işim gereği hem iphone5, hem 6 hem de android işletim sistemli telefon kullanmak durumundayım, android olarak elimde lg g3 mevcut.
telefonlar ile ilgili kullanım izlenimlerimi yazayım, belki yardımcı olur..
iphone5'ler zaten miyadı kapattı 6'lar gelince (evet pazarlama taktiği belki ama her işletim sistemi güncellemesi iphone5'leri biraz daha yavaşlatıyor)
iphone6'larda:
- bg services falan filan kapalı değilse 3G çok acayip pil yiyor. Kısa sürede piller daha hızlı bitmeye başlıyor.
- kendi maps uygulaması ve gps'i gün geçtikçe daha doğru çalışır ve daha başarılı olma yolunda gidiyor.
- Push mail kullanıyorsanız default mail uygulaması hayli başarılı.
- Touchscreen'i söylememe bile gerek yok sanıyorum, ultra-smooth.
- Evinizde mac'iniz var ise hands-off uygulaması başka bir artı (gerçi işletim sisteminin sunduğu birşey ama, daha bunun kadar akıcısına denk gelmedim)
- parmak izi uygulaması, appstore'dan alışverişler sorunsuz (gerçi bir hata mıdır değil midir bilemedim ama, sağ ve sol başparmağımın izleri eğer aynı ise sol parmağa tanımladığım kilidi sağ parmağım ile açabiliyorum, eğer aynı değil ise büyük bug

)
- apple watch hiç ama hiç fena gözükmüyor, galaxy'nin saatinden belirli oranlarda daha iyi (fotoğraf çekme kısmında) dolayısıyla "kitt gidiyoruz" tripleri yakın

- built-in safari'yi sevemedim gitti, dolayısıyla yorum yapamıyorum, chrome kullandığım için
- do not disturb sanıyorum ki her iki platformda da aynı.
- calendar, notes, voice recorder iCloud ile daha başarılı
- iCloud Drive çok eksiği olan bir uygulama, telefonun back-up'ını orda tutmaması da saçma ve aldığınızda o back-up'ların içini halen editleyemiyor olmak can sıkıyor. Ayrıca OTHER diye bir klasör var ve şimdiye kadar 0byte'a indiremedim, bu çok büyük bir eksik bence.
lg g3 için izlenimlerim:
- dosya yönetimi hdd gibi kullanabiliyor olmak süper, büyük bir artı.
- google play'deki aplikasyon güncellemesi, iOS'a nazaran biraz daha fazla, bu bi problem teşkil eder mi bilemedim.
- fotoğraf çekim kısmı maalesef iOS'dan daha kötü gibi, artık objektiften midir, programdan mı yoksa işletim sisteminden mi bilemedim. ama şöyle bir durum mevcut, iPhone'da mesela 1084s monitörümdeki bir görüntüyü iphone daha kötü çekiyor (scanline'lar gözüküyor ekranda) fakat lg'de böyle bir durum yok, tarama hızı konusunda başarılı..
- sms kısmında numara bloklama olayı çok can sıkıcı, 2 tuş ile çözülmüyor, ios'daki gibi.
- aynı mail hesabını 2 telefona da kurdum (exchange) desktop'tan mail atınca her zaman ilk önce ios'a geliyor (her iki telefon da turkcell hatlı ve wireless'a bağlı değil ve default mail client'ları kullanıyorum)
- whatsapp'ın desktop versiyonu olması büyük artı. ios'da bu eksik maalesef.
- google maps tabii ki hayli başarılı ama g3'ün gps'i ile ilgili sıkıntı var kanımca, çünkü anlık olarak senin konumunu gösteremiyor.
- app cache kısmında g3'de de problemim mevcut, tüm arka plan servislerini ıvırı zıvırı kapamama rağmen, halen app cache'imde 42MB kullanıldığı gözüküyor ve bunu silememek beni delirtiyor.
- işletim sistemi güncellemeleri zırt diye sanıyorum ki her android telefona gelmiyor, çıktığı an güncellemek isteyeceğim için bence bu bir eksi...
- knock knock kısmı malesef anlık algılamıyor, bazen iki kere üstüste denemem gerekiyor, sensitivity sorunu olabilir
- telefon defterinden contact edit yaparken bloklama seçeneği yok default. bu biraz sıkıcı. 3rd party program kullanmanız gerekiyor gördüğüm kadarı ile
- touchscreen'e gelince. s4 de kullandım, s5 de, g2 ve g3'de kullandım. hiçbiri apple'ın yumuşaklığına maalesef yaklaşamıyor bile. Bir arkadaşımızda Xperia vardı, o fena değildi ekran konusunda.
tabii ki bunlar benim kişisel fikirlerim. bazılarınızda durum farklı cereyan ediyor olabilir...