Oğuzhan çok güzel olmuş tebrik ederim.
Bir uyarıda bulunmak istiyorum.
Psu kapasitör değişimleri hatalı olmuş
Kapasitör değişimlerinde kapasite değerlerine bağlı kalmak şartıyla voltajı aynı ve/veya üstü olabilir. Kapasite değerleri değiştirilmemelidir
Selamlar
Teşekkürler Dostum. İngilterede bu tamirleri yapan kişi aynen bu şekilde değişimi önermiş. Sebebini ben de bilmiyordum ama Yavuz Üstad zaten özetlemiş.
Bir ömürlük olmuş Falcon, güle güle kullan. Atari, Amiga'dan iyi makine yapabiliyormuş dedirten nadide bir cihaz Falcon.
ÇOk teşekkürler
Ne kadar çok şey yapmışız. Çoğunu unutmuşum. Aletin açılmadığı anı unutmadım ama

soğuk terler dökmüştük

@Aykiri1, bu arada, dediğin genel olarak çok doğru, kondansatör değişimlerinde tasarımdaki aynı değeri kullanmak gerek. Ancak o spesifik büyük değerli (örn 1000uF üstü) kondansatörlerin rolü, bu tarz eski güç kaynaklarında, sadece regüle edilmiş çıkış voltajındaki riple dediğimiz "testere dişi kılıklı" sinyali daha yumuşatmak ve yük katında bir buffer oluşturmak. Yani ne kadar büyük o kadar iyi. Tek engel zamanındaki ticari ve fiziksel etkenler...
Senin ellerine sağlık

@Oguzhan, @yavuzg elinize saglik, taş gibi, tertemiz bir bakım olmuş. Falcon onore olmuş resmen.
Sağ ol volkan.
Ellerinize sağlık.
Bu makinayı görünce, Atari dergisinde, STE için yapılan Silent Service tanıtımı aklıma geldi.
Grafiklere bakıp az mı iç çekmemiştim.

Silent Service de güzel oyundu beee.
elektronik devre tamirinden anlamadığım için böyle şeyler görünce özeniyorum. en son anakart da pili değiştirelim dedik cihaz elimde kaldı

Elinize sağlık sağlam upgrade olmuş.
Bir kere kalır iki kere kalır sonra elin alışır

Bence hemen vaz geçme

Teşekkürler