Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbeteski c64 verilerimi kurtarmak
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: eski c64 verilerimi kurtarmak  (Okunma Sayısı 11391 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2015, 15:10:45 ÖS »

@commander64 : Aslında ben anladım ne demek istediğinizi. Ama olaya yeni dalan biri X1541 kablosunu yapıp sonra hüsrana uğrayabilir. Uyarayım dedim. Ne kadar doğrudur bilmiyorum Sta'nın sayfasında uyumluluk olarak en iyi kablonun XA1541 olduğunu söylüyor.

Ben yapıp deneyemedim. X1541 kablom var o haliyle çalışmıyor yeni bilgisayarlarda.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
nmtears
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2015, 15:10:56 ÖS »

Hocam cok iyi gorunuyor.. cok isterdim gelmek. ama izmir de olmam gerekli o tarihlerde.
daha once clique ve accuracy ile yazistim yakinlastim ama herhangi bir grupta bulunmadim. kariyerimin sonuna dogru elvira-2 'yi dagittim. (5 disket)
zaten en cok kurtarmak istedigimde elvira-2 'nin onune koydugum intro.
airwolf 'un muzigi var.
Volkan diye logo var. ama K ve n harflerin alti sprite olarak asagi uzuyor, sprite 'in altindan scroll metin geciyor. iste 13-14 yasinda kafa nasil calisiyorsa...
sahibinden, gittigidiyor talan ettim 1541 bulamadim.

Parti 21-22 Mart 2015 tarihinde İstanbul'da yapılacak. Disketler 30-40 felan hepsini kopyalarız partide

Daha önce herhangi bir Commodore grubunda bulundun mu?

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9461.0

ps: Mesajı yazarken, yazmışsın evet tarihler kesin. İstanbul'a yolun düşerse getir kopyalarız.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2015, 15:12:48 ÖS »

XM daha başarılı benim bildiğim. XM kullanmıştım..

Muhtemelen çoğu bilgisayarı XM kapsıyordur. Ancak geliştiricisi şunu demiş "The XA1541 active cable uses transistors and resistors rather than diodes. This makes it the ultimate transfer cable because it works even on those few motherboards that the XE1541 extended cable and the XM1541 multitask cable have problems with." . XE1541 ve XM1541'in sorun yaşadığı tek tük board'da da sorunsuz çalışıyor diyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2015, 15:16:14 ÖS »

evde bulabildiğim en eski pc 466 celeron'a xp kurdum xm1541 kabloyla lpt porta bağladım.prgmover'la sorunsuz veri transferi yapıyorum ancak 1 disket yaklaşık 5 dk sürüyor
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2015, 15:17:15 ÖS »

peki eski IBM PC 5.25 disket suruculeri ile okuyabilir miyiz ?
paralel portlu bilgisayar var 2005 model civari..

yani bu disketleri PC 'ye aktarmak boyle zor is mi ?

Amiga disk transferi ile kıyaslandığında PC'ye transfer çocuk oyuncağı gibi bir iş (çünkü 1541-1571-1581 disket sürücüleri bağımsız çalışan, kontrolcü, RAM, ROM, CPU'yu da içeren akıllı birer bilgisayarlar, Amiga floppy'leri ise böyle değil). PC floppy'leri bildiğim kadarıyla C64'de kullanılan GCR kodlamasını desteklemiyorlar (sadece MFM encoding yapabiliyor).
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: