Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 3, 2, 1 ... 0  (Okunma Sayısı 5501 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 04, 2006, 07:37:36 ÖÖ »

merhaba ben CoZe,
ilk bilgisayarim lazer80 idi. senesini tam hatirlamiyorum ama ilkokul 3-4 civari olduguna gore 1986 filan olmasi lazim. bir iki sene sonrada commodore'a gectim. lazer bilgisayardan sonra bir anda commodore'un o renkli sesli dunyasi beni buyuledi (ve hala da buyulemeye devam ediyor). O zamanlar ne yazikki disk drive'im olmadigindan kaset ve kafa ayari ile bayagi bogusmustum. orta 1'e gectigimde annemler ilk amiga'mi aldi. ertesi gun kosa kosa gidip aldigim ilk oyun pirates'tir. o muzikler enfes grafikler, amiga dunyasi ve 64'ler dergilerinin verdigi kodlara haritaya bakarak oynamanin verdigi heyecani cok az oyun verdi bugune kadar. pc alinana kadar (1996) kullandigim tek bilgisayarda standart 1mb ram li o amiga 500 olmustur. o yillardada hep harddiskli amigalara bakarak ic gecirirdim, o donemde bunlari almak tabi ki cok zordu.
Oyun olarak genelde strateji ve frp tarzi oyunlar hep ilgimi cekmistir. birazda 64'ler dergisinin efsane yazari murat 'mac' adanc sayesinde. simdi bakiyorumda bugunlerde hic bir frp o kitaptan bakarak oynanan eski ssi oyunlarinin verdigi zevki veremiyor (belki elder scrolls serisi haric tutulabilir). amiga500 de oynamaya baslardigim civilization (civ4 son senelerde oynadigim tek bilgisayar oyunu) ve pc'de oynadigim X-Com serisi en sevdigim oyunlar arasindadir.
elimde cesitli amiga modellerinden var. su anda amiga uzerine hardware hack/modlari ile ilgileniyorum, ilk hedefim normal ps2 klavye, ps2 mouse ve vga lcd ekran kullanan bir amiga yapmak. amiga icin ps2 klavye kullanimini saglayan mmkeyboard arayuzunu yaptim, bu arayuz sayesinde her model amigaya ps2 klavye baglanabiliyor. su aralar ps2mouse arayuzu ile ugrasiyorum, onu da yaparsam fpga bir scadoubler projesine girisecem. bunuda yaptiktan sonra hardware donemini bitirip software donemine girecem,ama o gunleri gorebilecekmiyiz tabi orasi mechul  Kahkaha
herkese sevgiler saygilar hurmetler
CoZe

Retro Hincal Uluc
silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2006, 09:09:10 ÖÖ »

Hoşgeldiniz.

Saygılar hocam.Avatar'da yakmış hani ortamı.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2006, 16:58:35 ÖS »

coze, projelerin detaylarını büyük bir heycanla bekliyoruz. Hele şu scandoubler projesi, çok esaslı görünüyor...

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2006, 03:45:57 ÖÖ »

fpga scandoubler projesi biraz uçuk bir proje (benim altından kalkmam açısından). verilog ve fpga programlama ile biraz bilgim var, laboratuvarda kullanıyoruz. ve scandoubler için gereken kod aslında oldukça basit görünüyor. ama olay analog-dijital çevirim içeriyor ve benim bu konuda hiç tecrübem yok. bir ara AD - DA convertörler alıp bir kaç deney projesi gerçekleştirip tecrübe kazanmam lazım. yabancı forumlarda yaptığım ön yoklamalarda yüksek hızlı bir ram modülünede ihtiyaç olduğunu öğrendim. belkide bu ramide fpga içinde simüle edilebilir diye düşünüyorum ama konuya henüz tam hakim olmadığımdan şimdilik bir plan sadece. bir iki sene içinde umarım kalkışabilecek seviyeye gelirim.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: