Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Selamlar  (Okunma Sayısı 13409 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 14, 2015, 04:14:28 ÖÖ »

Adım Metin. 1984 doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum.

Son zamanlarda geçmişte sahip olduğum, olamadığım ya da sahip olup kıymetini bilemediğim oyun konsollarına yeniden sahip olmaya çalışıyorum. Sadece 4. jenerasyon oyun konsollarını toplamak için başladım ama kendime hakim olamadım, farklı konsollara yöneldim. 8/16 bit konsollar ile günümüz konsollarının tamamına sahip olma hayalleri kuruyorum.. Konsol sonrası hedefim ise sammy atomiswave, mvs ve sega naomi gibi arcade sistemler. (PCB, Kabinet)

Kozmetik açıdan temiz konsolları satın alarak koleksiyonuma eklemeye çalışıyorum.

Forum içerisinde retro, arcade ve güncel sistemlere gönül vermiş tüm arkadaşların çalışmalarını yakından takip ediyorum (bir abimizin hayranıyım, idolümsün). Her konuya teker teker yazamadığım için buradan hepinize "ellerine sağlık" demek istiyorum. Yapılan projelere elimden geldiğince destek vermek isterim.

Sevgiler,
Metin K.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2015, 07:36:04 ÖÖ »

Hoşgeldiniz. Hepimiz, bir arkadaşa bakıp çıkmak için dalıyoruz retro olayına sonra bir bakmışsın evde yer kalmamış. Senin durumunda bizimle aynı.

Misal ben arcade salonuna toplasan 3-4 kez anca gitmişimdir. Şimdi arcade kabin yapmak için uğraşıyorum
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2015, 10:05:06 ÖÖ »

hoşgeldin metink

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2015, 10:09:41 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2015, 10:10:39 ÖÖ »

Tam yerine geldın metink ,içindeki arcade duygusu burda taşar patlar.. hoşgeldin
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2015, 15:09:17 ÖS »

Hoşbulduk Şu an yaşadığım en büyük problemim odamın dar oluşu ve bu da çok temizmiş diyerek aldığım aynı marka/model konsollar.  Forumda yapılan tamir, modlama ve projelere ilk göz gezdirdiğim zaman doğru yerde olduğumun farkına varmıştım. Bilgisayar destekli vektör çizimler ve art work konularında dilediğiniz zaman yardıma hazırım. Ayrıca farklı baskı teknikleri ve imalat süreçlerindeki arcade projelerine destek vermek isterim.
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2015, 15:14:27 ÖS »

Şimdiden evde arcade için yer ayır evlıysen yengeyede ufak ufak alıstir.)bı bakmıssın kendını marangozhanede kabın kestırırken ,joystick siparişi v.s ederken bulursun haydı hayırlısı
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2015, 15:28:06 ÖS »

Foruma Hoş Geldiniz
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2015, 15:31:51 ÖS »

Şimdiden evde arcade için yer ayır evlıysen yengeyede ufak ufak alıstir.)bı bakmıssın kendını marangozhanede kabın kestırırken ,joystick siparişi v.s ederken bulursun haydı hayırlısı

Aslında geçmişte bir arcade maceram olmuştu. Routerda kabineti kestirdim, parça listesini hazırladım ama daha montaja geçmeden son buldu. CRT ve şase bulamadım, led ve crt arasında gidip geldim. MAME ve pcb savaşı verdim sonunda vaz geçtim, köpeğime kulube yaptım
Eve kabinet sokmak şu an için çok zor. Eş faktörü sadece bende var sanıyordum ama anladığım kadarıyla aynı dertten muzdarip çok arkadaşımız var Konsol hobisi başlayınca eve veda eden başka bir hobi oldu.. Üç akvaryumumu feda ettim Şu an konsol ve apple bilgisayara tahsis edilmiş büyük bir sürgülü dolabım var. Konsollar tamamlanınca o dolap yerine bir vitrin gelecek. İş o zaman arcade için yer açılacak.
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2015, 15:51:55 ÖS »

Hoş geldin Metin, yaşıtım doğru yerdesin.

Forumda öyle bir sinerji oluştu ki projeler, projeler, projeler insanın aklında olmayan bir sürü şey giriyor aklına bir anda yaparken buluyorum kendimi.  

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2015, 16:05:01 ÖS »

Aramıza hoş geldin metinK kardeşimiz.
Baskı teknolojilerini severim Özellikle çift taraflı araç içi stiker ve araç üzeri stiker konusunda ilerleyen süreçte sana özel sorularım olabilir. Kendine dikkat et.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2015, 16:08:26 ÖS »

Hoş geldin Metin. Yeni Retro meraklılarının çoğalması sevindirici bir şey.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2015, 16:12:50 ÖS »

Hoşgeldin...
baskı tekniği dedin ya uzun zamandr VECTREX için overlay yapmanın yolunu arıyorum bi fikrin var mı o konuda?

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
alp1900
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2015, 16:20:33 ÖS »

Hayallerine kavuşman dileğiyle Commodore ailesine hoş geldin "metink"
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2015, 16:45:17 ÖS »

Aramıza hoş geldin metinK kardeşimiz.
Baskı teknolojilerini severim Özellikle çift taraflı araç içi stiker ve araç üzeri stiker konusunda ilerleyen süreçte sana özel sorularım olabilir. Kendine dikkat et.

Beklemedeyim, elimden gelen yardımı yaparım
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: