Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÖSS'de Playstation'ı Kazanmak (Retro Bir Anım -10)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ÖSS'de Playstation'ı Kazanmak (Retro Bir Anım -10)  (Okunma Sayısı 4003 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 05, 2017, 19:34:40 ÖS »

Sene 2000 olsa gerek. O sene liseye giriş sınavına gireceğim. Rahmetli babam dedi ki "Sınavından iyi bir sonuç al, ben de sana ödül olarak Playstation alacağım". Ömrüm boyunca oyuncu bir adam olarak bu söz resmen aklımı almıştı, keza PS1 o dönemler piyasayı kasıp kavuran bir rüya konsoldu. Ben de Playstation hayalleriyle bütün sene boyunca çok çalıştım. Sınavım da gayet güzel geçti, ama oldum olası sınavdan çıktıktan sonra asla cevaplarımı kontrol etmem. O yüzden yaz sonuna doğru sonuçların açıklanacağı zamanı beklemeye başladım.

Aynı yaz bir Temmuz akşamı sokakta oynuyordum. Birden babam bana evin balkonundan seslendi kızgın bir şekilde "Emre çabuk eve gel bakayım" diye. Eyvah dedim, kesin sonuçlar erken açıklandı ve ben çok kötü bir puan aldım. Korku içinde eve geldim ve babam aynı kızgınlıkla salona geçmemi söyledi.

Fakat bir de ne göreyim, salonunda ortasında cillop gibi bir Playstation! O an resmen sevinçten çıldırarak babamın kucağına zıpladım (gerçek anlamda). Sonuçlar falan da açıklanmamıştı halbuki, babam kızgın numarası yaparak beni kandırmıştı sadece. Samimi söylüyorum, o gün kadar mutlu olduğum çok az gün vardır hayatımda.

Ama en önemlisi de neydi biliyor musunuz? Babam bana çok güzel bir ders vermişti. Zira bütün sene boyunca çok çalıştığımı görmüş ve sonuçları beklemeden sözünü tutmuştu. Yani sonucu değil, emeği ödüllendirmişti. Ben de o gün bugündür hayatta hiç bir olaya sonuç odaklı yaklaşmam, beni tanıyanlar iyi bilirler.

Sözün özü, size anlamsız görünse de küçük şeylerle çocuklarınızı mutlu edin. O küçük iyilikler çocukluğunuz, hatta hayatınız üzerinde kalıcı izler bırakabiliyor çünkü. Sonucu değil, gayreti, emeği, niyeti ödüllendirin. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

Ha sınav mı ne oldu? Gerçekten de çok iyi bir puan alıp Bursa'nın en iyi liselerinden birine gittim. Oyunlar okul başarısı üzerinde olumlu etki bırakabiliyormuş demek ki

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2017, 20:26:56 ÖS »

Baban ne kadar da güzel bir insanmış. Ardından ne güzel izler bırakmış. Başın sağ olsun. Çok duygulandım.

Alper
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2017, 23:24:12 ÖS »

Başın saolsun abi çok iyi bir insanmış babanız.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2017, 00:14:40 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim arkadaşlar saolun güzel yorum ve düşünceleriniz için. Umarım ileride ben de çocuğuma böyle güzel dersler bırakabilirim

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2017, 14:14:11 ÖS »

allah rahmet eylesin sizinde başınız sağolsun güzel bir anı.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2017, 09:49:47 ÖÖ »

Nihayetinde çocuk olarak hep istediğimiz birşeyler oldu, bizim zamanın güzelliği de buydu bence.

Şu an hemen hemen herşeye sahip olan çocuklarımız için durum kötü, ne istiyorsun dediğimizde cevapsız kalıyoruz.

Belki de bizlerin bu işi sevdiğinden türlü türlü PC ve konsolu evlerimize getirip onları doğurduk, bunun etkisi de olabilir

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: