Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Selamlar  (Okunma Sayısı 13755 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2015, 16:59:50 ÖS »

Hoşgeldin...
baskı tekniği dedin ya uzun zamandr VECTREX için overlay yapmanın yolunu arıyorum bi fikrin var mı o konuda?

Bir kaç baskı alternatifi var. Bildiğim kadarıyla asetat film kullanılıyor.

Dijital Matbaa makineleri (Xerox iGen, HP Indigo) asetata baskı yapar ama kimse makinesine asetat sokmaz Bir alternatif ama yaptırtmak zor. Eski makineleri olanlar basar ama.

Flat UV baskı yapabilen indoor makineler asetat ya da 1mm pleksiye baskı yapabilir ama baskı biraz grenli olur. Çok detaycı ve mükemmeliyetçi iseniz canınızı sıkabilir.

Serigraf olabilir ama çok maliyetli olacaktır. ( her renk için bir kalıp ücreti alınıyor. Diğer alternariflere göre en keskin ve mükemmel bir baskı kalitesini alırsınız)

Copy Center'larda kullanılan sublimasyon baskı yazıcıları. Ne malzeme verirseniz basar bu makineler. Saydıklarım arasında f/p olarak en ideali bu.

Elinizde 1:1 ölçülü bir layout var mı? Grafikleri vektör olarak hazırlamalısınız. Bitmap ya da jpeg tüm alternatiflerde pixelleşerek kötü bir sonuç doğuracaktır. Baskı kolay ama kesimini yapmak zor kısım bana kalırsa.

metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2015, 17:02:03 ÖS »

Hoş geldin Metin, yaşıtım doğru yerdesin.

Forumda öyle bir sinerji oluştu ki projeler, projeler, projeler insanın aklında olmayan bir sürü şey giriyor aklına bir anda yaparken buluyorum kendimi.  

Hoşbulduk. Senin ntsc dreamcast'lerden birine talip olmuştum hatırlarsan, forum dışında bir sitede..
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2015, 17:09:25 ÖS »

Hoşgeldin metink.O konsol bu sistem şu eşya derken bir bakmışsın ev dolup taşmış. Hepimiz seninle aynı heyecanı paylaşıyoruz.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2015, 17:10:26 ÖS »

Bu vectrex işi sıkıntılı görünüyor. sanırım ingiliz bir elemandan temin edeceğim. serigrafla yapıyor diye biliyorum (screen printing)
asetat ince geliyor bu arada.
acaba süblimasyonda saydamlık nasıldır? tonlar eşit dağılmazsa bir anlamı yok.
teşekkürler bilgiler için

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2015, 17:18:16 ÖS »

Bu vectrex işi sıkıntılı görünüyor. sanırım ingiliz bir elemandan temin edeceğim. serigrafla yapıyor diye biliyorum (screen printing)
asetat ince geliyor bu arada.
acaba süblimasyonda saydamlık nasıldır? tonlar eşit dağılmazsa bir anlamı yok.
teşekkürler bilgiler için

Evet screen printing serigraf olarak geçiyor Türkiye'de. İngiliz arkadaş ticaretini yapıyorsa en mantıklısı serigraf zaten. Fabrikadan çıkmış kadar kaliteli olur baskısı ve boya dağılımı. Sublimasyon inkjet baskı, stardart renkli yazıcının modlanmış bir versiyonu. Laf aramızda sublimasyon gözüme her zaman soluk gelmiştir, renk bakımından

Asetatı baskı sonrasında sıcak laminasyon yaptırabilirsiniz. Hem baskıyı çizilmelere karşı koruyacaktır hem de istediğiniz kalınlığı elde etmenize yardımcı olacaktır. Farklı mikronlarda laminasyon filmleri var.

Rica ederim.
« Son Düzenleme: Mayıs 14, 2015, 17:20:33 ÖS Gönderen: metink » Logged
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2015, 17:48:46 ÖS »

Arkadaşlar her şeyi yazmış zaten. Hoş geldin metink

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır