Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A500 Floppy Sorunu  (Okunma Sayısı 11119 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 26, 2015, 04:11:59 ÖÖ »

Internal sürücüden Workbench açtığımda bu çıkıyor. DF1:BAD DF2:BAD DF3:BAD bunlar niye çıkıyor acaba? Burada internal floppy dışında bağlı birşey yok. Bazı oyunlarda "ikinci disketi takın" kısımlarını geçemiyorum ve bununla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Yaptıklarım:
  • CIA 8520'leri değiştirdim, sorun devam etti
  • Internal sürücü yerine Cortex taktım (aynı kabloyla) sorun düzeldi
  • Cortex'i external taktım (internal olan da takılı) ve Cortex'den boot ettim, sorun devam ediyor
  • Cortex yine external takılıyken internal floppy'yi söktüm sorun kayboldu (bunu internal floppy'nin kablolarını anakarta takılı bırakarak da denedim, yine sorun yok)

Bu zamanda Amiga floppysi bulmak zor, kurtarsak şu sürücüyü
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2015, 09:27:00 ÖÖ »

Şununla ilgili olabilir gibime geliyor.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7520.msg106638#msg106638

Harici Gotek direk kabloyla bağlı değil mi, elektronik devre yok arada?

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2015, 13:14:14 ÖS »

@Simon: Gotek'le kullanım için o kablo modunu yaptım ama bahsettiğim sorun Gotek'den tamamen bağımsız, sadece aletin kendi internal floppysi takılıyken de olan bir sorun. Gotek'i, sorun anakartta olabilir mi diye test etmek için dahil ettim olaya.
usagi
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2015, 15:16:25 ÖS »

Bendeki floppy nin arkasında (DS0-DS1-DS2-DS3) jumper ayarı var.İhtimal vermiyorum ama o jumper düşmüş olabilir mi!

A500+ A501 (1536 KiB Chip)/LG HDReady 24"/Altec Lansing 2+1 -> Demo Machine
"Amiga" değil."COMMODORE Amiga"
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2015, 17:48:55 ÖS »

Senin sürücünün biraz kafası karışmış veya kablonda sorun var. Drive select sinyaline bakmadan sürekli ben buradayım diyor. Sorun kabloda olmasa bile sürücüye elleşmeden, kablo üreinde ilgili hatlar iptal edilerek bir şeyler yapılabilir gibi. Bu konuların uzmanı Metallic.

egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2015, 18:36:35 ÖS »

Bendeki floppy nin arkasında (DS0-DS1-DS2-DS3) jumper ayarı var.İhtimal vermiyorum ama o jumper düşmüş olabilir mi!
Jumper 0'da duruyor. Başka kombinasyonlar da denedim ama değişen bir şey olmadı.

Senin sürücünün biraz kafası karışmış veya kablonda sorun var. Drive select sinyaline bakmadan sürekli ben buradayım diyor. Sorun kabloda olmasa bile sürücüye elleşmeden, kablo üreinde ilgili hatlar iptal edilerek bir şeyler yapılabilir gibi. Bu konuların uzmanı Metallic.

Aynen ben de öyle tahmin ettim ama bir çözüm de bulamadım. 6, 12 ve 14 nolu hatları kestim kablo üzerinden (SEL1, SEL2, SEL3 olduğunu düşünerek - çok da emin değilim) ama o da bir işe yaramadı. 
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2015, 19:34:22 ÖS »

>egemenk   Kablo modunu yaparken sanırım diyotun katotunu 10 nolu delik yerine 9 nolu deliğe takmışsın (mod'daki fotoğrafa göre 10'un sağındaki delik). Bu şekilde olursa RDY sinyalini sürekli sıfıra çekmiş olursun ve bahsettiğin sorun ortaya çıkar.

Simon sorunun kablo modundan kaynaklanabileceğini iyi tahmin etmiş aslında, wizofwor da disket sürücünün drive select sinyaline bakmadan sürekli ben buradayım dediği tespitini yaparak işi bitirmiş zaten =)
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2015, 19:43:19 ÖS »

>egemenk   Kablo modunu yaparken sanırım diyotun katotunu 10 nolu delik yerine 9 nolu deliğe takmışsın (mod'daki fotoğrafa göre 10'un sağındaki delik). Bu şekilde olursa RDY sinyalini sürekli sıfıra çekmiş olursun ve bahsettiğin sorun ortaya çıkar.

Simon sorunun kablo modundan kaynaklanabileceğini iyi tahmin etmiş aslında, wizofwor da disket sürücünün drive select sinyaline bakmadan sürekli ben buradayım dediği tespitini yaparak işi bitirmiş zaten =)

Ah keşke sorun orda olsaydı ya Sadece internal floppy'yi kendi orijinal data kablosu (modsuz) ya da benim yaptığım data kablosuyla (yine modsuz) bağlayınca da sorun devam ediyor malesef
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2015, 19:45:37 ÖS »

O zaman bir de jumper'ları kontrol et. Disket sürücünün jumper bloğunda D0, DC ve RY pinlerinde jumper olması gerekiyor.
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2015, 19:52:05 ÖS »

6 pinden oluşan bir DS0,1,2,3 seçme yeri var, orda DS0'da jumper. Onun dışında başka bir ayarlanabilir jumper göremedim board üzerinde.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2015, 20:12:18 ÖS »

Önceden modlanmış bir sürücü mü acaba. Pcb'ye bakınca bir kablolama, extra lehimleme vs var mı, özellikle 34 nolu pin yakınlarında?
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2015, 20:15:20 ÖS »

Yok gibi valla 

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2015, 20:49:27 ÖS »

Evet herhangi bir müdahale görünmüyor. Benim tahminim disket sürücü bir şekilde pin 34'ü sürekli düşük tutuyor ve RDY hattı üzerinden Amiga'ya sürekli hazır sinyali gönderiyor. Bundan olup olmadığını anlamak için şunu yapabilirsin:

Orjinal kabloda değil modladığın kabloda 34 nolu kabloyu disket sürücüye takılacak konnektörün yanından kes (ya da konnektörün üst kapağını aç ve kabloyu oradan çıkart, sonra kapağı kapat). 34 nolu kablonun tespitini şuna göre yapabilirsin: Kırmızı işaretli kenardaki ilk kablo no 1, en sondaki kablo no 34. Bunu modladığın diyotlu kabloda yapman lazım.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2015, 21:05:37 ÖS »

Not: 34 nolu kabloyu disket sürücüye girecek konnektörün yanından kesme işleminde, modlanmış/diyotlu konnektörün ortada kaldığını düşünüyorum (aynı modlama fotoğrafında görüldüğü gibi). Aksi halde çalışmaz.
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2015, 21:13:10 ÖS »

Şu şekilde yaptım kabloyu:

Başka hiçbir şey bağlamadan direkt anakarta bağladım, jumper DS0'da. Ama malesef sonuç aynı

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: