selam.
aliexpress'den alınan everdrive'ları biliyorum zira 2 tanesini arkadaşlar için tamir etmiştim

Üretim kalitesi çok kötü ve yoğun olarak kullanacaksanız 1-2 ay içinde bozulma riski var.
ben orijinal Krikzz Mega Everdrive x7 kullanıyorum. onca para vermemin tek sebebi paramın bu tür projeleri "kopyalayanlara" değil emek harcayıp "geliştirenlere" gitmesini istemem. tabi bu benim düşüncem.
Ancak tüm bunlara rağmen aliex versiyonları fiyat olarak tartışmasız tabii ki.
Öte yandan neden 100 liraya klon'un klonu'nun klonu olan bir mega drive almak istiyorsunuz? Yani ayıptır söylemesi bit pazarında adam 5 TL derdi de almazdık. O klonlardan çok hediye etmişimdir. Çok kalitesizler.
burada ve ikinci el sitelerinde orijinal mega drive satışı sıklıkla oluyor. fiyat olarak makul bir tane bulabilirsiniz diye düşünüyorum...
NTSC/PAL konusuna gelirsek. O klon ne yapar bilmiyorum ama everdrive'I taktığınız orijinal cihazın bölgesi neyse o bölgeye uygun rom'lar kullanırsanız oyunları tasarlandıkları şekliyle oynarsınız. bazı pal oyunlar da genesis'de açılıyor (ya da tersi). ama özetle PAL MD'niz varsa PAL oyun romlarını atın everdrive'a onları oynayın sorunsuz.
zaten internette everdrive rom paketleri var. onları indirip atın SD karta istediğiniz oyunu istediğiniz cihazda oynayın.