Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFinal Fantasy V (PS1) Oynarken Yaşadığım Efsane Bug
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Final Fantasy V (PS1) Oynarken Yaşadığım Efsane Bug  (Okunma Sayısı 1518 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 10, 2017, 19:24:53 ÖS »

Final Fantasy 5(PS1)'i lise yıllarımda korsan olarak oynamış, fakat son boss'u geçemeyince bırakmıştım. Geçen sene de Final Fantasy Anthology olarak elime orijinali geçince dedim bari bu sefer eşimle beraber oynayarak bitireyim. Bu sebeple de iki karakteri ben (Bartz ve Galuf/Krile) ve iki karakteri eşim yöneterek (Faris ve Reina) oynamaya başladık.

Oyunu toplamda 25 saat kadar oynadık ve son dungeon olan X-Zone'e geldik, ama girmedik. Keza önce Bahamut'u yenip summon olarak ekibe katmak mantıklı olurdu çünkü Moore Pyramid'i bitirmiştik ve Bahamut onunla savaşmamız için North Mountain'ın zirvesinde bekliyordu.

Fakat North Mountain'ın zirvesine çıkınca garip şekilde Bahamut bizimle savaşmaya gelmedi. Üstelik interette bu durumu yaşayan başka kimse de yoktu, hangi yabancı siteye sorduysam da bizim birş eyleri yanlış yaptığımızı düşündü, fakat biz gayet doğru sırayla oynamıştık.

Aklımıza Moore Pyramid'İ tekrar oynamak geldi, çünkü o dungeon'ı bitirdikten sonra Bahamut ortaya çıkıyordu. Eşim de ben işteyken sabırla oturdu ve Moore Pyramid'i tekrar oynadı. Fakat ne ilginçtir ki sanki Bahamut daha önce hiç gelmemiş gibi gene çıkıp "Sizi North Mountain'da bekliyorum" dedi ve saatler önce oynayan aynı ara demo çıkıp sanki gemimizi ilk kez alıyormuşuz gibi Surgate Kalesi'nin kuzeyinde belirdi. Halbuki biz Pyramid'e gayet de uçan gemiyle gelmiştik ve dungeon'dan çıktığımızda uçan gemi ne hikmetse yerinde yoktu. Biz de Black Chocobo'ya binerek North Mountain'e gittik ve Bahamut bu sefer gerçekten geldi. Onu da yenip ekibe kattıktan sonra save ettik ve X-Zone girmeye hazırdık artık.

Fakat bizi kötü bir sürpriz bekliyordu. Dünya haritasını ne kadar dolaştıysak dolaşalım gemimizi yerinde bulamadık. Bakmadığımız kare kalmadı. Üstelik oyunda garip giden birşeyler vardı. Oyundaki olaylar zamanda geriye gitmişti sanki. Saatler önce olması gereken olaylar yeniden ve üstelik karışık sırayla oluyordu. Yok olan şehirler haritada tekrar belirmiş, fakat içleri bomboştu. Üstelik X-Zone'a geçiş sağlayan bütün kara delikler de haritadan kaybolmuştu. Kısacası oyun öykü olarak tam olarak nerede olduğunu algılayamadığı bir zaman kırılması yaşamıştı.

En kötüsü de neydi biliyor musunuz, artık gemimiz ve kara delikler olmadığı için X-Zone gidemiyorduk. Üstelik biz bu gerçeği fark etmeden önce save ettiğimiz için oyun son dungeon'a asla girilemeyecek şekilde kilitlenip kalmıştı. 25 saatlik emeğimiz tamamen boşa gitmişti.

Ve ben yıllar sonra "Bu sefer son boss'u indireceğim" diye başına oturduğum oyunda oyunun bug'u sonucu son dungeon'a bile giremiyordum...

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: