Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAküler hakkında bilgisi olan.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aküler hakkında bilgisi olan.  (Okunma Sayısı 4464 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Aralık 11, 2008, 23:37:33 ÖS »

evde kullanmadığım bir akü vardı şöyle değerlendireyim dedim. 12 volt 19 amper aküye DC 12 volt 5 amper güç kaynağı bağladım. aküden çıkışları bi oto farına bağladım, bir adet 220 kontaktörün normalde kapalı kontağından oto farına devreyi tamamladım. elektrikler kesildiğinde otomatik olarak lamba yanıyor. şimdi sormak istediğim aküye bağladığım güç kaynağı akü şarz cihazı değil, akü bu şekilde hep şarzda kalırsa ne olur.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2008, 20:42:34 ÖS »

up
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2008, 21:20:35 ÖS »

a- patlar
b- sulfurik asit sızdırır
c- lamba flaman eritir
d- hepsi
e- hicbiri

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2008, 21:25:10 ÖS »

Tam Şarjı epey uzun sürer, bide şarj olduğu zaman şarjı bitirecek bi devre eklesen de daha güvenli olur. Ayrıca kimyasal bir eleman olduğundan güvenli bir yerde tutup kabloyla istediğin yere akımı getirmen daha uygun olur

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2008, 23:09:26 ÖS »

evde kullanmadığım bir akü vardı şöyle değerlendireyim dedim. 12 volt 19 amper aküye DC 12 volt 5 amper güç kaynağı bağladım. aküden çıkışları bi oto farına bağladım, bir adet 220 kontaktörün normalde kapalı kontağından oto farına devreyi tamamladım. elektrikler kesildiğinde otomatik olarak lamba yanıyor. şimdi sormak istediğim aküye bağladığım güç kaynağı akü şarz cihazı değil, akü bu şekilde hep şarzda kalırsa ne olur.

patlar hemde iyi patlar hemde epey iyi patlar tahmin edemeyeceğin kadar iyi patlar yaralanmalara ve (allah korusun)ölümlere sebebiyet verecek kadar iyi patlar halen o şekildeyse fişini çek hemde derhal çek

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2008, 23:29:57 ÖS »

yüksek amper sayılı aküler iç mekanda şarj edilmesinde bir sakınca daha var... Şarj esnasında üretilen gaz (eğer kapalı akü ise zaaten arızalıdır demektir) yüksek derecede patlıyıcıdır!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: