Merhabalar,
Sizinle, yapması basit ama sonuç olarak çok memnun edici bir mod paylaşmak istedim.
İhtiyacınız olan malzemeler:
1)24k - 47k arası direnç. 24K'nın en iyi sonucu verdiğini okudum. Ben 22k kullandım elimde sadece o vardı.
2) Lehim
3) Havya
4) Famicom oyunlarını oynamak için "Everdrive" veya "60 pin to 72 pin dönüştürücü"
Expansion sound sadece japon oyunlarında mevcut. Famicoma birkaç kanal fazladan ses çıkışı koymuşlar. Ancak NES cihaz ve oyunlarda bu sesler yok.
Expansion Audio içeren oyun listesi
http://wiki.nesdev.com/w/index.php/List_of_games_with_expansion_audioAslında donanım olarak NES'de bu ses kanalları var ancak bağlantısı kesik. Biz bu bağlantıyı basit olarak yapacağız.
NES cihazınızın üst kısmını, metal plakayı ve 72 pin konnektörü söktükten sonra genişleme yuvasının olduğu bölümde üst tarafta(cihazın arkasına doğru olan kısımda)daki pinlerden soldan sağa doğru 3'uncu ve 9'uncu pinler arasına direncimizi lehimliyoruz. Sonra NESimizi toparlıyoruz. Bu kadar.

Benim test ettiğim oyunlar şimdilik "Akumajou Densetsu(castlevania 3)" ve "Zelda no Densetsu(Legend of Zelda)" oldu. Müzik farkını bariz şekilde hissediyorsunuz.
Bunun dışında aynı oyunları Micro Genius ve Av Modlu famicom'da denedim.
Av modlu famicomda maalesef expansion soundları duyamadım. Rf kablodan görüntü alamadığım için o şekilde de deneyemedim. AV modun yapılış şekliyle alakalı bir durum olsa gerek.

Micro Genius'da bu sesler hali hazırda duyuluyor. Bunu beklemiyordum açıkcası

Eh tabii 50HZ cihaz olduğu için biraz yavaş çalıyor doğal olarak.

Keyifli modlar dilerim...