Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWindows 11(23H2)'de başlat menü araması ile arama çubuğunun farkı nedir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 11(23H2)'de başlat menü araması ile arama çubuğunun farkı nedir?  (Okunma Sayısı 1719 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 24, 2024, 15:35:07 ÖS »

Windows 11'de başlat menü aramasıyla başlatın yanındaki arama kutusunun bir farkı var mı? Ara'ya bastğımda ilk başta farklı bir arayüz açılıyor ama arama yaptığımda birebir aynı arayüzle aynı sonuçlar dönüyor.

Aramayı komple kapatırsam bir şey kaçırıyor muyum?

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2024, 21:43:18 ÖS »

Arama komple kapalı bende.
Windows dosya yönetticisi araması kullanırken yavaş arıyor ancak ben zaten arama işlemleri için everything kullanıyorum.
Aramayı kapatman indexleme işlemi olmayacağı için performans artışı sağlıyor.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2024, 21:57:15 ÖS »

Win 11 kullanmadım ama Win 10 da başlatın yanındaki yani görev çubuğundaki ara simgesi başlatın ara kısayolu olarak görev çubuğuna ekleniyor, Win 11'de de muhtemelen aynıdır, yani görev çubuğundaki ara kısmı kısayol, kapatırsanız bir şey kaçırmazsınız.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2024, 10:38:30 ÖÖ »

arama işlemleri için everything kullanıyorum.

Bundan biraz bahsedebilir misin? Windows search kullanmayı sevmeyen çok kişi vardır sanırım.

Artısı eksisi nereden indirilir vs?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2024, 12:25:46 ÖS »

Microsoft’un en iyi search uygulaması Windows 9x ile gelen bence.  Windows Search ve Indexing Service ise tam bir hamallık.

Bu arada ikisi de aynı. Birisi daha kısa yoldan erişmek için.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2024, 15:16:42 ÖS »

Bundan biraz bahsedebilir misin? Windows search kullanmayı sevmeyen çok kişi vardır sanırım.

Artısı eksisi nereden indirilir vs?

https://www.voidtools.com/en-us/

Buradan indirebilirsin. Ben portable versiyonunu kullanıyorum. Windows search'e göre ışık hızında çalışıyor. Üstelik ben everything'in indexlemesini de açmıyorum. Programı açtığında kısa sürede otomatik indexleme yapıyor, aramamı yapıyorum.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2024, 17:02:01 ÖS »

Başlata tıklayıp aratıyorum, yandaki arama kutusu kapalı kullanıyorum çok göz yoruyor.

Birde XP'de içerikte ara diye bir özellik vardı, eskiden ofiste çalışırken çok Excel word dosyasının içeriğinden aradığım dosyayı bulmuşluğum olmuştur.

Örneğin XP'de dosya olarak *.XLS içeriktede "mehmet" desek, XLS dosyalarının içeriği binari bile olsa "mehmet" binari olmazdı bulurduk, hey gidi.

Şimdi windows 10, 11 de içerikte ara özelliği var mı, kazanılmış hakları kaybediyoruz
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2024, 21:02:48 ÖS »

Win 10 da içerik arama vardı. (Gelişmiş seçenekler)

Win 11 in gezgin ve görev çubuğunu sevmediğim için;
Uygulama ile Win 10'a çevirdim. Şu anda gezgin gelişmiş seçeneklerde içerik arama seçeneği var.
Ama gerçekten arıyor mu, çeviri yaptığım için sadece görsel olarak mı var bilemiyorum.

Başlata tıklayıp aratıyorum, yandaki arama kutusu kapalı kullanıyorum çok göz yoruyor.

Birde XP'de içerikte ara diye bir özellik vardı, eskiden ofiste çalışırken çok Excel word dosyasının içeriğinden aradığım dosyayı bulmuşluğum olmuştur.

Örneğin XP'de dosya olarak *.XLS içeriktede "mehmet" desek, XLS dosyalarının içeriği binari bile olsa "mehmet" binari olmazdı bulurduk, hey gidi.

Şimdi windows 10, 11 de içerikte ara özelliği var mı, kazanılmış hakları kaybediyoruz

« Son Düzenleme: Şubat 26, 2024, 08:44:39 ÖÖ Gönderen: Cengiz Demir » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: