Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga & Commodore İçin Arcade Stick
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga & Commodore İçin Arcade Stick  (Okunma Sayısı 6310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 30, 2015, 03:36:46 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar Amiga Ve Commodore 64 İçin Arcade Stick Yapmak İstiyorum Çift Kişilik Olacak Bana Alacagım Ürünler İçin Yardımcı Olacak Arkadaşlar Varmı Bu Konuda

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2015, 09:08:42 ÖÖ »

Benim gibi uğraşmayım dersen şu iki ürünü alıp kurtulabilirsin;

http://www.ebay.co.uk/itm/C64-Amiga-CD32-playstation-controller-adapter-joystick-joypad-PSX-interface-/221809454412?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item33a4dfad4c

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/arcade-kol-ps3-ps2-ve-pc-icin-uyumlu-169549770

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2015, 10:32:21 ÖÖ »

İşin elektronik kısmı için Aliexpress'den zevkine göre bir arcade joystick seti alman yeterli olacaktır. Sadece ball top veya bat top olayına karar vermen gerekiyor. Bir de kablo tipi dişi DB-9 konnektör alacaksın ve konnektörün pinlerine lehimlerini yapman gerekecek.

Kutu için bir tasarım yapman ve bunu bir marangoza mdf'den kestirmen gerekecek. Daha sonra kutu üzerine panç ile delikler açacaksın. Son aşamada kontrol panelin üstüne hazırladığın görseli plexyglass altına veya folyo baskı tekniğiyle yapıştırarak yerleştireceksin ve montajı tamamlayacaksın.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2015, 15:00:13 ÖS »

Amiga'Yı bilmem de, C64 joystick portunda sadece tek ateş tuşu var. Tek butonlu arcade stick mi yapmak istiyorsun?

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2015, 01:31:37 ÖÖ »

Arkadaşlar Öncelikle  Fikirleriniz Ve Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Amiga Ve Commodore Aynı Anda İkisindede Kullabilecegim İki Kişilik Bir Arcade Stick Yapmayı Düşünüyorum Legimden Anlıyorum Çok Azda Olsa Elektronik Bilgim Var Sadece Parçalara Biraz Yabancıyım Yardımlarınızı Bekliyorum

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2015, 01:32:44 ÖÖ »

İşin elektronik kısmı için Aliexpress'den zevkine göre bir arcade joystick seti alman yeterli olacaktır. Sadece ball top veya bat top olayına karar vermen gerekiyor. Bir de kablo tipi dişi DB-9 konnektör alacaksın ve konnektörün pinlerine lehimlerini yapman gerekecek.

Kutu için bir tasarım yapman ve bunu bir marangoza mdf'den kestirmen gerekecek. Daha sonra kutu üzerine panç ile delikler açacaksın. Son aşamada kontrol panelin üstüne hazırladığın görseli plexyglass altına veya folyo baskı tekniğiyle yapıştırarak yerleştireceksin ve montajı tamamlayacaksın.

ball top ve bat top arasındaki fark nedir acaba cahilligime verin

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2015, 01:33:21 ÖÖ »

hem amiga hemde commodore da çalışıyormu bu ürünler arkadaşım
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2015, 01:40:43 ÖÖ Gönderen: ayateknik » Logged

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2015, 07:59:59 ÖÖ »

Sadece joystick tipleri farklı.

Yapman gereken şundan veya bundan (linkleri sadece modelleri görmen için verdim. Araştırırsan daha ucuza da bulabilirsin. ) ve istediğin türden birer button almak. Sonra da bunları bir mdf veya plexy (artık sana kalmış) üzerine monte etmek.

Daha sonra üzerlerindeki switchlere gerekli kablo bağlantılarını yapıp, joysitck'den gelecek kabloları'da DB-9 bir konnektör'e aşağıdaki gibi lehimlemek.

DB-9
pin 1      yukarı
pin 2      aşağı
pin 3      sol
pin 4      sağ
pin 6      ateş
pin 8      GND
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2015, 02:45:11 ÖÖ »

Sadece joystick tipleri farklı.

Yapman gereken şundan veya bundan (linkleri sadece modelleri görmen için verdim. Araştırırsan daha ucuza da bulabilirsin. ) ve istediğin türden birer button almak. Sonra da bunları bir mdf veya plexy (artık sana kalmış) üzerine monte etmek.

Daha sonra üzerlerindeki switchlere gerekli kablo bağlantılarını yapıp, joysitck'den gelecek kabloları'da DB-9 bir konnektör'e aşağıdaki gibi lehimlemek.

DB-9
pin 1      yukarı
pin 2      aşağı
pin 3      sol
pin 4      sağ
pin 6      ateş
pin 8      GND

çok teşekkür ederim arkadaşım inşaALLAH kısa sürede faaliyete geçirecegim

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari