Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıXNA 4.0 ile geliştirdiğim bir oyunu nasıl Xbox 360 ta çalıştırabilirim?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: XNA 4.0 ile geliştirdiğim bir oyunu nasıl Xbox 360 ta çalıştırabilirim?  (Okunma Sayısı 3246 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 15, 2025, 19:57:06 ÖS »

Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur daha önce de oyun projeleriyle uğraşıyor idim ve steamde yayınladığım oyunlarım da var ancak bir de sadece hobi olarak herhangi bir maddi kazanç talebim olmadan xbox 360 için oyun geliştirmek istiyorum ama tam olarak nasıl yapacağımı bilemedim daha önce uğraşan arkadaşlar var mı? Benim cihazım jtagli zaten aurora kurulu XNA Game Studio kurup pc ile uzaktan bağlanıp oyunu çalıştırabildim xbox ta ancak bu sadece test ve debug işlemine izin veriyor, xex formatına derlemiyor nasıl yapabilirim? Bilgisi olan bi arkadaş var mı?
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2025, 11:33:26 ÖÖ »

Zamanında ben de C# ve XNA framework ile bir çok prototip ve ufak oyun yaptım. Hatırladığım kadarıyla XBOX 360'da oyunu yayınlamak için XNA Creator's Club Membership gerekiyor ve bu hizmetin 50 dolar civarı bir ücreti vardı.
Microsoft XNA'nin fişini çektikten sonra bu hizmetler de kapandı.

Ama şu forumda XNA Game Studio 4.0 XDK Extensions kütüphanesi ile .XEX formatında derleme yapılabileceğinden bahsediliyor: https://assemblergames.org/viewtopic.php?t=60565
Sonra derlenmiş .XEX dosyasını konsolun hard diskine kopyalayıp herhangi bir XBLA oyunu gibi çalıştırılabileceği söyleniyor.

XNA 4.0 ve kütüphanelerini kullanmak için Visual Studio 2010 ile çalışmak en mantıklısı. Yeni Visual Studio sürümleri XNA desteğini kasten kaldırmıştı.

« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2025, 11:40:21 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2025, 12:33:23 ÖS »

Eyvallah teşekkür ederim dostum, ancak bu XNA Game Studio 4.0 XDK Extensions sadece lisanslı geliştiricilere veriliyormuş ve internette aradım ama kaçak yükleyen falan var mı diye bulamadım. Bu arada senin youtube kanalını ziyaret ettim kendi geliştirdiğin 3 boyutlu oyun motorunu tanıtmışsın durum nedir hala geliştirmeye devam ediyor musun yoksa bıraktın mı o projeyi?
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2025, 13:09:58 ÖS »

Bu aralar yoğunluktan çok vakit ayıramıyorum ama fırsat buldukça programlamaya devam ediyorum.
Bir kaç oyun projem var, onlar da ufaktan devam ediyor.

XDK Extension için şöyle open source bir proje varmış, belki iş görür: https://github.com/XboxDev/nxdk
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2025, 13:12:37 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: