Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAvatar - James Cameron'ın beklenen filmi...
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Avatar - James Cameron'ın beklenen filmi...  (Okunma Sayısı 31913 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Ocak 13, 2010, 03:18:21 ÖÖ »

En Kısa Haliyle : Avatar = Matrix + Poca Hontas

En Uzun Haliyle :
Filmi en sonunda işten güçten vakit ayırıp izleyebildim. Samsun AFM Sinemalarında izledim. Biletler 11.5 TL (10TL + 1.5TL gözlük kullanımıymış) idi. Çok fazla olmasa bile, gözlük ücretinin ayrı olması saçma geldi bana. Filmi zaten gözlüklüz izlemek mümkün değil. Gözlüksüz üstüste binmiş iki görüntü görüyorsunuz, ayrıca filmin renk ve ışık seviyeleri gözlüklerin geçirgenliği hesaba katılarak artırılmış. Varsa, ancak 3D olmayan sürümleri izlenebilir gözlüksüz...

Bu arada üç boyut hissi çok başarılıydı. Filmin bütün sahnelerinde çok başarılı bir 3D hissi vardı, ancak bir süre sonra alışıyorsunuz çok etkileyici gelmemeye başlıyor. Alışamadığım şey ise gözlüğün ağırlığı oldu. Rahatsız edici şekilde ağırdı ve filmden çıktığımda gözlerimin çok yorulduğunu hissettim. Bu arada film 3 saate yakın uzunlukta...

Eşim gözünde üst üste iki gözlükle bir de altyazı okumakla uğraşmasın diye Türkçe dublajlı sürümüne girdik. Dublaj çok başarılıydı, ancak görüntüde hissettiğim 3 boyutu, seste pek hissedemedim (koltuğumuz salonun tam ortasında olmasına rağmen). Artık dublajdan mıdır, salondan mıdır orasını bilemiyorum.

Filmin senaryosuna gelince... senaryo basit veya çok klasik denebilecek bir senaryo değil. Bununla birlikte özgün bir senaryo hiç değil... Bu herşeyiyle, Poca Hontas'ın bir uyarlaması. Sadece bu defa hikayenin sonu ve geçtiği dünya farklıydı. Hatta daha filmin başında ana karakterin ismini (Jake Sully) duyduğumda yüzümde muzur bir gülümsemeyle "John Smith olmasın sakın" diye mırıldandığımı hatırlıyorum...
Kahkaha

Çok başarılı bir görsellik ve anlatımla ortaya konmuş, çook kuvvetli alt metinleri olan bir filmdi. Kasting büyüleyiciydi (Sigourney'i özlemişim). Ayrıca "Avatar" ismi hem filmin konusunu hem de çekiminde kullanılan tekniği çok iyi yansıtmış. Gerçekten başka bir dünyada, keyifli bir 3 saat geçirdim. Vaadedilen buydu, beklentilerimi karşıladı... Gerçekten izlemek lazımmış...

Alper
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: