Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetLehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum :)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Lehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum :)  (Okunma Sayısı 21627 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 27, 2015, 17:49:34 ÖS »

Lehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum Ufak ufak merak salmaya başladım bu tarz işlere.Lehimde pratik yapmak için malzeme ve pratik önerilerinizi bekliyorum.

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2015, 17:50:59 ÖS »

Lehim yapmayı öğrenmek için önerilerinizi bekliyorum Ufak ufak merak salmaya başladım bu tarz işlere.Lehimde pratik yapmak için malzeme ve pratik önerilerinizi bekliyorum.
lehim yapmak için bol pratik ve en az orta kaliteli bir havya yeterli olur. birde çıkan dumanı soluma mümkün mertebe
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2015, 18:02:15 ÖS »

Lehim yapmak doğru ekipman ve el alışkanlığı için çok kolay bir şey. Pratik olmayınca ise çok zor gelmesi normal. Delikli pertinaks, bir kaç direnç ve led alarak basit led devreleri ile deneme yapabilirsin.   

Eski başlıklardan bazı örnekler verelim.
+ ADP Yazısı Amiga'da Lehim Yapmak
+ Farklı lehim yöntemleri başlığı
+ EEVBlog ve Lehim Yapma Teknikleri başlığı. (Bu başlıkta İngilizce Videolar var.)

innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2015, 18:10:29 ÖS »

Lehim yapmak doğru ekipman ve el alışkanlığı için çok kolay bir şey. Pratik olmayınca ise çok zor gelmesi normal. Delikli pertinaks, bir kaç direnç ve led alarak basit led devreleri ile deneme yapabilirsin.  

+ EEVBlog ve Lehim Yapma Teknikleri başlığı. (Bu başlıkta İngilizce Videolar var.)

O tarz basit projeler için malzeme nereden alabilirim acaba.Basit lamba açma kapama devresi bile yapabilsem mutluluktan uçarım Kahkaha

Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2015, 19:17:07 ÖS »

Bence lehimden önce basit devre şemalarını incele mesela basit ses amlifikatörü gibi bir devre seç ve çizimdeki işaretlerin ne anlama geldiğini, transistör bacaklarının anlamı, kondansatör kutuplarının belirlenmesi, direnç okuma gibi teoride çalışmaya başlayıp ondan sonra elektronikçiden gerekli malzemeleri almakla başlayabilirsin ben bu şekilde girmiştim bu işe.

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2015, 19:26:55 ÖS »

O tarz basit projeler için malzeme nereden alabilirim acaba.Basit lamba açma kapama devresi bile yapabilsem mutluluktan uçarım Kahkaha

izmirde isen çankaya da onur hanında emre elektronik var uygun fiyatlı hazır kit halinde hobi devreleri var. internet siteleride var ordan da sipariş verebilirsin.
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2015, 22:52:19 ÖS »

Bence lehimden önce basit devre şemalarını incele mesela basit ses amlifikatörü gibi bir devre seç ve çizimdeki işaretlerin ne anlama geldiğini, transistör bacaklarının anlamı, kondansatör kutuplarının belirlenmesi, direnç okuma gibi teoride çalışmaya başlayıp ondan sonra elektronikçiden gerekli malzemeleri almakla başlayabilirsin ben bu şekilde girmiştim bu işe.

Çok mantıklı bir seçenek teşekkürler.Her cevabı not ediyorum kenara.

Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2015, 23:39:49 ÖS »

Lehim yapmak dışında elektronik öğrenmek istiyorsan. Zamanında Atari arcade operatörlerin elektronik konusunda bilgilenmesi için bunu yazmış.

http://pdf.textfiles.com/technical/atari_thebook.pdf

Ben bunu bastırıp bi tatilde oturdum, roman okur gibi okudum.

innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2015, 09:08:45 ÖÖ »

Lehim yapmak dışında elektronik öğrenmek istiyorsan. Zamanında Atari arcade operatörlerin elektronik konusunda bilgilenmesi için bunu yazmış.

Kaynak harika.Ama azcık ingilizce lazım

Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2015, 10:06:32 ÖÖ »

@YavuzG: Abi resmen hazine bu. Teşekkürler.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2015, 10:17:36 ÖÖ »

@YavuzG: Abi resmen hazine bu. Teşekkürler.

"The Book" Arcade camiasında meşhurdur. Bir de bu var:

http://www.primrosebank.net/computers/mtx/techlib/design/TTL_Cookbook.pdf

Bu ikisini okunup anlaşılınca arcade/retro elektronik tamiratı konusu kapanır Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2015, 10:21:01 ÖÖ »

Bu da "TTL Cookbook" un modern hali... Tamiratlarda "google" a uzaksanız el altında bulundurulmasında fayda var...

http://www.ti.com/lit/sl/scyd013b/scyd013b.pdf

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2015, 10:31:42 ÖÖ »

Tatilde roman gibi okudum diyince, yıllar önceye gittim... O zamanlar Amiga'da Imagine 2.0'la 3D öğrenmeye çalışıyorum. Steven Worley'in Understanding Imagine 2.0 kitabının fotokopikisini çıkartmış ve Imagine 2.0 ile ilgili FAQ'lar, textler ne bulabildiysem basıp, Bodrum (tatilde) okumuştum. sisli, puslu, çok eski bir tarihe götürdün beni

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2015, 11:09:29 ÖÖ »

youtubeda "how to solder" araması güzel sonuçlar veriyordu diye kalmış aklımda.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2015, 11:12:59 ÖÖ »

Yavuz uzun zamandır doğru soruyu bekliyormuş anlaşılan. Okulda bu tip kitaplar için kullandığımız bir deyim vardı. Şimdi yanlış alışır diye kullanmıyorum. Baş ucu kitabı diyeyim anlayan anlasın.

1974 yılında yazılan TTL coockbok'da breadboard'un faydalarından bahsediyor (sayfa 24). Düşünün o tarihte daha PIC piyasada yok. Bizde ise daha geçen gün denk geldiğim bir mühendislik öğrencisi (bilgisayar veya elektronik bilmiyorum) Arduino'nun breadboard ve modül kullandığı için pratik olduğundan bahsediyordu. PIC'le çalışırken lehim yapmak gerekiyormuş. Arduino kullanan öğrencilerin köreleceğinden, piyasada iş yapamayacağından bahsediyordu. Breadboard ve hazır modülleri Arduino'ya özel bir şey sandığı yetmiyor gibi elektronik mühendisinin'de elinde havya montaj yaptığını hayal ediyor. Arduino ile başlanan bir projenin daha sona başka bir platforma taşınabileceğini hiç düşünemiyor. Yarın ben mezun oldum diye karşımıza çıkacak.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: