Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetArcade Joystick üretimi üzerine 1999 yılından anı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade Joystick üretimi üzerine 1999 yılından anı  (Okunma Sayısı 2689 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Eylül 22, 2017, 08:49:16 ÖÖ »

Dışa bombeli butonlar, oynarken bir süre sonra butonun üstünde iğne varmış gibi acıtıyor, kişisel tercihim içe bombe butonlar.

Bu tarz imalat joystiklerin ilk fikir babası ben olabilirim. CHIP dergisinin Şubat 1999 sayısında yer alan reklamım.
Daha internet bile yoktu, hani bir yerden fikri arakladım deseniz.

Bu arada elinde CHIP dergisinin Şubat 1999 sayısı olan varsa derginin o sayfasını tarayıp bana gönderebilir mi.
Elimde o günlerden yukarıdaki iki resimden başka bir şey kalmadı.
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2017, 08:58:31 ÖÖ Gönderen: hakants » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2017, 09:51:09 ÖÖ »

peki elinde arcade joystick kaldı mı
iyi çalışmaymış...

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2017, 10:14:55 ÖÖ »

1998 yılında Bursa Gemlik çıkışında "Abracadabra Atari fabrikası" adı altında bir oluşum vardi
Ordan buton ve stiklere eşşek yüküyle para verip aldığım ekipmana klavye devresi takıp, alüminyum ve suntadan imal ettiğim kasalara bu şekilde konsol yapıp 10 adet kadar imal ettim, kar marjınıda koyunca böyle 135 USD gibi bir fiyat çıktı, dergiye ilan verince ki ben bu derginin reklam sayfalarının hiç bir işe yaramadığını anladım, 3-5 arayan dışında bir işe yaramadı.

Sonra elimdeki cihazları 1999 yılları civarı elden çıkarınca kullanıcılardan geri dönüş olmaya başladı, içinde klavye devresi kullandığımdan iki kişi çok tuşa basınca algılamıyor basmıyor diye şikayetler alınca hepsini geri alıp sobada yaktım.

Bir girişimde bu şekilde nihayete ermiş olmuştu, yıllar sonra usb joypad icad edilince piyasada tekrar böyle ürünler sürülmeye başlamıştı.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2017, 10:26:30 ÖÖ »

Güzel bir girişim, güzel bir hikaye, güzel bir deneyim... teşekkürler...

Diğer forum başlığından ayırdım... Böylece arada kaynayıp gitmez...Belki ilanı gören, hatta ürünü alan bile olmuştur...
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2017, 10:28:20 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: