Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetsatılık c64 ler de ve amigalarda
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: satılık c64 ler de ve amigalarda  (Okunma Sayısı 13592 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2014, 16:38:27 ÖS »

mesajımı sildim ..herkesten özür dilerim.

anayasal hakkım olarak fikrimi yazdım.başta  joker lw3d xeon83 izmir master gerekenleri yazdı benim ne yazdığım önemli değil.

arkadaş arımıza katılır.dostluklar başlar..

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2014, 16:44:45 ÖS »

Hiç bir başlık gereksiz değildir. Bence sağlıklı bir forumun gerekliliklerinden biri eleştiri yapılacak bir ortamın, saygı sınırları çerçevesinde yapılmasını tesis etmektir. Henüz foruma yeni üye olduklarından fark edemiyor olabilirler, ama zamanla onlarda, endişelerinin boş olduğunu görecekler diye ümit ediyorum...

Hocam ben forumu nerdeyse 24 saat takip ediyorum. Kimi var ilk ilanı satılık. Kimi var sırf sahibindende gg da ölü fiyata cihaz bulamamış burda ucuza düşürürüm diye üye olmuş onunda ilk ilanı alınık. Motosiklet ve silah forumlarındada yıllardır varım, burayada cihaz almak için değil ilk amigamı aldıktan sonra üye oldum.  Kimse diğer forumlardaki gibi bu insanlara demiyorki birader sen kimsin forumdaki fiyatları yerene kadar önce bi kendini tanıt biz tanımadığımız adamdan mal alıp satmayız. Bu üyelikler ve açtıkları başlıklar bu kadar değerliyse ben bütün satılık ilanlarımı kaldırıyorum. Yeterki millet bişeyler paylaşmaya harcayacağı zamanı bu arkadaşların gerekli başlıklarına bişeyleri kanıtlamaya ayırmasında en üstte parıl parıl parlamasın bu konular.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2014, 16:45:21 ÖS »

Not: Biraz uzunca olan bu mesajı ben toparlayana kadar. Tahmin ettiğim gibi ufak bir tatsızlık olmuş galiba. Son bir kaç mesajı okuyamadım. Daha sonra okuyacağım. Yazdıklarımı okurken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son zamanlarda satış ve fiyatlandırma konuları ciddi anlamda sıkıntılı olmaya başladı. Ben kendi adıma satış başlıklarına yorum yazmayı uygun bulmuyorum. Pazarlık yapacaksam öm üzerinden yapmaya özen gösteriyorum. Bunun iki sebebi var birincisi bu yüzden çıkan kavgalara yıllarca tekrar tekrar şahit olmuş olmam. İkincisi yazdığım mesaj üzerine kuvvetle muhtemel tartışmaya gireceğim satının gerçek niyetini asla bilemeyecek olmam. Satıcıların gerçek niyetleri neler olabilir:

1. Elindeki artık kullanmadığı cihazı ihtiyacı olan birine ulaştırmak isteyen saftirik. (Bir zamanlar ben de  ben de buna dahildim. Hediye ilanları vs. açmıştım)

2. Bit pazarından aldıklarını, sağını solunu temizleyip arızalı-sağlam kisvesi altında aldığının 10 katına okutarak zengin olacağını zanneden aklı evvel.

3. İlk maddedeki saftiriklerden topladıklarını satan uyanık.

4. Hevesi geçen veya hanımdan sopa yediğinden elindekileri elden çıkarmak zorunda kalan, yaptığı yatırımı kurtarmaya çalışan nispeten normal adam.

5. Hasbelkader elinde kalmış olan cihazın benzerini sahibinden.com'da 1000 liraya satmaya çalışan Sülün Osman'dan feyz alarak forumlara üye olmuş tok satıcı.

6. Elindeki cihazı hakikaten artık kullanmadığı için değerinde satmak isteyen adam.

Eğer satıcıyı önceden takip etmiyorsanız veya önceden tanıdığınız biri değilse niyetini bilmenize imkan yok. Şans eseri 6 numaradaki satıcıya denk gelme ihtimali de özellikle şu son günlerde sayısalı tutturmaktan zor. Diyelim ki doğru adama denk geldiniz bu sefer de 1 ve 4 numaradaki adamların daha önce yapmış olduğu satışlar aklınızı çelecek. Ulan acaba kazıklanıyorum mu? demeye başlayacaksınız. Bu durumla, bu satıcıyla elindeki cihaza kendine göre nostaljik değeri, sarfettiği emek, biçmiş olduğu kolleksiyon değeri gibi parametrelere göre biçmiş olduğu fiyatı tartışmanın size bir faydası olmayacaktır.

Eğer ticari faydayı ön planda tutan bir satıcıdan bahsediyorsak, fiyatını eleştirdiğiniz anda abuk subuk ithamlarla üzerinize yürüyecektir. Çoğu zaman bir iki tane de savunucu olur bu tiplerin. Bir anda meydan savaşının ortasında kalırsınız.

Saftirik ve nispeten normal adamların (unutanlar için bunlar 1 ve 4 oluyor) fiyatlarını zaten eleştirmeyin. Ayıptır.

Tüm bu bilgiler ışığında alıcılara nacizane tavsiyem. Bu cihazların oturmuş bir piyası, liste fiyatı, ederi vs olmadığı için alım satımları takip ederek kafalarında bir fiyat belirlemeleri. Bu fiyata yakın bir ilan gördüklerinde de öm. üzerinden pazarlık yaparak satın almaları. Gerisinin kimseye bir fayda sağladığını bu güne kadar görmedim. Bu günden sonra da sağlayacağını düşünmüyorum.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2014, 17:27:52 ÖS »

Hiç bir başlık gereksiz değildir. Bence sağlıklı bir forumun gerekliliklerinden biri eleştiri yapılacak bir ortamın, saygı sınırları çerçevesinde yapılmasını tesis etmektir. Henüz foruma yeni üye olduklarından fark edemiyor olabilirler, ama zamanla onlarda, endişelerinin boş olduğunu görecekler diye ümit ediyorum...

Hocam ben forumu nerdeyse 24 saat takip ediyorum. Kimi var ilk ilanı satılık. Kimi var sırf sahibindende gg da ölü fiyata cihaz bulamamış burda ucuza düşürürüm diye üye olmuş onunda ilk ilanı alınık. Motosiklet ve silah forumlarındada yıllardır varım, burayada cihaz almak için değil ilk amigamı aldıktan sonra üye oldum.  Kimse diğer forumlardaki gibi bu insanlara demiyorki birader sen kimsin forumdaki fiyatları yerene kadar önce bi kendini tanıt biz tanımadığımız adamdan mal alıp satmayız. Bu üyelikler ve açtıkları başlıklar bu kadar değerliyse ben bütün satılık ilanlarımı kaldırıyorum. Yeterki millet bişeyler paylaşmaya harcayacağı zamanı bu arkadaşların gerekli başlıklarına bişeyleri kanıtlamaya ayırmasında en üstte parıl parıl parlamasın bu konular.

Haklısın... Sana katılıyorum... Benim tek çekincem, insanların yazacaklarına, eleştirilerine, görüşlerine gem vurmayalım açısındandı. Karşılıklı olarak her konuyu, her şikayeti, isteği konuşup, değerlendirelim...

wizofwor güzel özetlemiş... Ben de bir kaç ekleme yapayım... 1 ve 4 nolu gruba giren insanlardan satış yapmayıp hediye edenlerde var. Forum içerisinde bu şekilde hediyeleşen, çok insan var. Bu hediyeleşmeden faydalanmak için 3 numaralı satıcı tipinde olmadığının görünmesi gerek... Uygun fiyat içinde bu önemli...Bunu sağlamakta biraz zaman alıyor. Alacaktırda... Bence aceleci davranmayın...Hem acele, hem uygun fiyat çok kolay rastlanılan şeyler değil. Hele retro dünyası aceleye gelecek bir dünya hiç değil

Bazen bana özelden soruyorlar, "abi xxxx ürünü sence ne kadar eder?". Cevap basit. Eğer çokça rastlanmayan (fiyat sorulduğuna göre nadir) bir ürün ise, ebay'a bakmasını öneriyorum. Ordan alacağı fiyata kargoyu ekleyip bir fiyat bulmak mümkün. O fiyatın altı güzel, üstü ise biraz sıkıntılıdır... Ama ikinci el sitelere bakıyorum, ebay fiyatının 2-3 katına satılan ürünler gördüğüm oluyor. Benimde kafam karışıyor

Uzun lafın kısası, zaman herşeyin ilacı... Uygun bir amiga ya da C64 her an karşınıza çıkabilir... Ama uygun A1200, Falcon hayal etmeyin

zitan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2014, 18:06:41 ÖS »

valla aradaşlar kusura bakmayın üretimi olmayan bir ürünü satıcı istediği fiyata satar,hele ki antika değeri taşıyorsa herkes ucuz mal almak ister satıcı da pahalı satmak ister.Formdaki arkadaşlara tavsiyem özel mesaj atıp samimi ve hakikatten bu malı kendisi için mi yoksa ticari bir amacın güdülmesi için mi bağlantı kuruyor ona bakmak lazım.
Adı üzerinde satıcı, piyasada  üretimi olmayan malı istediği fiyata verir.Bence bunun kriteri olmamalı fiyatları tek bir siteye göre belirlenmemeli Ebay da neye göre belirliyor acaba?
Diğer siteler fahiş fiyat politikası uygulayabilir siz kesenize göre haraket edin ve samimi olduğunuzu hissettirin...

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2014, 18:55:03 ÖS »

Fiyatlar bence de çok yüksek, ürünlerini satmak isteyen arkadaşlara tavsiyem fiyatları daha alınabilir bir düzeye çekmeleri lazım.
Bir kaç oyun konsolu aradığım halde yüksek fiyatlar nedeniyle arayışımdan vaz geçiyorum.
Sega Mega Drive 2 konsola, Nintendo 64 e 250 300TL isteyen arkadaşlar var,her konsola bu kadar para ödersek daire fiyatına koleksiyonu tamamlarız artık.  Kahkaha

Ha bu konsollar da öyle bulunmaz hint kumaşı haline gelmedi daha, sega mega drive konsolun edeceği fiyat bence 50 75TL arasını asla geçmemeli.

Her neyse, satıcı arkadaşlar için belki yazdıklarım olumsuz gelebilir ama onlarda ürünlerini ciddi anlamda satmak istiyorlarsa fiyatlarında güncelleme yapmaları gerek, yoksa bu fiyatlar ile ancak ilan güncellenir.

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2014, 20:46:23 ÖS »

Merhabalar.

Bende form üzerinde çok sık olmasa da arada satışlar yapıyorum. iyi kötü benide bu konuda eleştiren çok insan vardır. Haklıdırlar itiraz etmiyorum.

Ama LW3D'nin bahsettigi gibi konu Dostluk meselesine gelince bizde akan sular duruyor. Biz özellikle formdan arkadaşlarımızla İzmir içinde ticaret yapmıyoruz. Bunun yapılmaması gerektigini bize shadow of beast ve İzmir-master ögretmiştir.

bugüne kadar ikisinden de hangi ürünü almak istesem ya hediye etmişlerdir yada sembolik birşeyle takas etmişlerdir.

Bende ögrendigim yolda aynı şekilde ilerlemeye çalışıyorum. satılıkta olan ürünlerime İzmir'li olan form arkadaşlarımdan birisi talip oldugunda. Artık o ürünün bir bedeli yoktur. ürün talip olan arkadaşımındır. karşılıgında ne verecegi artık onun sorunudur. vermese de olur.

peki ya İzmir dışından biri elimde ki ürünü isterse ne olur. Eger isteginde samimiyse o cihaza gerçekten ihtiyacı varsa o ürün yine onun olur ister daha sonra ödeme yapar ister yerine bi ürün teklif eder takas eder.

Benden birşeyler almak yada takas yapmak isteyen hiç bir arkadaşımı kırdıgımı sanmıyorum. kırılanda varsa lütfen buraya yazsın hatamı düzelteyim.

Gönül isterki elime fazla geçen tüm ürünleri buradan arkadaşlarıma hediye edeyim. ancak benimde hayalini kurdugum elde etmek istedigim ürünler var ve bunlar için kaynak yaratmam gerekiyor. Buna ragmen en sıkışık günlerimde bile para edebilecek bir çok ürünü arkadaşlarıma hediye etmişligim vardır. ve yine elime fazla ürünler geçerse yine hediye ederim.

Ama formu satış platormu, bizleride enayi gibi gören bir çok kişi var malesef ve onlar aramızdalar.

Ben konuya yalnızca samimiyet diye bakıyorum. Bir ürünün benim aklımda bir bedeli vardır. o ürüne belirledigim o fiyattan ne fazlasını veririm nede isterim. Nede kendimi enayi yerine koydururum.

Herşeyin başı bir birimizi tanımak ve dostluklar kurmaktır diye düşünüyorum.

Dostlarım iyi ki varsınız.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
DrIceCream
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2014, 21:53:51 ÖS »

Atacan beye cok hak veriyorum bu forum bir alim satim forumu degildir.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2014, 23:19:32 ÖS »

Atacan'a inanmayın. Arkasında kalbi kırık bir kankası var hala

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2014, 23:22:11 ÖS »

Kardeşim istediğin C64G olsun. Bana da ne zamandır Amiga1200 lazımdı sende de vardı takaslarız olur biter seni kıracak değilim ya. Sende zaten beni kırmazsın.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 15, 2014, 23:23:08 ÖS »

1200 senin olsun yalnız boardu arızalı biraz tamir gerekecek

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2014, 23:37:30 ÖS »

Unutmayınız ki, fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun, alıcı bulduğu sürece, rakamlar aşağı düşmez.

Alıcı da bulunduğuna göre çok kasmanın manası yok.

Bir malın size maliyeti 10 lira ise 8-13 arası satmak istemeniz doğal.

Malın maliyeti 1 lira olupta 10 liraya satan kanımca ticaret yapıyordur.

Buna rağmen alan memnunsa çokta bize söz düşmez.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
KingPitstop
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ocak 16, 2014, 08:02:25 ÖÖ »

Bende bir yorum yazayım herkese hayırlı sabahlar

İsteyen istedigi fiyata satar isteyen istedigi fiyattan alır

Ben hiç ürün satmadım sitelerden ama çok aldım Yani kimseye zorla birşey satılmıyor fiyatı çok yükek bulursanız almassınız bu yurtdışındada böyledir sanki Ebay da çok mu ucuz herşey ayrıca tek Türkiyede satılmıyordur aradıgınız şey her an her yerde bulubilirsiniz sabırlı olmak hemen atlamamak lazım herkese saygılar.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 16, 2014, 09:49:18 ÖÖ »

winter is coming Pardon

Retro Hardware is coming... Stay Tuned...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: