Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Tamirat-Mod] Capcom CPS2 - Street Fighter Zero 3
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat-Mod] Capcom CPS2 - Street Fighter Zero 3  (Okunma Sayısı 23486 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2015, 09:09:15 ÖÖ »

Usta yenge yemekte ne var demiyor mu
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2015, 15:25:19 ÖS Gönderen: mesa » Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2015, 10:17:50 ÖÖ »

Fırın yöntemi iyiymiş aklımda bulunsun. Üstat Türkiye de kim bilir ne kartlar arcade cennetini boyladı ama artık sen varsın hayata dönüyorlar eline sağlık

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2015, 10:30:14 ÖÖ »

Fırın yöntemi iyiymiş aklımda bulunsun. Üstat Türkiye de kim bilir ne kartlar arcade cennetini boyladı ama artık sen varsın hayata dönüyorlar eline sağlık

Sadece ben yokum canım. Benden çok daha tecrübeli bu işi yıllardır ticari olarak yapan "usta" ların yanısıra benim gibi bu işi bir hobi/zevk amacıyla yapan amatörler de mevcut. Hatta uzakta aramaya gerek yok, bu sitede bile benden daha tecrübeli arkadaşlar var aslında

Bu yazıları okuyup da bu hobiye bulaşan ve arcade donanımlarını tamir/modlamaya cesaret edip başlayanlar da olmuştur/olacaktır

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 13, 2015, 10:42:12 ÖÖ »

Orasını bilmem de abi senin gösterdiğin sabırı, özveriyi ve özeni gösterebilecek birisi olabileceğini sanmıyorum varsa da tanıtsın bize kendini Birde ticari olarak yapanlar bu kadar uğraşmaz gibi geliyor bana bilmiyorum yanılıyor muyum.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2015, 10:46:48 ÖÖ »

yavuzg ustanin en buyuk rolu yaptiklarini cok iyi belgelemesi ve boylelikle yabanci kaynaklarda bir deryaya donusmus olan birikimi uygulamali olarak, bu konuya meraki olan ama gerekli dil becerilerine sahip olmayan kisiler icin bir kaynaga dinusturmesi. Bunun disinda da bu tamiratlari uygulayacak beceri ya da donanima sahip olmayan benim gibileri icinse zihin acici ve heyecan verici kaliteli okumalar meydana getirmesi.

kaliba sokmaya calistigim dusunulmesin daha ziyade kisisel gorusumdur.
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2015, 10:48:57 ÖÖ Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
deksar
Üye

Engineer - Master, Computer Science

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2015, 10:51:41 ÖÖ »

Zihninize, vaktinize emeğinize sağlık. Mükemmel bir doküman olmuş, var olun.

"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2015, 12:48:18 ÖS »

Eeee baydın artık yine mi CPS2 diyenleriniz olabilir.

Üstad, sabah akşam vidası gevşeyen gözlük tamiri yapıp, foruma eklesen yine baymazsın Kahkaha
(Keyifle okuruz.)

Emeğine sağlık teşekkürler

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2015, 23:24:52 ÖS »

Birde ticari olarak yapanlar bu kadar uğraşmaz gibi geliyor bana bilmiyorum yanılıyor muyum.

Doğru, artık pek uğraşmıyorlar sanırım.

yavuzg ustanin en buyuk rolu yaptiklarini cok iyi belgelemesi ve boylelikle yabanci kaynaklarda bir deryaya donusmus olan birikimi uygulamali olarak, bu konuya meraki olan ama gerekli dil becerilerine sahip olmayan kisiler icin bir kaynaga dinusturmesi. Bunun disinda da bu tamiratlari uygulayacak beceri ya da donanima sahip olmayan benim gibileri icinse zihin acici ve heyecan verici kaliteli okumalar meydana getirmesi.

kaliba sokmaya calistigim dusunulmesin daha ziyade kisisel gorusumdur.

Aynen. Ben de hem bu konuda Türkçe içerik oluşsun hem de kaydı olsun diye yazıyorum. Bazen ben bile kendi yazılarıma bakıyorum arada nasıl yaptığımı hatırlayamadığım durumda

Eeee baydın artık yine mi CPS2 diyenleriniz olabilir.

Üstad, sabah akşam vidası gevşeyen gözlük tamiri yapıp, foruma eklesen yine baymazsın Kahkaha
(Keyifle okuruz.)

Emeğine sağlık teşekkürler

Kızımın odasına duvar kağıdı, badana yapıp bebekken aldığımız mobilyaları zımparalayıp boyayıp genç kız odası yapmıştım bi ara.

Çocuk odası mobilyalarına bakmıştık aylar önce, fiyatlar nasıl ifade etsem, hani bazı bebek/çocuk ayakkabıları falan yetişkin ayakkabılarından 2-3 kat pahalı olur ya, aynen o durum vardı. Ben de "hadi len yaparım ki ben bunları" diyip bi haftasonu olayı 250-300 TL'ye kapatmıştım

Keşke onu da dokümante etseymişim Kahkaha

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2015, 23:30:36 ÖS »

Ölü bir arcade board'un (CPS3) hayata dönüşünü izlemek.. Çook keyifli...
Ölümden dönmüş bir arcade board ile başka bir arcade board'un (CPS2 Black) kurtarılışını izlemek... Paha biçilmez...

Ellerine sağlık üstat... Özlemişiz yazılarını

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 14, 2015, 01:01:41 ÖÖ »

Ölü bir arcade board'un (CPS3) hayata dönüşünü izlemek.. Çook keyifli...
Ölümden dönmüş bir arcade board ile başka bir arcade board'un (CPS2 Black) kurtarılışını izlemek... Paha biçilmez...

Ellerine sağlık üstat... Özlemişiz yazılarını

Ya hakikaten enteresan bir tamirat kombosu oldu bu Masayı da boşaltmış oldum, 2 kart aradan çıkınca

Odada ve çalışma masasında yer açılmadan yürümüyor projeler. Ha bir yandan odada kaşıkla yer açarken (tamiratlar v.s.) kürekle daraltıyorum (kabinleri 5'ledik) o da başka bir çelişki Kahkaha

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2015, 08:28:32 ÖÖ »

Kızımın odasına duvar kağıdı, badana yapıp bebekken aldığımız mobilyaları zımparalayıp boyayıp genç kız odası yapmıştım bi ara.

Çocuk odası mobilyalarına bakmıştık aylar önce, fiyatlar nasıl ifade etsem, hani bazı bebek/çocuk ayakkabıları falan yetişkin ayakkabılarından 2-3 kat pahalı olur ya, aynen o durum vardı. Ben de "hadi len yaparım ki ben bunları" diyip bi haftasonu olayı 250-300 TL'ye kapatmıştım

Keşke onu da dokümante etseymişim Kahkaha

İyi olurdu üstad.

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2015, 11:00:03 ÖÖ »

Abi gözlerim yine yuvalarından fırlamış durumda. Kahkaha

Bende arızalı da olsa bir CPS3 sistemi için arayışa gireyim.Hem bu hem de diğer CPS3 tamirat yazısı çok işime yarayacak.Yalnız kurutmak için fırını kullanmak çok iyi olmuş.Bundan sonra bende bu yöntemi kullanabilirim.Benim hanım bu işler için fırını kullandığımı görse bütün kartlarımı alıp fırında kek haline getirebilir. Kahkaha Çünkü bulaşık makinasını bile bu tamizlik işleri için kullanır oldum artık.
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs 15, 2015, 01:37:58 ÖÖ »

Odada ve çalışma masasında yer açılmadan yürümüyor projeler. Ha bir yandan odada kaşıkla yer açarken (tamiratlar v.s.) kürekle daraltıyorum (kabinleri 5'ledik) o da başka bir çelişki Kahkaha
Sana çok imreniyorum üstat Hayatın yoğun koşuşturması arasında zaman ayırıp bu işleri yapabiliyorsun. Her yazını okuduğumda gaza geliyoruma ama şimdiye kadar aldığım ürünleri kontrol edip çalışmayanları tamir edilmek üzere ayırmaktan ileri gidemedim... Bozuk malzemeler çalışma masamın kenarında tepeleme bir halde benden ilgi bekliyorlar Kahkaha

Koleksiyonculuktan istifçiliğe kayıyorum diye korkmaya başladım

k2.bbs.tr - Çok yakında!
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 15, 2015, 12:00:46 ÖS »

Hayatın yoğun koşuşturması arasında zaman ayırıp bu işleri yapabiliyorsun.

Ayırmaya çalışmak lazım aslında. Belli bir yaştan sonra hayatın stresinden bir süre olsun kopup kaçabileceğim minik bir "ada" oluşturmak adına uğraşıyorum bu işlerle...

Benim için bu ada kendime özel bir arcade salonu şeklinde zuhur etti Başkaları için bu bir "game room" olur, haftasonları garajında uğraştığı arabası, motosikleti olabilir, yıllar sonra yeniden eline aldığı elektro gitarı olabilir v.s.

Bu ada "istiflediğiniz" konsolların bulunduğu depo bile olabilir Önemli olan keyif almak başkaları ne derse desin, öyle değil mi

wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 15, 2015, 12:29:05 ÖS »

Önemli olan keyif almak başkaları ne derse desin, öyle değil mi
Kesinlikle öyle... Yaş ilerledikçe outdoor hobilerden indoor hobilere kaymaya başlıyoruz sanırım

Ayda bir kaç saat vakit ayırabilsem de, 80'lerin bilgisayarları ile internet bağlantısı kurmak, eski programları kurcalamak tüm stresimi atıp beni gençlik günlerime döndürüyorsa, bu hobiye ne isim verildiğinin hiç bir önemi kalmıyor

Bu arada, yazılarını okumakta bir o kadar keyifli üstat. Umarım bol projeli bir yaz olur. Kışın kahvemizi yudumlarken okuduğumuz keyifli yazılarını yaz aylarında da kolamızı içerken okuyup serinleriz

k2.bbs.tr - Çok yakında!
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: