Vergi satış işleminde gerçekleşir. Satmadığınız sürece GİB'in peşinize düşme gibi bir derdi olmaz...
Kargonuz kapınıza kadar gelmişse demekki gümrük vergisine de tabi olmayacağına kanaat edilmiş.
Ortada sorun yok bence...
Yine belirttiğim gibi, eğer ikinci el sitelerinin ödeme mekanizmaları çerçevesinde satış yapıyorsanız o zaman durum başka. Elbette o da belli bir hacmi geçince dikkat çekecektir ancak.
Forumda bi ara ibeşer konuyla ilgili detay bilgi paylaşmıştı diye hatırlıyorum...
Postacı bana da aynen size söylediği şeyleri söyledi. Aynı postacı değilse bence geyik muhabbetinin ötesinde genel bir tebliğ yayınlanmış olabilir PTT'ye...
Bununla birlikte adres değişikliği önerisini bizzat postacımız söyledi (ofise gelip gittiğinde çay, su varsa ufak atıştırmalıklardan ikram ederiz kendisine

el üstünde tutarız yani )
Söylediğine göre, ofis/iş yeri adreslerine 5 defadan fazla kargo geldiği zaman GİB gönderilerin ticari olup olmadığı konusunu araştırabilirmiş. "Ev adresini ver, istediğin kadar getirt" dedi postacı...
Netekim

son gönderim için ev adresini verdim. Koca koliyi hem de cumartesi günü eve teslim etti PTT, hem de 1 hafta gibi rekor bir hızda geldi paket. 3.75 mi ne bir de "inceleme" ücreti ödedim...