Commodore 64 icin yepis yeni bir disket kopyalama (BACKUP) programi.
Ayni adli PC-DOS Disk Copy Fast (DCF) programindan esinlenilmistir.
Arayuz olarak, C64'deki Maverick isimli Kracker Jax'in "Fast Data Copier" uygulamasindan esinlenilmistir.
Hem okuma hem de yazmada gercek VERIFY islemi yaparak, bir hata ile karsilasildiginda (or.: bad sector) R/C/A (Retry, Continue, Abort) secenegi sunmaktadir. Bu ozellik Amiga'daki X-COPY programindan esinlenilmistir. C64'te benzeri, verification'i saglam bir tool gormedigim icin bu eksikligi gidermek istedim. C64'deki copy tool'lar hiz konusunda yarisiyorlar fakat saglamlik acisindan cok da iyi degiller.
Ben de bu projeye basladigimda "Spindle" algoritmasi ile basladim. Daha hizlisi yok saniyorum:
https://www.linusakesson.net/programming/gcr-decoding/index.phpOkuma testlerimde 1sn/track (21 sector) hiz gorunce heyecan yapmistim, daha hizlisini gormemistim cunki, fakat... bu algoritma 1541'in 2KB lik belleginin tamamina coktugu icin verification ve R/C/A icin yer kalmadi. Maalesef, standard 2bit fast protocol kullanmak zorunda kaldim. Kisacasi bu gibi sebeplerden proje iki kez sil bastan yeniden yazildi.
Isin icinde her bir track icin full verification da oldugundan diger copy tool'lara gore daha da yavas kaldi. 2 surucu kullanarak bir disketi kopyalamak 5 dakikadan biraz uzun suruyor.
1. Cift ve tek suruculu modlar destekleniyor.
2. REU varsa (en az 256KB) tek suruculu kopyalamada faydasini gorursunuz.
3. Program iki suruculu kopyalamada (8 > 9 veya 9 > 8 ) en verimli sekilde calisiyor.
4. Suruculerde jumper yoksa (aygit numarasi 8, 9 secimi icin) SOFTWIRE ozelligi, Maverick isimli tool'dan esinlenerek eklendi.
5. Ne faydasi olur emin degilim ama 40 track'a kadar copy desteklenmekte. Teslerimde emulatorlerin 35'ten sonraki track'larda takildigini gordum. Gercek surucu testinde takilma olmuyor.
6. INIT DRIVES ozelligi, suruculere "I" dos komutu gondermek icin. Bu ozellik bazen gerekebilir diye dusundum. Copy islemi icin gerekli degil.
7. CLEAN ozelligi temizleme disketi kullanacak arkadaslar icin. Once kafayi track #1'e goturuyor (aka head bump). Sonra track 40'a yani diger uca ve en sonunda track #18'e park ediyor. Tekrar tekrar kullanilabilir.
Hayirli olsun insallah.