Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore 1084S İçin Scart Çevirici Projem
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 1084S İçin Scart Çevirici Projem  (Okunma Sayısı 26057 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2015, 22:47:45 ÖS »

bir iş sadece eli ile yapana işçi
elini ve aklını kullanarak yapana usta
elini, aklını ve sevgisini ortaya koyarak yapana SANATKAR denir...

Emeğinize, sanatınıza sağlık, çok güzel olmuş..

Benim bir rica olacak, bu sisteme RF modülü de eklenebilir mi?
Zira Atari 2600 yada famiclone gibi cihazlarıda 1084 lerimizde çalıştırmak güzel olurdu..

Saygılar..

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2015, 22:51:28 ÖS »

valla elektronik kısımdan çok işçilik beni benden aldı, paylaşım için teşekkürler.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2015, 22:53:04 ÖS »

@hekimoglu78 atari 2600 jrınız varsa estetiğini yitirmiş, çok basit bir iki direnç ve sermik kapasitör ile AV modlanıyor ve de çon az famicloneda AV çıkış yok.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2015, 00:22:17 ÖÖ »

Eline sağlık. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Logo tekniğini bende çok beğendim.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 12, 2015, 02:05:30 ÖÖ »

Herkese çok teşekkür ederim güzel yorumlar için Beğenilmesine gerçekten çok sevindim.

güzel iş eline sağlık emek vermiş sin elindeki monitör de scart yuvası olanda mevcut sende de yeri vardır gerekli tadilat la orijinal hale getirebilirsin monitör devre şemasını bulursun internetten
Keşke devreyi Amigateknik'in teklif ettiği gibi monitörün içine yerleştirseydin. Belki zımpara ile logo çıkartma tekniğinde haberimiz olmayacaktı ama daha derli toplu bir sonuç elde etmiş olurdun.
Monitörü açıp şasede scart deliklerini gördüm ama scart olan modele nasıl dönüştürülebileceğini nette bulamadım. Kendim keşfedip denemeyi de açıkçası pek gözüm yemedi, eğer adım adım anlatan bir kaynak bulsaydım yapardım ama. Onun dışında LM1881'li devreyi monitörün içine koyup, 6 pin DIN girişine paralel hat çekmek monitörün orijinalliğini bozacağından öyle bir şey pek istemem. Bir de kasayı delip buton koymam gerekecek çünkü o durumda.

Ellerin dert görmesin,uzun zamandır çözemediğim bir sorundu.Psximi 1084'e bağlayıp keyfini çıkarmak istemiştim hep.Hatta bu lm1881 devresi yapıp denemiştim nedense çalışmamıştı.
LM1881 ile çalışması lazım aslında. Çalışmıyorsa belki başka bir yerde sorun vardır, çünkü benim yaptığım da datasheetin ilk sayfasındaki (https://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1881.pdf) basit örnek devreden ibaret.

Bu commodore' un kablo standart'ı her monitoründe farklı mı? Ben direk kablo çeviricisi ile scart kullanabiliyorum. Monitor 1085S-dn
Evet, farklılıklar oluyor. Bu monitördeki 9 pin giriş de epey yaygın herhalde. Direkt kablo çevirici ile kullanabiliyorsanız demek ki kompozit videodan sync alabiliyor, güzel birşey.

Harika olmuş. Ellerine sağlık. Sipariş alıyor musun? Kahkaha
Teşekkür ederim. Valla sipariş almıyorum, bunu bile zor yaptım açıkçası Ama bir ara vakit bulabilirsem bir tane yapıp gönderirim size; yine de söz vermeyeyim

kutudaki commodore logosunun tekniğine bayıldım, süper fikir

ayrıca kutu delikleri de inanılmaz pürüzsüz ve detaylı işçilik.

Çok zevk alarak okudum, tebrikler.
Çok teşekkür ederim; bunları sizden duymak da ayrı bir motivasyon doğrusu Masum

Muhtemelen görüp yapmaktan vazgeçmişsindir ancak şöyle de bir şey varmış.

https://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?31924-Using-CompositeVideo-as-Sync-on-1084-without-a-LM1881-%28Megadrive-on-Steroids%29

Monitör içinde iki nokta arasına jumper yapmış eleman

Valla görmemiştim, ilginçmiş. Konunun ilerisinde bazı sorunlar olduğunu söylemişler ama sanki.

Benim bir rica olacak, bu sisteme RF modülü de eklenebilir mi?
Zira Atari 2600 yada famiclone gibi cihazlarıda 1084 lerimizde çalıştırmak güzel olurdu..
cengizermis'in dediği gibi Atari 2600 için en iyi yol bence de fazladan bir konsola AV mod yapıp onu kullanmak. Monitöre en iyi ihtimalle kompozit video girişinden bağlanır bu konsol. Famiclone'lar için de aynı şekilde, genelde kompozit çıkış oluyor benim gördüklerimde de.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2015, 09:32:42 ÖÖ »

Hepimizin ihtiyaci olan, muhteşem bir proje. Elinize sağlik. Logo çikartma tekniği proje içinde proje olmuş, çok işimize yarayacak bir yöntem
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2019, 23:08:23 ÖS »

Böyle Bir konunun Birde Resimleri Uçmasaydı çok Daha Güzel olucaktı Ellerinize Emeklerinize Sağlık

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2019, 23:19:08 ÖS »

Böyle Bir konunun Birde Resimleri Uçmasaydı çok Daha Güzel olucaktı Ellerinize Emeklerinize Sağlık

Resimler uçmamış. Sadece resim host edilen "imgur" sitesine Türkiye'den erişim engellenmekte 1-2 senedir. VPN veya proxy kullanarak bakabilirsiniz.

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2019, 23:38:45 ÖS »

Resimler uçmamış. Sadece resim host edilen "imgur" sitesine Türkiye'den erişim engellenmekte 1-2 senedir. VPN veya proxy kullanarak bakabilirsiniz.

Çok Teşekkür Ederim Yavuz ustam

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 28, 2019, 23:57:40 ÖS »

Muazzam Bir Çalışma Ellerinize Sağlık

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2019, 12:18:52 ÖS »

ah bir tane bana yapabilen olsa!:) mega drive ve birçok eski konsolu bağlamak için okadar lazımki!:) aliexpresste yok
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2019, 12:21:23 ÖS Gönderen: fakcakaya » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2019, 15:04:26 ÖS »

Arkadaşımız hortlatmasaydı böyle güzel bir çalışmayı görmeyecektim. Tertemiz yapmış valla muazzam. Logo fikrine hele bende bayıldım. Kesin bir yerde uygulayacağım Emeklerine sağlık abi.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2019, 16:31:14 ÖS »

@egemenk Hocam fotoğrafları başka bir kaynağa yükleyip düzenleme yapmak mümkün mü? Birileri bu milletin kafalarını deve kuşu gibi kuma gömünce dünyanın karanlık olacağını düşünüyor, kader utansın.

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2019, 18:59:29 ÖS »

@egemenk Hocam fotoğrafları başka bir kaynağa yükleyip düzenleme yapmak mümkün mü? Birileri bu milletin kafalarını deve kuşu gibi kuma gömünce dünyanın karanlık olacağını düşünüyor, kader utansın.

Vpn Aracılığı İle Baglanıp Resimleri ve Konuyu Yedekledim İsterseniz Paylaşabilirim

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2019, 19:00:44 ÖS »

Bence iyi olur, ama konunun asıl sahibine sormak daha doğru sanırım.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: