Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeNES Cihaza Famicom Expansion Sound Modu. Çok basit bir mod
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NES Cihaza Famicom Expansion Sound Modu. Çok basit bir mod  (Okunma Sayısı 4120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 24, 2015, 19:43:23 ÖS »

Merhabalar,
Sizinle, yapması basit ama sonuç olarak çok memnun edici bir mod paylaşmak istedim.

İhtiyacınız olan malzemeler:
1)24k - 47k arası direnç. 24K'nın en iyi sonucu verdiğini okudum. Ben 22k kullandım elimde sadece o vardı.
2) Lehim
3) Havya
4) Famicom oyunlarını oynamak için "Everdrive" veya "60 pin to 72 pin dönüştürücü" 

Expansion sound sadece japon oyunlarında mevcut. Famicoma birkaç kanal fazladan ses çıkışı koymuşlar. Ancak NES cihaz ve oyunlarda bu sesler yok.

Expansion Audio içeren oyun listesi
http://wiki.nesdev.com/w/index.php/List_of_games_with_expansion_audio

Aslında donanım olarak NES'de bu ses kanalları var ancak bağlantısı kesik. Biz bu bağlantıyı basit olarak yapacağız.

NES cihazınızın üst kısmını, metal plakayı ve 72 pin konnektörü söktükten sonra genişleme yuvasının olduğu bölümde üst tarafta(cihazın arkasına doğru olan kısımda)daki pinlerden soldan sağa doğru 3'uncu ve 9'uncu pinler arasına direncimizi lehimliyoruz. Sonra NESimizi toparlıyoruz. Bu kadar.

Benim test ettiğim oyunlar şimdilik "Akumajou Densetsu(castlevania 3)" ve "Zelda no Densetsu(Legend of Zelda)" oldu. Müzik farkını bariz şekilde hissediyorsunuz.

Bunun dışında aynı oyunları Micro Genius ve Av Modlu famicom'da denedim.
Av modlu famicomda maalesef expansion soundları duyamadım. Rf kablodan görüntü alamadığım için o şekilde de deneyemedim. AV modun yapılış şekliyle alakalı bir durum olsa gerek.

Micro Genius'da bu sesler hali hazırda duyuluyor. Bunu beklemiyordum açıkcası  Kahkaha Eh tabii 50HZ cihaz olduğu için biraz yavaş çalıyor doğal olarak. 

Keyifli modlar dilerim...

* lowresIMG_20150524_170333.jpg (137.98 KB, 2592x1944 - Görüntüleme: 1559 kez.)

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2015, 22:31:50 ÖS »

demek sonunda densetsu yazan oyunlr için gereklii...hmmm

dermişim
teşekkürler bilgilendirme için, bu modu duymuş ama hiç araştırmamıştım.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2015, 22:51:35 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2015, 10:51:52 ÖÖ »

Süper Paylaşım Bilgilendirme için Teşekkürler. Birgün Tekrar Açmak Nasip Olursa Uygulayabilirim.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2015, 13:36:22 ÖS »

Rica ederim arkadaşlar. Expansion Sound çok farklı bir şeymiş. Herkese tavsiye ederim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: