Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet"Resim Tanıma Algoritması" uygulama projesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Resim Tanıma Algoritması" uygulama projesi  (Okunma Sayısı 8093 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 04, 2007, 20:49:17 ÖS »

"Resim Tanıma Algoritması" için oldukça pratik ve yararlı bir günlük uygulama alanı.

Özetle şu işi yapıyor.

Sorun: Kedi hayvanının dışarıdan yakaladığı başka hayvanlarla içeri girmesini engelleme.

Çözüm: Manyetik olarak kontrol edilebilen bir kedi-köpek kapısı dışarıdan içeriye kedi gireceği zaman, bilgisayar-kamera-yazılım üçlüsü ile kedinin görüntüsünü analiz ediyor ve ağzında birşey olan kedi görüntüsü ile normal kedi görüntüsü farkına göre kapıyı açıp açmamaya karar veriyor.

Sonuç: Evin içinde kedinin dışarıdan getirmiş olduğu kuş,kurbağa,fare ölüleri veya dirileri ile karşılaşmıyorsunuz.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2007, 23:22:54 ÖS »

Çok faydalı bi proje ama acaba odadan odaya ağzında parlak bişeyler (mesela sigara jelatini,folyo,ya da renkli kalem) getiren muhabbet kuşlarını havada analiz edip kapı açıp kapayabilir mi?  Kahkaha

Yoksa benim bi işime yaramaz da    Keşkem yapabilseler bööle bişiy.

Teknolojiye kurbanım kurbann !
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2007, 23:33:53 ÖS Gönderen: CommodoreFan ® » Logged

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2007, 23:48:52 ÖS »

Çok faydalı bi proje ama acaba odadan odaya ağzında parlak bişeyler (mesela sigara jelatini,folyo,ya da renkli kalem) getiren muhabbet kuşlarını havada analiz edip kapı açıp kapayabilir mi?  Kahkaha

Hımmm...Sanırım o tür vakalar için Huffman'ın geliştirdiği bir algoritma olan Tweety'yi kullanmakta muazzam fayda var. 

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2007, 00:12:32 ÖÖ »

Hadi kedi eve sahibinin pabucunu getiriyosa nolcak, kapıdamı kalacak hayvancaaaz

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2007, 00:52:14 ÖÖ »

bir de benim merak ettigim su; kedi bu surecin sonunda egitilecek mi acaba pavlov'un kopegi gibi. Yani n kere kapiya agzinda birsey ile gelip giremeyince artik agzinda birsey getirmeyi birakacak mi acaba
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2007, 02:01:30 ÖÖ »

bir de benim merak ettigim su; kedi bu surecin sonunda egitilecek mi acaba pavlov'un kopegi gibi. Yani n kere kapiya agzinda birsey ile gelip giremeyince artik agzinda birsey getirmeyi birakacak mi acaba

Tümevarım konusunda ciddi sıkıntıları yoksa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Hadi kedi eve sahibinin pabucunu getiriyosa nolcak, kapıdamı kalacak hayvancaaaz Kahkaha

Şimdi bunu X bir yöntemle çözeriz desem bile, burada ağzındaki konusunda muhtelif alternatifler gelecektir. En iyisi o ağzını kapamayı öğrensin, sahibi de pabuçlarına hakim olmayı.

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2007, 08:45:56 ÖÖ »

Kediler akilli hayvanlardir bence zamanla ogrenirler , mesela benimki anahtari uzerinde olan kitli kapilari bile acmayi ogrendi zamanla...
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2007, 08:06:43 ÖÖ »

neden doğaya bu kadar müdahil oluyoruz anlamıyorum bıraksakta kedi kedi
liğini bilse insan insanlığını

eskiden kediler evde fare yakalasın diye bakılırdı şimdi vazo bitkisi olarak bakılıyor
kedi bu elbette fare kovalayacak onun bu doğal davranışı neden sahibini
üzüyor ki hoşuna gitmeyen bir durum varsa bırakır kedi bakmayı

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2007, 08:07:37 ÖÖ »

insanlığı kedilere öğretmeye çalışacağımıza azıcık kendi neslimize insanlığın ne olduğuna
öğretebilsek

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: