Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetwww.g2a.com (Oyun satış sitesi)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: www.g2a.com (Oyun satış sitesi)  (Okunma Sayısı 5848 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 08, 2015, 09:50:45 ÖÖ »

Bir arkadaşım bana bu siteden bahsetti.
Siteden uygun fiyatlara oyun keyleri alabiliyormuşsunuz.
(Hatta windows keyleri de varmış sanırım)

Biraz araştırdım;
Site e-bay gibi çalışıyor.. Key satmak isteyenlerle, almak isteyenleri buluşturuyor.

Haa her ucuz etin yahnisi gibi bu işin de bazı can sıkabilecek yanları varmış.

Mesela bir müddet sonra keyler iptal olabiliyormuş.
Son olarak Far cry 4 de bu tür sorunlar yaşanmış.
Eğer oyunları g2a shield (1.5 $ ilave)ile alırsanız, site garanti veriyormuş ve bu gibi durumlarda, çalışan yeni bir key gönderiyorlarmış.

https://www.g2a.com/

Mutlaka bu siteyi bilen arkadaşlar vardır.
Belki de bilmeyenler vardır diye paylaşayım dedim

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2015, 12:39:01 ÖS »

Şahsi fikrim olarak, dijital oyun almaya karşıyım. Şöyle ki:

1- Misal PSN store da bir müddet önce görmüş olduğum Dead Space 2 oyununu kutulu olarak gittim 20 TL ye aldım. Hem koleksiyon kısmı için hem de benim cep kısmı için daha iyi oldu.

2- İnternet internet diye övünüp duruyoruz ama bizim sağlayıcı şirketler serverlarına yük bindirmekten korkmalarından mıdır bilmem, bize hala AKN- adil kullanın kotası adı altında sınırsız interneti sınırlayarak sürekli kazık atma derdindeler. Eh malum, artık iyi bir oyun 30-40 GB den aşağı değil. 2 oyun indirsem gitti zaten kota.

Mesela bir müddet sonra keyler iptal olabiliyormuş.
Son olarak Far cry 4 de bu tür sorunlar yaşanmış.
Eğer oyunları g2a shield (1.5 $ ilave)ile alırsanız, site garanti veriyormuş ve bu gibi durumlarda, çalışan yeni bir key gönderiyorlarmış.

BU key patlama olayı gerçekten yaşandı bir müddet önce. Baya kişi de mağdur oldu. Ama sanırsam bu site değildi o.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2015, 13:15:38 ÖS »

G2A'yı övenleri görüyorum. Ancak, satan adamın güvenilir olması gerekiyor. Farcry'daki keylerin patlaması olayı ise, çalıntı kredi kartlarıyla key alınıp satıldığı tespit edildi ve Ubi direk banladı. Ben böyle biliyorum.

Dijital almayı bende sevmiyorum. Koleksiyon için en iyisi kutu. Ama, ara sıra Steam'den alıp oynamak iyi oluyor. Indie oyunlar için...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2015, 13:55:30 ÖS »

2- İnternet internet diye övünüp duruyoruz ama bizim sağlayıcı şirketler serverlarına yük bindirmekten korkmalarından mıdır bilmem, bize hala AKN- adil kullanın kotası adı altında sınırsız interneti sınırlayarak sürekli kazık atma derdindeler. Eh malum, artık iyi bir oyun 30-40 GB den aşağı değil. 2 oyun indirsem gitti zaten kota.

Evet, işin birde bu yönü var malesef

AKN olayına da altyapı sorunundan dolayı değil de, rekabet kuruluna gelen bir şikayetten sonra devreye almışlar diye duymuştum.
Mesela TTNET bile uzunca bir süre AKN uygulamadı.
Diğerlerinden de uygulayan pek yoktu sanırım.
Artık hangi sağlayıcı uyguluyorduysa, bunlar AKN uygulamıyor diye şikayet etmişler, rekabet kuruluda uygulanma zorunluluğu getirmiş.
Bu durum doğru yada yanlış bilmiyorum ama bir gerçek varsa o da altyapı yetmezliği nedeniyle uygulamadılar AKN' yi. Alt yapı sorunu olsa, zaten rekabet kurulunun kararını beklemeden kendileri uygularlardı.

AKN ülkemizdeki, saçma pincik zihniyet ürünlerinden, bir tanesi sadece..

prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2015, 14:00:10 ÖS »

Bu siteden Tes: Skyrim ve Civilization V almıştım. Bir sorun yaşamadım. Önemli olan global keyleri ve olumlu geri dönüşü yüksek kişileri tercih etmek. Rus keyleri daha ucuz olsa da sorun çıkabiliyor.

Kutulu oyun almak elbette daha güzel, ancak dijital oyunlar kutulu olanlara göre çok daha uygun fiyatlı olabiliyor.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2015, 14:15:26 ÖS »

Ben de bu site üzerinden bir çok oyun satın aldım. Arkadaşların dediği gibi puanı ve yaptıkları satış sayısı çok olan bir satıcıdan alışveriş yaparsanız bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Kendi aldığım oyunladan key iptal olması gibi birşey yaşamadım.

Dediğim gibi önemli olan nokta, alım yaparken "key" daha ucuz diye 10 adet satış yapmış birini değil, mümkünse işlem sayısında 5 hatta 6 haneli rakamları bulmuş satıcıları seçmek. (Zira bu satıcılar bireysel satış yapan kişiler değil, belirtilen ülkelerdeki distributor ya da perakendeci firmalar oluyor.)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2015, 14:27:09 ÖS »

Kutulu oyun aldığınızda disk bağımlılığı nasıl oluyor? Orijinal aldıktan sonra bir de NO-CD crack falan mı kullanıyorsunuz? PC'de Starcraft 2 ve Diablo 3 dışında kutulu oyun almadığım için pek hakim değilim de.

Orijinal oyunlarda şahsi olarak en büyük sıkıntım, 'Family License' tarzında bir imkan sunmamaları. İki çocukla birlikte evde 3 bilgisayarda oynamak istiyorum ama bu konuda doğru dürüst bir çözüm bulamadım. En azından aynı ağ üzerindeki kullanımlara bir kolaylık sağlamalılar. Minecraft gibi bir oyuna 2 defa 20 euro ödemek adama koyuyor doğrusu...
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2015, 15:22:39 ÖS »

Kutulu oyun aldığınızda disk bağımlılığı nasıl oluyor? Orijinal aldıktan sonra bir de NO-CD crack falan mı kullanıyorsunuz? PC'de Starcraft 2 ve Diablo 3 dışında kutulu oyun almadığım için pek hakim değilim de.

Orijinal oyunlarda şahsi olarak en büyük sıkıntım, 'Family License' tarzında bir imkan sunmamaları. İki çocukla birlikte evde 3 bilgisayarda oynamak istiyorum ama bu konuda doğru dürüst bir çözüm bulamadım. En azından aynı ağ üzerindeki kullanımlara bir kolaylık sağlamalılar. Minecraft gibi bir oyuna 2 defa 20 euro ödemek adama koyuyor doğrusu...

Uzun süredir kutulu oyunların çoğunda, oyunu steam, origin, uplay, battlenet gibi platformlara kayıt ettirmek gerekiyor.  Kısacası cd'ler sadece ilk yükleme için. Bir daha o cd'ye ihtiyaç kalmıyor. İstenirse hesabınız üzerinden o oyunu tekrar indirebiliyorsunuz.

Ayrıca Steam'de family share özelliği var. 10 hesaba kadar kendi kütüphanenenizi paylaşabiliyorsunuz. Böylece aynı oyunu birden fazla almaya gerek kalmıyor. Kütüphane sahibi çevirimdışı (ya da çevirimiçi olsa da bir oynuyor olmaması gerekli) olduğu sürece paylaşılan kişiler o oyunları oynayabiliyor. Buna benzer bir özellik playstation network için de olması lazım.

http://store.steampowered.com/promotion/familysharing
« Son Düzenleme: Haziran 08, 2015, 15:26:10 ÖS Gönderen: prospektüs » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2015, 16:59:41 ÖS »

@prospektüs

Sorun aile içinde online oyunların karşılıklı oynanamaması. PSN'de 1 hesap 2 cihazda aktiflenebiliyor ve aktiflendiği cihazlarda serbestçe oynanabiliyor. Bu fikir PS3'de ilk çıktığında 5 adet sisteme kadar oyun paylaşımı yapılabiliyordu. XBLA'daki durum nedir bilmiyorum.

Steam'deki oyunu paylaşan kişinin offline olması gerekliliği ise benim açımdan bu fikri öldüren bir kısıtlama. Aile olarak oyun oynanan saatler genelde ortak oluyor zaten.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: