Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAnkara'nin eski bilgisayarcilari
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ankara'nin eski bilgisayarcilari  (Okunma Sayısı 19500 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ufo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2025, 21:40:59 ÖS »

Galeri Kultur'u gecen gun ben de dusundum ama ismini hatirlayamamistim. Duyunca hatirladim. Oradan aldigimi soyledigim kitaplarin birisi yanimda. Uzerine veya icine damga basmislarmi diye baktim demin ama yok. Donemin kitapcilari sattiklari dergi/kitap gibi urunlere ilk sayfa ya da kapak icine bir damga basarlardi bazen.

O zamanin bilgisayar meraklilari bilgisayar kitaplarini ve dergilerini nerelerden temin ediyordu bilmiyorum ama benim o zaman sahip oldugum bir iki ingilizce kitabi Noel Kitabevi diye bir kitapcidan almistim. Yine Sakarya Caddesi yakinlarinda, Fransiz kultur'un alt sokaginda (SSK ishani yani da olabilir) bir kitapciydi.

Dergi ihtiyacimi da Karanfil Pasajinin giris katinda, en sondaki ufak kitapcidan karsilardim. Bir gun tesaduf eseri vitrininde Sinclair User dergisi gormustum ve ondan sonra her ay oraya gider getirdikleri Sinclair User dergisini alirdim. Ben gittigimde hep tek Sinclair User olurdu. Ya bir tane getiriyorlardi, ya da ben hep sonuncuya denk geliyordum.

Bir de Tunali'da Dunya Kitabevi diye bir kitapcida Sinclair User bulabilecegimi kesfetmistim daha sonralari.

Sinclair'ciler yayin konusunda Commodore ve Amiga'cilar gibi sansli olmadi hic Turkiye'de. Onlarin bir suru Turkce yayini vardi. Sinclair icin ise tek bir dergi bile bilmiyorum ben. Commodore'cularin kosebasindaki gazete bufesinden rahatlikla cesitli Turkce Commodore dergileri alabilmesini kiskanirdim.

Neyse, eski bilgisayarcilardan cikip eski kitapcilar konusuna donusmeye basladi bu.

Son olarak su anda aklima gelen bir yer de, Yeni Karamursel magazasinin bir veya iki bina yanindaki binanin ust katlarindan birinde bir bilgisayarci vardi. Adini kesinlikle hatirlayamiyorum. Ama teknik servisi vardi. Ben bir defasinda bir arkadasimin Sinclair 48K'sini yanlislikla bozmustum ve oraya goturmustum cok acele tamir icin. Telekom'un sahiplerininmiydi emin degilim. Sanki Telekom varken orasi da vardi. Belki de Telekomcular yeni yere gecince, burayi baskasi devralmisti. O kadarini bilmiyorum.

Bir de donemin bilgisayarcilarini dusunurken aklima gelen onca seyden birisini soylemeden gecemeyecegim; o zamanlar kapali yerlerde sigara icme yasagi henuz gelmemis oldugundan, bu tur yerlerde sigara icmek yasaldi. Sigara tiryakiligi bilgisayarcilarin ortak ozelligimiydi bilmiyorum ama dukkanlar cogunlukla les gibi sigara dumani kokardi. Cihazlara bile sinerdi. Bazen bilgisayarcidan eve getirdigim disket veya cihazlar buram buram sigara kokardi. O berbat koku bile o zamanlarin hatiralariyla ozdeslesmis. Kahkaha Kahkaha
YKM nin yanındaki Hanın 6. katında Gurel Mikro servis vardı sahibi Rahmetli ADİL GÜREL di Hüseyin Abi ve ben ilk olarak orda tanıştık bir süre sonra da Karanfil sokak da Telecom bilgisayar ı açtık, Gürel uzun zaman aynı yerde devam etti
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 30, 2025, 23:05:55 ÖS »

Vay be, Hakan abim! Hayat ne tuhaf. 1980'lerin sonunda o pasajın alt katınsaki minik dükkanda Sinclair oyunları satın alırken, daha sonra kebebistan'ın üzerindeki yerinizde Amiga oyunları alıp, sizinle ve Umut Volga ağabey ile sohbet ederken, bundan 35 yıl sonra "internet denen bir yerde" tekrar karşılaşacağımız gibi bir şeyi düşünemezdim bile.

Yıllar önce açılan bu başlığı okuyunca aklıma bir Ankara bilgisayarcısı daha geldi ama yıllar içinde bu anı da silinmeye yüz tutmuş. Gözlem bilgisayar'da çalışan Tülin ablamızın da dahil olduğu bir grup çalışan, Metusoft, Metu Bilgisayar veya benzeri, isminde "metu" kelimesi geçen bir bilgisayar dükkanı açmıştı.

90lı yıllarda telefon defterimde Elektrotek diye bilgisayarcının telefon numarası vardı, bir de "Azmi Gürel" bey'i hatırlıyorum ama acaba ismini yanlış hatırlıyor olabilirmiyim? Adil Gürel'miydi acaba?

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: