Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A3000 - A4000 farkı  (Okunma Sayısı 11722 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2016, 19:26:32 ÖS »

bahsettigim programlar... elimdeki bilgisayarlarin davranislarini gozlemlemeye yardimci oluyorlar. pc'lerde 386 ve yukarisi dos32, win32, macosx, linux sistemlerinde calisiyorlar. dos16, pic32mx, apple g3/68k uzerinde eski macos ve amiga'larda da calisacak birseyler olsun istiyorum ama simdilik ilgilenemedim

3dgfx 386'da calisabilen dos32 programi. endian sorunu olmayacak sekilde yazdim hatirliyorum yani sourceler bir sekilde compile edilirse big endian makinede ayni sekilde calisir saniyorum. 3d ile pek bir ilgisi yok, bir seye baslamistim adi oyle yapisti kaldi, degistirmedim. cwsdpmi.exe ister. clip basit bir 3d renderer. michael abrash'in blackbook makalelerinden birinde ddjzclip.zip olacak, onu temel alarak yazmistim. t tusu texture mapping yontemini degistirir. 'perfect' texture mapperi biraz kurcalamistim artik perfect degil. clip.exe'yi az once 1.6ghz atom n2600 linux makinede wine altinda calistim, 116 fps gosteriyor. paket icinde bir de macosx tiger ppc executable var. linux icin de compile edilebilir. compile icin sdl ister. aslinda ikisi de hiz icin optimize degil, hatta clip rgba 32-bit pixel kullandigi icin ciddi yavas bile sayilir

simdi bakiyorum da clip'i floating point ve sdl kullanmadan, 3dgfx'i de dos16'ya uygun sekilde yapsam cok daha kullanisli olurlarmis.

3dgfx neyse de clip'in amiga'da calismasi icin cokca degistirilmesi lazim. daha da iyisi ikisini birlestirmek.

7cpu.com/utils.html'de pipelen ve memlat var. hafiza gecikmesi ve cache buyuklugunu olcuyor. 386'da hx utils ile ozel bir versiyonu calistirabilmistim, listedeki 386 ve 486 sonuclari benim makinelerden. bunlarin sourcelerini de bir kurcalamak lazim ama kodlar c++, c'ye cevirmeden pek ugrasasim yok

* 3DGFX-20091106-0808.ZIP (73.77 KB - Yükleme: 227 kez.)
* clip.zip (812.22 KB - Yükleme: 237 kez.)

Use the brute force, Luke
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: