Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ZX Spectrum Görüntü aktarma  (Okunma Sayısı 34838 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2015, 01:08:45 ÖÖ »

Senin spectrum'a AV modu yapılmış gibi sanki. Bence RF (Anten girişinden) değil bir de Composite Video (yani sarı lale) girişinden dene...

streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2015, 09:38:25 ÖÖ »

Valla bu yazışmalarla uğraşırken aklıma geldi bir kaç yazmadan önce. Onu da denemiştim. anlaşılan benimkinin biraz ilgiye ihtiyacı var. Açtım dün akşam içini.

Öyle temiz öyle derli toplu ki. Her yerine anten çıkışına falan göz gezdirdim, herşey yerli yerinde duruyor. Kıyamamdım kapattım

streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2015, 09:41:05 ÖÖ »

Durun şimdi bir daha açayım, bakayım AV mi yapmışlar. Bir de onu kontrol edeyim.

streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2015, 09:45:29 ÖÖ »

Arkadaşlar vidalı frekans ayarı var. Oynamamı önerir misiniz frekans ayarıyla?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2015, 09:48:19 ÖÖ »

Arkadaşlar vidalı frekans ayarı var. Oynamamı önerir misiniz frekans ayarıyla?

Frekans ayarıyla oynamanı pek önermem. Zira bir daha tutturması zor oluyor. Sıkıntı tv'den kaynaklanıyor gibi.
streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2015, 09:49:23 ÖÖ »

Antenin orada şimdi oksitlenme gördüm. bol ışıkta bakıyorum. Yeşil yeşil oksit var. Ondan görüntü alamıyor da olabilirim.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2015, 09:51:06 ÖÖ »

Net bir görüntü alabilmek için, sonunda av mod yapıcan gibi geliyor
streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2015, 10:05:05 ÖÖ »

« Son Düzenleme: Nisan 14, 2015, 10:23:03 ÖÖ Gönderen: streetfire » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2015, 10:06:45 ÖÖ »

Ekte resim görünmüyor
streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2015, 10:23:42 ÖÖ »

Düzelttim. Anladığım kadarıyla AV işlemi de yapılmamış. Oksitlenme de az birşey gözüküyor.

streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2015, 10:25:39 ÖÖ »

Bu arada kullanan bir arkadaşım var işte. Sesi ona dinlettim. Dedi ki ses gelmiyor. Bu klavye sesi değil. Hoparlörden pıt pıt diye entere basınca ses gelir bigi ama çok çok derinden ses geliyor. Sizin dediğiniz ses daha belirgin gelirmiş. Bu öyle değil. Ama basınca fıtı fıtı gibi birşey gelir gibi İşim çok anlaşıldı

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2015, 10:36:21 ÖÖ »

RF (Anten) kablon sağlam değil mi? Eminsin ? Çok saçma gelebilir ama anten kablosu sorunu daha önceden başıma gelmişti.

streetfire
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2015, 11:54:16 ÖÖ »

Hmmm denemedim. Kabloyu salladım. Birşeyler ters gidiyor mu diye çok mıncıklayıp salladım ama denemedim değiştirmeyi. Bunu da deneyeceğim. Sağol

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2015, 18:06:29 ÖS »

Simdi ilk olarak bazi sorular sorayim ben:

1- Elektronik bilgin veya pratigin var mi? Varsa ne kadar?

Cevabin "yok" ise, kendi kendine o cihaz uzerinde yapabilecegin hemen hemen hic birsey yok. Derim ki icini acip acip kapatma. Cunku cihazin ust yarisini alt yarisina baglayan ribbon kablolar yillar icinde tum yumusakligini yitirmis oluyor ve cok kolay kiriliveriyor. Her acip kapatmada geriyorsun o yassi kablolari. Ozellikle de Spectrum'u ilk defa acan birisi, kablolari bilmeyip aniden ust kapagi cekiverirse direkt kablolar asiri geriliyor ve yirtilabiliyor. O zaman da klavyen tamamen ise yaramaz hale gelir. Yeni membran alman gerekir. Ayirca, yeni membrani takmak icin ustteki metal plakayi da sokmen gerekir ki plakayi eyip bukmeden ve zarar vermeden cikartmak cok zordur.

2) Video yuklemeye sabrin var mi

Eger varsa, cihazdan gelen o PITI PITI dedigin ses bana gayet de klavye sesi efekti gibi geldi. Bence calisiyor senin cihaz. Ama o sesi sessiz bir ortamda videoya cekip burada paylasirsan kesin soyleyebilirim calisip calismadigini.

3) Arcelik TV'nin kanal arama menusunun fotografini buraya koyabilirmisin?

TV soketindeki renkler gayet normal, orada bir sorun yok bu arada. Oksitlenme bile olsa, sokete fisi 5-6 kere sokup cikartinca, en azindan goruntu alabilecek kadar temizlemis olursun orayi. Sorunun oradan olacagini hic sanmam.

4) Cihazi kimden/nereden aldin? Belki o kisiye sorabilirsin bu makine bana sattiginda calisiyormuydu diye.

5) Son olarak simdi aklima geldi: Cihazi kendi orijinal adaptoru ile mi kullaniyorsun? Yoksa sonradan uydurulmus bir adaptor mu?

EDIT: 3. Maddeyi zaten yapmis oldugunu farkettim, ve orada C35 gorunuyor. C36 yapiversene bir de. Ayrica C35'de iken asagidaki HASSAS AYAR'a inip -> tusuna uzuuunca bir sure basarak, tum 35'i ve 36'yi yavaas yavas taramayi deneyebilirsin. Baya uzun beklemen gerekebilir ama. 45-50 saniye, hatta 1 dakika kadar.
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2015, 18:41:36 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2015, 18:27:53 ÖS »

Ekran ve teknik ekipman olmadan Spectrum 48K test etmenin absurd metodlari #28764:

Ehehe, kendini maceraci hissediyorsan ve "PITI PITI" sesinin videosunu paylasmakla ugrasamam diyorsan, sunu bile deneyebilirsin:

Spectrum'a hic birsey baglamadan elektrik ver
Baska hic ama hic bir tusa basmadan asagidakileri yap

T  tusuna bas
  "SYMBOL SHIFT"  ve  "CAPS SHIFT"  tuslarina  AYNI ANDA bas
 L tusuna bas
 1 tusuna bas
 3 tusuna bas
 0 tusuna bas
 1 tusuna bas

ENTER'a bas

(Eger herhangi bir noktada yanlis bir tusa basarsan, fisi cekip takarak Spectrum'u resetleyip, bastan baslaman gerekir)

Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Eger islemi tamamen dogru ve eksiksiz yaparsan, Spectrum'un calisiyorsa bilirsin. Emin ol Kahkaha Hele de ilk defa Spectrum kullanan birisiysen, cikan sesler yuzunden hafif bir panik atak bile gecirebilirsin Kahkaha

« Son Düzenleme: Nisan 14, 2015, 18:44:39 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: