Simdi ilk olarak bazi sorular sorayim ben:
1- Elektronik bilgin veya pratigin var mi? Varsa ne kadar?
Cevabin "yok" ise, kendi kendine o cihaz uzerinde yapabilecegin hemen hemen hic birsey yok. Derim ki icini acip acip kapatma. Cunku cihazin ust yarisini alt yarisina baglayan ribbon kablolar yillar icinde tum yumusakligini yitirmis oluyor ve cok kolay kiriliveriyor. Her acip kapatmada geriyorsun o yassi kablolari. Ozellikle de Spectrum'u ilk defa acan birisi, kablolari bilmeyip aniden ust kapagi cekiverirse direkt kablolar asiri geriliyor ve yirtilabiliyor. O zaman da klavyen tamamen ise yaramaz hale gelir. Yeni membran alman gerekir. Ayirca, yeni membrani takmak icin ustteki metal plakayi da sokmen gerekir ki plakayi eyip bukmeden ve zarar vermeden cikartmak cok zordur.
2) Video yuklemeye sabrin var mi
Eger varsa, cihazdan gelen o PITI PITI dedigin ses bana gayet de klavye sesi efekti gibi geldi. Bence calisiyor senin cihaz. Ama o sesi sessiz bir ortamda videoya cekip burada paylasirsan kesin soyleyebilirim calisip calismadigini.
3)
Arcelik TV'nin kanal arama menusunun fotografini buraya koyabilirmisin? TV soketindeki renkler gayet normal, orada bir sorun yok bu arada. Oksitlenme bile olsa, sokete fisi 5-6 kere sokup cikartinca, en azindan goruntu alabilecek kadar temizlemis olursun orayi. Sorunun oradan olacagini hic sanmam.
4) Cihazi kimden/nereden aldin? Belki o kisiye sorabilirsin bu makine bana sattiginda calisiyormuydu diye.
5) Son olarak simdi aklima geldi: Cihazi kendi orijinal adaptoru ile mi kullaniyorsun? Yoksa sonradan uydurulmus bir adaptor mu?
EDIT: 3. Maddeyi zaten yapmis oldugunu farkettim, ve orada C35 gorunuyor. C36 yapiversene bir de. Ayrica C35'de iken asagidaki HASSAS AYAR'a inip -> tusuna uzuuunca bir sure basarak, tum 35'i ve 36'yi yavaas yavas taramayi deneyebilirsin. Baya uzun beklemen gerekebilir ama. 45-50 saniye, hatta 1 dakika kadar.