Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat-Mod] Capcom CPS III  (Okunma Sayısı 57894 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Mayıs 13, 2015, 22:05:53 ÖS »

Klov'da bu şekilde enteresan bildiğin drama başlığı var mı acep? Biraz drama hiç de fena gelmez

Dramaların geçtiği genel sohbet alanlarına pek takılmıyorum ama KLOV'da bu all-in-one CPS2'leri nasıl kurtarıyoruz şeklinde bi başlık açmıştım oraya cevap yazan bir amca "mathman" darksoft'a mitsurugi-w'ye bir geçirdi ki sorma.

Sonra araya girdiler mesajını editledi

Klov'un public olmayan bir bölümü falan mı var? Mainman herhalde bahsettiğiniz kişi şurada bahsetmiş sizin uyguladığınız mevzudan.

"I will not go into details on the third method created by a long distance friend of mine with some input from me but I will say it is a variation of my second method that requires you to have a certain hardware setup other than a burner which makes it a little more cumbersome than my second method. But the good thing is you do not have to build any type of adapter."

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Mayıs 13, 2015, 23:05:00 ÖS »

evet

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mayıs 13, 2015, 23:15:09 ÖS »

Son kalan işimi de bu akşam hallettim CPS3'e dair; Kick harness

CPS3'ün kick harness'i (yani JAMMA standardında desteklenmeyen 4,5 ve 6. butonların kabloları) da CPS2 ile aynı dizilimdeymiş. Candy Cab'in kick-harness bağlamak için ayrı bir soketi var. Kick-harness'ların diğer ucunu bu sokete uyumlu olarak yaptım

CPS3 yuvasına yerleşti (Artık bu kartları raflardan ait oldukları yere, yani kabinlerin içine serpiştirmem lazım zira raflarda yer kalmadı Kahkaha )

Son olarak doğru kablo doğru butona bağlı mı testimi yaptıktan sonra...

Artık biraz Street Fighter III oynamanın zamanı geldi. Zaten kızım Mortal Kombat'ı pek beğenmedi, kanlı falan geldi. O Capcom oyunlarını daha çok seviyor, grafikler çizgi filme benzediği için sanırım

« Son Düzenleme: Kasım 16, 2017, 12:11:44 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Mayıs 13, 2015, 23:59:10 ÖS »

Off kabin bu işlerin son noktası ya daha ötesi yok nirvana İnşallah bende yaparım kendime bir kabin ilk istediğim oyunlar tekken3 ve bust a move(puzzle buble) mvs.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Mayıs 14, 2015, 00:20:12 ÖÖ »

Oh be cillop gibi olmus valla candycab yakismis cps3 sisteme bir tane bende bulsam alsammm

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Mayıs 14, 2015, 00:21:58 ÖÖ »

Ustam dikkat ettim candycab da renkler cok canli  arcade tadindan yenmezzz

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Mayıs 14, 2015, 00:23:06 ÖÖ »

Bide ustan fantys land in degismrsi gerek kanatimce

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Mayıs 14, 2015, 00:35:12 ÖÖ »

Bide ustan fantys land in degismrsi gerek kanatimce

bi türlü elim deymedi o detaylara girmeye. butonlar da ofsayt mesela, eldeki zuladan ortaya karışık yaptık bişeyler şimdilik tadında oldu. kontrol panel falan kaplanacak vs.

Ama fantasyland logosunu değiştirsem mi bilemedim. o da bir anı sonuçta. daha henüz karar vermedim yani

Oh be cillop gibi olmus valla candycab yakismis cps3 sisteme bir tane bende bulsam alsammm

Aynen, dönem olarak da tam bu kabinlere göre CPS3. Naomi'yi de elden geçirip bu kabine çakacağım. 90'ların arcade'ini bu kabinde paketleyeceğim yani...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Mayıs 14, 2015, 00:37:21 ÖÖ »

butonlarla melez bir lezzet yakalamışsın, oldukça custom bir havası var

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Mayıs 14, 2015, 01:09:04 ÖÖ »

butonlarla melez bir lezzet yakalamışsın, oldukça custom bir havası var

cengiz o senin kibarlığın bu butonlar yakışmıyor bu tarz kabine. işin ilginç tarafı, bu kabin kore yapımı ve pazar olarak sanırım amerika'yı hedeflediklerinden buton delikleri 28mm. Elimde cillop gibi sanwa (japon) butonlarım olmasına rağmen deliklere sığmıyor (30mm).

Bu yüzden kontrol panel üzerinde uğraşıp 14 deliği eğeleyerek 30mm'ye genişletmem gerek. O işe şimdilik hiç bulaşmayacağım. Listede uzun zamandır sıra bekleyen diğer işleri halletmem lazım önce...

Ama sonra, bi ara bu kabine döneceğim. İşte o zaman içime sinen bir revizyon yapacağım... Şimdilik bu haliyle gayet güzel "iş görüyor" diyelim...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Mayıs 14, 2015, 07:34:38 ÖÖ »

sanwaların basınca "klik" sesi çıkaranı var mıdır? sessiz olanları hiç sevemedim

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Mayıs 14, 2015, 09:06:01 ÖÖ »

sanwaların basınca "klik" sesi çıkaranı var mıdır? sessiz olanları hiç sevemedim

bilakis "silent" serisi de var. yani sanki bir ses çıkartıyorlarmış gibi bi de sessiz seri yapmışlar

bu "capon" lar rahatına pek bi düşkün canım. önünde oturulacak kabin seviyorlar, sessiz butonlar istiyorlar Kahkaha

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Mayıs 14, 2015, 10:21:21 ÖÖ »

Abi hem kabin hem de oyunlar mükemmel görünüyor.Şimdi eve gidip benim de bir Street Fighter 2 CE oynayasım geldi. Kahkaha

Yalnız ben oldum olası şu Japon tarz ball top joysticklere alışamadım.Tabi yıllarca arcade salonlarda Amerikan tarzı bat top joysticklerle oynadığımızdan böyle oldu.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Mayıs 14, 2015, 10:40:35 ÖÖ »

Yalnız ben oldum olası şu Japon tarz ball top joysticklere alışamadım.Tabi yıllarca arcade salonlarda Amerikan tarzı bat top joysticklerle oynadığımızdan böyle oldu.

Ya sorma! Hele o top gevşemiyormu elinde tam oyunun ortasında, gıcık oluyorum. Sanwa joystick hiç kullanmadım gerçi. Bu topun gevşemesi bu çakmalara has bir şey mi onu bilmiyorum.

Bu OK Baby'nin orijinal dokümanında zaten joystick'ler battop olarak resimlenmiş aslında...

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Mayıs 14, 2015, 10:52:50 ÖÖ »

Ya sorma! Hele o top gevşemiyormu elinde tam oyunun ortasında, gıcık oluyorum. Sanwa joystick hiç kullanmadım gerçi. Bu topun gevşemesi bu çakmalara has bir şey mi onu bilmiyorum.

Bu OK Baby'nin orijinal dokümanında zaten joystick'ler battop olarak resimlenmiş aslında...

O topun gevşemesinin sebebi vidanın gevşemesi ya da vida yuvasının laçka hale gelmesinden kaynaklanıyor olabilir abi.İyice bir sıkarak tekrar dene istersen.Ya da bat top ile değiştir gitsin.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: