merhaba ben CoZe,
ilk bilgisayarim lazer80 idi. senesini tam hatirlamiyorum ama ilkokul 3-4 civari olduguna gore 1986 filan olmasi lazim. bir iki sene sonrada commodore'a gectim. lazer bilgisayardan sonra bir anda commodore'un o renkli sesli dunyasi beni buyuledi (ve hala da buyulemeye devam ediyor). O zamanlar ne yazikki disk drive'im olmadigindan kaset ve kafa ayari ile bayagi bogusmustum. orta 1'e gectigimde annemler ilk amiga'mi aldi. ertesi gun kosa kosa gidip aldigim ilk oyun pirates'tir. o muzikler enfes grafikler, amiga dunyasi ve 64'ler dergilerinin verdigi kodlara haritaya bakarak oynamanin verdigi heyecani cok az oyun verdi bugune kadar. pc alinana kadar (1996) kullandigim tek bilgisayarda standart 1mb ram li o amiga 500 olmustur. o yillardada hep harddiskli amigalara bakarak ic gecirirdim, o donemde bunlari almak tabi ki cok zordu.
Oyun olarak genelde strateji ve frp tarzi oyunlar hep ilgimi cekmistir. birazda 64'ler dergisinin efsane yazari murat 'mac' adanc sayesinde. simdi bakiyorumda bugunlerde hic bir frp o kitaptan bakarak oynanan eski ssi oyunlarinin verdigi zevki veremiyor (belki elder scrolls serisi haric tutulabilir). amiga500 de oynamaya baslardigim civilization (civ4 son senelerde oynadigim tek bilgisayar oyunu) ve pc'de oynadigim X-Com serisi en sevdigim oyunlar arasindadir.
elimde cesitli amiga modellerinden var. su anda amiga uzerine hardware hack/modlari ile ilgileniyorum, ilk hedefim normal ps2 klavye, ps2 mouse ve vga lcd ekran kullanan bir amiga yapmak. amiga icin ps2 klavye kullanimini saglayan
mmkeyboard arayuzunu yaptim, bu arayuz sayesinde her model amigaya ps2 klavye baglanabiliyor. su aralar ps2mouse arayuzu ile ugrasiyorum, onu da yaparsam fpga bir scadoubler projesine girisecem. bunuda yaptiktan sonra hardware donemini bitirip software donemine girecem,ama o gunleri gorebilecekmiyiz tabi orasi mechul

herkese sevgiler saygilar hurmetler
CoZe