Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Neo Geo Kabin Yapımı  (Okunma Sayısı 6030 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 17, 2025, 01:04:05 ÖÖ »

Bu arada yeri gelmiş hatta biraz da geçmişken Tv hakkında bilgi vereyim. Schaub Lorenz marka 25" bir Tv kullanıyorum. Görüntü değerleri harika ancak eğer arcade bir kabin üretip Tv kullanacaksanız yapmanız gereken servis menüsüne girip Tv nin geometrik ayarlarını düzenlemek oluyor. Arcade tüp ve şase kullanımlarında buna ihtiyaç yok çünkü şase üzerinde tüm ayarları analog bir şekilde potansiyometreler üzerinden yapabiliyorsunuz.

Tabi bir de görüntü aktarımı var. Tv kullanma durumunda en saf görüntüyü scart bağlantısıyla yapabiliyorsunuz. Avrupa da yaşayanlar bu konuda Amerika kıtasında yaşayanlara göre çok daha şanslı zira scart giriş Avrupa ya özgü bir birim. Bir de arcade görüntü Tvler için bir tık kuvvetli geliyor. Dolayısıyla Tvye RGB+sync göndermek için bir ara devre kullanmak gerekiyor. Bu konuda internette bol miktarda şema bulabilirsiniz. Ben yıllar içinde denemelerimde en evrensel ve iyi sonuç veren devreyi kullanıyorum.
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 17, 2025, 01:22:10 ÖÖ »

Biraz göze hitap etme zamanı gelmedi mi sizce? Kontrol panelimizi Neo Geo nun orjinal ölçeklendirme ve renklerine göre sıfırdan tekrar çiziyorum. İnternette bulduğum dosyaları vektörel olmadıkları ya da kalite düşüklüğünden dolayı kullanmıyorum. Reklamcıya götürüp kaliteli bir ters baskı alıyorum ve bir kat da beyaz folyo ile pleksi levhaya alttan uyguluyorum.

Butonlar ve joystick o an için deneme amaçlı oradalar zira kirliler ve bulaşık makinesinde 65 derecede yıkanacaklar. Hijyen önemli 
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 17, 2025, 01:42:58 ÖÖ »

Sona doğru ilerliyoruz. Bu aşamada eksik olan artık marquee. Önce mini marqueelerimizin arkasına yerleştireceğim şablonu bildiğimiz fon kartonundan kesiyorum. Şımarıklık bu ya onu da CNC de yapıyorum Masum Halbuki al maket bıçağını elinle kes di mi? Neyse çizimdeki ölçüleri birebir tutturabilmek ve zaman kaybetmemek için en mantıklısı buydu. Bu kesitiğim parça sayesinde arkadan gelen çok kuvvetli(ışıkları kapatınca bütün atölyeyi aydınlatıyordu) LED ışık sadece mini marqueeleri aydınlatacak. Tam da Neo Geo standardı.

Ve böyle bir sonucumuz oluyor.

Bu arada resimlemeyi unuttuğum bir ayrıntı olarak marqueeyi tutan pervazlar da yine siyah 3mm pleksiden kesilip açılarına göre kendi yaptığım pleksi kıvırma tezgahında kıvrılıyor.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2025, 01:56:20 ÖÖ Gönderen: c_mon » Logged
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 17, 2025, 02:28:40 ÖÖ »

Ön cam kısmını da yerleştiriyorum ve joystiklerle butonlar sabitleniyor.

Kullandığım kilitler de yine arcade standardında tübüler kilit. Benim ayağım pek değil ama 

Folyo kesim tekniğiyle reklamcıya yaptırdığım ön ve yan stickerları da uyguladıktan sonra loş bir ışıkta son resimlerimi alıp

sahibine ulaşmak üzere streçle üç kat kaplıyorum. O kadar uğraştık; tozlanmasını ve ya darbe almasını önlemek gerek.

Bu hikaye de burada son buluyor.

Bir sonraki arcade projemde görüşmek üzere...
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Kasım 17, 2025, 06:02:00 ÖÖ »

Emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş. Çanakkale'de mi ikamet ediyorsunuz?

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Kasım 17, 2025, 10:34:26 ÖÖ »

Muhteşem.

c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Kasım 17, 2025, 14:18:53 ÖS »

Emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş. Çanakkale'de mi ikamet ediyorsunuz?

Çok teşekkürler. Evet Çanakkale deyim.

Muhteşem.

Teşekkürler. Beğendiğinize sevindim.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Kasım 17, 2025, 15:59:32 ÖS »

Elinize sağlık çok güzel olmuş
Alıcısına hayırlı olsun.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Kasım 18, 2025, 11:21:26 ÖÖ »

süper çalışma olmuş. sahibine bol keyifler. CNC'yi de "şımarık" seviyede kullanmana hayran kaldım Kahkaha

Bu arada kullandığın TV'nin power verince direk açılma özelliği varmıydı (daha önce yazdıysan kusura bakm görmemişim). O ozellik önemli biliyorsun kabinde... Bir de o modelin servis menüsüne nasıl girdiğini yazarsan süper referans olur başka kabin meraklıları için

tekrardan eline sağlık çok başarılı...

c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Kasım 18, 2025, 17:06:12 ÖS »

Elinize sağlık çok güzel olmuş
Alıcısına hayırlı olsun.

Çok teşekkürler. Bu aslında bir yıl önce bitmiş olan bir proje. Daha önce de dediğim gibi zamansızlıktan yüklenmemişti buraya. Haliyle alıcısına gideli de çok oldu.

Bu arada bu hafta zaman buldukça Erşan Kuneri için yaptığım River Raid kabini de yüklemeyi düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 18, 2025, 17:17:05 ÖS Gönderen: c_mon » Logged
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Kasım 18, 2025, 17:13:39 ÖS »

süper çalışma olmuş. sahibine bol keyifler. CNC'yi de "şımarık" seviyede kullanmana hayran kaldım Kahkaha

Bu arada kullandığın TV'nin power verince direk açılma özelliği varmıydı (daha önce yazdıysan kusura bakm görmemişim). O ozellik önemli biliyorsun kabinde... Bir de o modelin servis menüsüne nasıl girdiğini yazarsan süper referans olur başka kabin meraklıları için

tekrardan eline sağlık çok başarılı...

Tv nin doğrudan açılma özelliği var Yavuz abi. Bir de scart pin 8 e 5v verilmesi gerekiyor 4/3 oranda açılması için.
Servis menüsü için yerel tanıdık bir Tv tamircisinden yardım istedim. O da tüm Türkiye de Tv tamircilerinin bulunduğu bir ağda benim adıma sordu.

Gelen cevap doğruydu. Doğrudan giriş yapabildim bu şekilde. Beğendiğine de ayrıca sevindim. Senin de katkın çok büyük. Tekrar teşekkür ederim.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Kasım 19, 2025, 08:55:48 ÖÖ »

çok güzel olmuş eline sağlık ilerde bir gün müsait bir zamanda bende yapabilirim veya öyle bir isteğim niyetim var kabini yaparken kullandığın çizimleri yani gerekli olabilicek her şeyi vermen mümkünmüdür? yani mail adresime atsan yada drive yüklesen linkini versen ordan indirsem ?

yada istanbul içindeysen bir kabinlik mdf parça kessen hazırlasan bana mümkünmü fiyat nasıl olur ?
« Son Düzenleme: Kasım 19, 2025, 08:58:01 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
c_mon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Kasım 19, 2025, 11:52:57 ÖÖ »

çok güzel olmuş eline sağlık ilerde bir gün müsait bir zamanda bende yapabilirim veya öyle bir isteğim niyetim var kabini yaparken kullandığın çizimleri yani gerekli olabilicek her şeyi vermen mümkünmüdür? yani mail adresime atsan yada drive yüklesen linkini versen ordan indirsem ?

yada istanbul içindeysen bir kabinlik mdf parça kessen hazırlasan bana mümkünmü fiyat nasıl olur ?

Teşekkürler. MDF parçaları kesip gönderebilirim. Kalanı için özelden yazabilirsin.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Kasım 19, 2025, 14:33:48 ÖS »

Şu işlere gönül veren arkadaşlar, veri tabanını paylaşmak büyük bir lütuf olurdu sizinde çorbada tuzunuz olacak bu forumdan başka
arcadeye gönül veren daha bir yer yok...
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: