Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEski Tip Arcade Anakartları Jamma'ya Çevirme ?!?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski Tip Arcade Anakartları Jamma'ya Çevirme ?!?  (Okunma Sayısı 3117 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 18, 2017, 19:51:29 ÖS »

Arkadaşlar Elimde Eski Tip Arcade Anakartlardan Var.Eski Tip Diyorum Çünkü Türünü Giriş Portunun Adını Bilmiyorum.Bunu Jamma'ya Çeviren Kablolama Çeviricisini Ne Diye Aratabilirim Satış Sitelerinden? Tabi Daha Önce Elle Bir Çevirici Yapılmış ama Kabloları Çıkmış Ne Ne Degildir Hiç Bilmiyorum.Yardım Ederseniz Sevinirim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2017, 20:23:07 ÖS »

@retroman, arcade kartlarda konnektör standardı JAMMA ile başlıyor diyoruz. JAMMA öncesi herhangi bir standart yok. dolayısıyla "eski tip" diye bir şey yok

Oyun neyse ona göre bakman lazım. Capcom classic, Konami classic vs gibi bazı firmalara özel dizilimler var ama genelleme yapmak imkansız...

O resimdeki bir bootleg karta benziyor. neyin bootleg'i olduğunu bilip o oyunun orijinalinin servis kılavuzunu bulup bakman lazım. tabii eğer kafalarına göre bir şey yapmamışlarsa.

üzerinde etiket işaret falan yoksa rom'lardan birini söküp, içeriğini eprom programlayıcısında okutup sonra online romident hizmeti veren bir yere upload edip hangi oyunun kodu olduğunu anlayabilirsin.

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2017, 20:47:39 ÖS »

@retroman, arcade kartlarda konnektör standardı JAMMA ile başlıyor diyoruz. JAMMA öncesi herhangi bir standart yok. dolayısıyla "eski tip" diye bir şey yok

Oyun neyse ona göre bakman lazım. Capcom classic, Konami classic vs gibi bazı firmalara özel dizilimler var ama genelleme yapmak imkansız...

O resimdeki bir bootleg karta benziyor. neyin bootleg'i olduğunu bilip o oyunun orijinalinin servis kılavuzunu bulup bakman lazım. tabii eğer kafalarına göre bir şey yapmamışlarsa.

üzerinde etiket işaret falan yoksa rom'lardan birini söküp, içeriğini eprom programlayıcısında okutup sonra online romident hizmeti veren bir yere upload edip hangi oyunun kodu olduğunu anlayabilirsin.
yavuz abi üzerinde wonderboy yazıyor sanırım bootleg olma ihtimali yüksek.eski tıp dememin sebebi bilmememden dolayı zaten bilgiler için teşekkürler ederim abi bir arastirayim

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2017, 00:02:07 ÖÖ »

ağabeyciğim sen onu bence güzencene bi yıka önce, anası ağlamış onun, aşırı bi tahribat olabilir. daha sonra groundu tespit edip bişeyler uydurursun. zira orda hazırda bulunan kablolar görüntü almak için gibi geldi bana.
:)api
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2017, 12:26:23 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2017, 01:22:51 ÖÖ »

Sega System 8 pinout

http://www.arcade-museum.com/pinouts-game/10463.html

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır