Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İzopropil alkol hakkında  (Okunma Sayısı 13648 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 06, 2015, 00:30:37 ÖÖ »

Asetonun bulunması daha kolay olamaz çünkü eczanelerde satışı yasaklandı. Yerine oje çıkarıcı adıyla muadil asetat türevi kimyasallar satılıyor.

Ben de 2-3 sene kadar önce Posta Gazetesi'nde okumuştum. Güzel gazete ama her zaman mutlak doğruyu vermez.

Tabi asetonu bu mesaja görsel zenginlik olsun diye satın almadım. Dün yukarıdaki mesajı atınca, Ziebart'ın, sanki bana bedava iş yapmış gibi arabamın camına yapıştırdığı reklam etiketini sökmek aklıma gelmişti. Denk geldi.

Ama herneyse. Eğer siz veya ihtiyacı olan bir yakınınız için izopropil alkol (İPA) temin etmek asetondan daha kolaysa o zaman şu bilgiyi aktarayım. İPA da oje çıkartmak için kullanılabilir.
Aseton ile bugün hgs etiketini çıkartmak için biraz denedim yapıskan kısmı cok guzel cıkartıyor fakat problem yapışkan kısma gelebilmekteymiş...
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 06, 2015, 01:58:56 ÖÖ »

Eşim de bir aseton almış pembe renkli sözde meyve kokulu yapmaya çalışmışlar iğrenç bir kokusu var iz bırakıyor.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: