

Mesajlarınız için çok teşekkürler. Bana da en yüksek olasılık, postacının gelmekten sıkılıp böyle bir şey uydurmuş olabileceği gibi geldi. Ama insan yine de endişeleniyor, şimdi bir ay sonra vergi dairesinden bir mektup gelse; yapılan incelemelerimiz sonucu bilmem ne tespit edilmiştir falan diye, insanın tadını kaçırmaya yeter. Ondan sonra uğraş dur. Neyse bugün gelen de son paketti zaten, umarım bir sorun çıkmadan kapanır konu.
Bir dahakine de tanıdık birilerinin adına vereyim siparişi; tüyo için teşekkürler yavuzg
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 17, 2014, 22:47:45 ÖS »

Vergi satış işleminde gerçekleşir. Satmadığınız sürece GİB'in peşinize düşme gibi bir derdi olmaz...

Kargonuz kapınıza kadar gelmişse demekki gümrük vergisine de tabi olmayacağına kanaat edilmiş.

Ortada sorun yok bence...

Yine belirttiğim gibi, eğer ikinci el sitelerinin ödeme mekanizmaları çerçevesinde satış yapıyorsanız o zaman durum başka. Elbette o da belli bir hacmi geçince dikkat çekecektir ancak.

Forumda bi ara ibeşer konuyla ilgili detay bilgi paylaşmıştı diye hatırlıyorum...

Postacı bana da aynen size söylediği şeyleri söyledi. Aynı postacı değilse bence geyik muhabbetinin ötesinde genel bir tebliğ yayınlanmış olabilir PTT'ye...

Bununla birlikte adres değişikliği önerisini bizzat postacımız söyledi (ofise gelip gittiğinde çay, su varsa ufak atıştırmalıklardan ikram ederiz kendisine el üstünde tutarız yani )

Söylediğine göre, ofis/iş yeri adreslerine 5 defadan fazla kargo geldiği zaman GİB gönderilerin ticari olup olmadığı konusunu araştırabilirmiş. "Ev adresini ver, istediğin kadar getirt" dedi postacı...

Netekim son gönderim için ev adresini verdim. Koca koliyi hem de cumartesi günü eve teslim etti PTT, hem de 1 hafta gibi rekor bir hızda geldi paket. 3.75 mi ne bir de "inceleme" ücreti ödedim...

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2014, 23:17:08 ÖS »

Ben bu sene 15 paket almışımdır, şirkette benim gibi 3-5 kişi daha var. Birde şirketin kendisine yurt dışından gelen evrak vs. paketler oluyor. Yani pttden ayda en az 10 paket geliyordur. Paketler girişde resepsiyona geliyor, henüz bir uyarı vs. almadık. Sağolsunlar teslim alıp masamıza koyuyorlar.
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 18, 2014, 00:15:18 ÖÖ »

Bununla birlikte adres değişikliği önerisini bizzat postacımız söyledi (ofise gelip gittiğinde çay, su varsa ufak atıştırmalıklardan ikram ederiz kendisine el üstünde tutarız yani )

Söylediğine göre, ofis/iş yeri adreslerine 5 defadan fazla kargo geldiği zaman GİB gönderilerin ticari olup olmadığı konusunu araştırabilirmiş. "Ev adresini ver, istediğin kadar getirt" dedi postacı...

Netekim son gönderim için ev adresini verdim. Koca koliyi hem de cumartesi günü eve teslim etti PTT, hem de 1 hafta gibi rekor bir hızda geldi paket. 3.75 mi ne bir de "inceleme" ücreti ödedim...
Benim iş yerim bir devlet üniversitesi, bütün kargolarım okula geliyor. Ayda en az 2 kargom oluyor. Şu ana kadar bir iki defa açık gelmesi dışında herhangi bir durumla karşılaşmadım. Özel iş yeri olsaydı mı sorun olurdu acaba? Genelde İngiltere'den alıyorum alacaklarımı, bazen de Amerika'dan.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2014, 13:27:55 ÖS »

Benim iş yerim bir devlet üniversitesi, bütün kargolarım okula geliyor. Ayda en az 2 kargom oluyor. Şu ana kadar bir iki defa açık gelmesi dışında herhangi bir durumla karşılaşmadım. Özel iş yeri olsaydı mı sorun olurdu acaba? Genelde İngiltere'den alıyorum alacaklarımı, bazen de Amerika'dan.

Benim iş yerine geliyor paketler en sonunda DHL görevlisi sordu (PTT'ci borç para istedi yuh artık, vermedim tabi) bu kadar ne alıyorsun ne var bunların içinde diye. Gözlerinin önünde maket bıçağını dayayacaktım ki gerek kalmadı sokak işlek sokak araba bekleyemiyor. Maketi çıkarınca korkmuşta olabilir o an tip bozuktu uykusuzluk falan hehe. Müşteri girerken bir elimde Arcade PCB bir elimde çay vardı komik görüntüler bunlar ki bu tarz işi yapanların mekanlarında yaşanan şeyler sürekli. Ofis depo gibi yığın malzeme iyi ekmek çıkar buradan keh

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: