Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları
Oyun Konsolları
[Tamirat] Sega Mega Drive 2 Euro
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: [Tamirat] Sega Mega Drive 2 Euro (Okunma Sayısı 15774 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
egemenk
Üye
Ynt: [Tamirat] Sega Mega Drive 2 Euro
«
Yanıtla #15 :
Temmuz 11, 2015, 15:48:09 ÖS »
Tebrikler valla, ince işçilik gerçekten de.
Cengiz Demir
Uzman
«
Yanıtla #16 :
Temmuz 11, 2015, 20:13:59 ÖS »
Bi ekşi sözlük yorumu yapayım
[Tamirat] Sega Mega Drive 2 Euro :
Alışveriş yaparken, elinde telefonla, kah fırsat bulup oturarak, kah ayakta gezerken bir solukta keyifle okunup bitirilen proje .
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #17 :
Temmuz 11, 2015, 21:08:28 ÖS »
Alıntı sahibi: Retroman üzerinde Temmuz 11, 2015, 14:00:50 ÖS
Şu yeni oyuncagın adı nedir?
Digital Microscope diye aliexpress'de satılan ucuz bir mikroskop. PCB'lerde kopuk hat ve çatlak lehim incelemek için almıştım. Normalde bu işi büyüteçle yapıyordum ama onun için de kafanı PCB'ye sıfır yanaştırman gerekiyor, zahmetli ve yorucu. Belki böyle uzaktan bi alet işe yarar diye aldım. Fena değil. Çok acayip şiddetle tavsiye etmesem de fiyatı doğrultusunda makul.
Çok daha fazla büyütrnler de var ama bu PCB incelemek için yeterli, hatta bu bile fazla büyütüyor diyebilirim...
http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-USB-Digital-PCB-Microscope-500x-Zoom-8-LEDs-Height-Adjustable-Stand-Software-Free-Shipping/903023918.html
Alıntı sahibi: Retroman üzerinde Temmuz 11, 2015, 14:00:50 ÖS
Kynar Telinin normal lehim telinden farkı nedir?
Kynar wire diye geçen bu tel çok ince montaj teli, yani lehim teli değil. Hat tamir etmek için kullanılıyor. Çok ince ama sağlam. Güzel de lehim tutuyor. Maalesef Türkiye'de bulamadım, aliexpress'den 4-5 makaralı bir set getirtmiştim...
Bizde "zil teli" diye geçen tek damarlı montaj kablosunun çok daha ince versiyonu...
SCARTCADE
NEO GEO
Elvira Pinball Restorasyon
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #18 :
Temmuz 11, 2015, 21:16:19 ÖS »
Alıntı sahibi: barone üzerinde Temmuz 11, 2015, 14:47:43 ÖS
Bu işleri bir youtube kanalı üzerinden yayınlasan, Dünya genelinde milyonlarca takipçin olurdu. (*) Durup fotoğraf çekmektense uygun bir ayarlamayı baştan yapıp video çekmek, bazı açılardan daha kolay bile olabilir. Ama kayıttan sonra videoyu düzenleme işi var ki o işin kendisini bir hobi olarak görmeyen insana lüzumsuz yük.
Video için bizim kız ilk doğduğunda bir heves alınıp da köşede duran video kameraya bi minik tripod uydurup acaba bu tür masa başı tamiratları onunla mı belgelesem diye düşündüm. Ancak video'nun dezavantajı belirttiğin gibi post-production aşaması ve hakikaten hiç uğraşmadığım çok da hazzetmediğim bir kısmı var. Aslında @cengizermiş'i o konuda bir kez daha taktir etmek lazım
ben beceremem o işi...
Bir de tabi yazı yazıp resimleyince hem arama motorlarında küçük detaylar (örn. çiplerin kodları) daha kolay indexleniyor hem de daha compact bir "belge" oluyor. Bazen ben bile kendi yazılarımı buluyorum bi konuyu araştırırken
Pek verimli olmuyor tabii çoğu zaman ama bazen unuttuğum konuları buradan açıp okuyup hatırladığım durumlar sık oluyor. Mesela PCB basmak için kullandığım perhidrol/hidroklorik asit oranı, PCB pozlama süreleri, banyo sıvısı formülü v.s.
SCARTCADE
NEO GEO
barone
Üye
«
Yanıtla #19 :
Temmuz 11, 2015, 23:08:23 ÖS »
Alıntı sahibi: yavuzg üzerinde Temmuz 11, 2015, 21:16:19 ÖS
Video için bizim kız ilk doğduğunda bir heves alınıp da köşede duran video kameraya
bi minik tripod uydurup
acaba bu tür masa başı tamiratları onunla mı belgelesem diye düşündüm. Ancak video'nun dezavantajı belirttiğin gibi post-production aşaması ve hakikaten hiç uğraşmadığım çok da hazzetmediğim bir kısmı var. Aslında @cengizermiş'i o konuda bir kez daha taktir etmek lazım
ben beceremem o işi...
Tahmin ettiğim gibi sen de video olayına "çektikten sonraki kısmı" yüzünden uzak duranlardansın. Tıpkı benim gibi... Ama video ve/veya mevcut çalışmalar (fotoğraflama) sırasında tam boy bir tripodun faydası olacaksa elimde bir tane var. Ne zaman istersen emrine amade. "Hediye" kelimesini kullanmaktan bile hicap duyarım. Bizlerle karşılık beklemeden paylaştığın bunca bilgi için, sana layık olmayan ufacık bir teşekkür babında hemen gönderebilirim.
Cengizermis'in video paylaşımı konusundaki tecrübe ve gayretine diyecek söz yok. Hem nasıl yapılacağını bilen hem de bildiklerini uygulamaya üşenmeyen ender insanlardan kendisi.
16bit_lover
Üye
«
Yanıtla #20 :
Temmuz 13, 2015, 12:40:03 ÖS »
YavuzG hocam süper bilgilendirici bir tamir yazısı olmuş,teşekkürler.
Danışmak istediğim birşey vardı,bende anakartı üzerinde multiregion switchleri olan klon bir mdII var sorunsuz çalışmakta.
Fakat elimdeki çalışan tek gamepadin d paddeki aşağı yön tuşu çalışmıyor.Alkolle bakır konnektörleri,tuş membranını defalarca temizledim hatta kablo kırığı olabilir diye kabloyu kısaltıp sıfır uçlarla gamepadin devre kartına yeniden lehimledim.Yinede olmuyor.
Gamepad portlarını multimetreyle test ettim onlardada bişey yok.
Tüm tuşlar çalışıyor,aşağı tuşu çalışmıyor.Gamepad kablosunun soketinimi açıp bakmak lazım acaba.
https://www.artstation.com/orhun
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #21 :
Temmuz 13, 2015, 15:17:37 ÖS »
Alıntı sahibi: 16bit_lover üzerinde Temmuz 13, 2015, 12:40:03 ÖS
Danışmak istediğim birşey vardı,bende anakartı üzerinde multiregion switchleri olan klon bir mdII var sorunsuz çalışmakta.
Fakat elimdeki çalışan tek gamepadin d paddeki aşağı yön tuşu çalışmıyor.Alkolle bakır konnektörleri,tuş membranını defalarca temizledim hatta kablo kırığı olabilir diye kabloyu kısaltıp sıfır uçlarla gamepadin devre kartına yeniden lehimledim.Yinede olmuyor.
Tüm tuşlar çalışıyor,aşağı tuşu çalışmıyor.Gamepad kablosunun soketinimi açıp bakmak lazım acaba.
Başka gamepad'le denemen lazım. genelde gamepadlerin kablosu sokete yakın, hatta soketin içinden kopuyor. Klon gamepad ise zaten at çöpe gitsin zira o soketler kablo ve pinlerin üzerine plastik eritilerek kalıplanıyor. Yani açıp oraları tamir etmen mümkün değil. Mümkün bile olsa (ki bir defa yapmıştım o işi) nadir orijinal bir joystick değilse değecek bir çaba değil...
SCARTCADE
NEO GEO
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #22 :
Temmuz 13, 2015, 15:20:31 ÖS »
Alıntı sahibi: barone üzerinde Temmuz 11, 2015, 23:08:23 ÖS
... Ama video ve/veya mevcut çalışmalar (fotoğraflama) sırasında tam boy bir tripodun faydası olacaksa elimde bir tane var. Ne zaman istersen emrine amade.
@barone, teklifin için çok teşekkürler ama video benim becebileceğim bir iş değil...
cengizle aynı şehride olsaydık acayip videolar çekerdik o başka.
Emekli olup izmir'e mi taşınsam ne yapsam
SCARTCADE
NEO GEO
pofpor
Deneyimli
«
Yanıtla #23 :
Temmuz 13, 2015, 15:42:36 ÖS »
"yavuzg" hocam çırağınız olabilir miyim? Çekirge de olabilirim, siz ne isterseniz. Hep bu tip tamirat ve elektronik işlerine ilgi duymuşumdur. Kısmetimizde öğretmenlik varmış. Yapılan işe 10 üzerinden 9,5 puan veriyorum. Tebrikler...
https://oguzaltintop.blogspot.com.tr/
https://tinyurl.com/pofpor
Texas
Ziyaretçi
«
Yanıtla #24 :
Temmuz 13, 2015, 15:48:31 ÖS »
Alıntı sahibi: pofpor üzerinde Temmuz 13, 2015, 15:42:36 ÖS
"yavuzg" hocam çırağınız olabilir miyim? Çekirge de olabilirim, siz ne isterseniz. Hep bu tip tamirat ve elektronik işlerine ilgi duymuşumdur. Kısmetimizde öğretmenlik varmış. Yapılan işe 10 üzerinden 9,5 puan veriyorum. Tebrikler...
Degerli ogretmenim sizin yaptiginiz iste cok kiymetli ve kutsal bir meslek saygilarimla.
16bit_lover
Üye
«
Yanıtla #25 :
Temmuz 13, 2015, 17:30:33 ÖS »
Alıntı sahibi: yavuzg üzerinde Temmuz 13, 2015, 15:17:37 ÖS
Alıntı sahibi: 16bit_lover üzerinde Temmuz 13, 2015, 12:40:03 ÖS
Başka gamepad'le denemen lazım. genelde gamepadlerin kablosu sokete yakın, hatta soketin içinden kopuyor. Klon gamepad ise zaten at çöpe gitsin zira o soketler kablo ve pinlerin üzerine plastik eritilerek kalıplanıyor. Yani açıp oraları tamir etmen mümkün değil. Mümkün bile olsa (ki bir defa yapmıştım o işi) nadir orijinal bir joystick değilse değecek bir çaba değil...
Cevap için teşekkürler.
https://www.artstation.com/orhun
Texas
Ziyaretçi
«
Yanıtla #26 :
Temmuz 14, 2015, 02:36:06 ÖÖ »
Alıntı sahibi: yavuzg üzerinde Temmuz 13, 2015, 15:20:31 ÖS
Alıntı sahibi: barone üzerinde Temmuz 11, 2015, 23:08:23 ÖS
... Ama video ve/veya mevcut çalışmalar (fotoğraflama) sırasında tam boy bir tripodun faydası olacaksa elimde bir tane var. Ne zaman istersen emrine amade.
@barone, teklifin için çok teşekkürler ama video benim becebileceğim bir iş değil...
cengizle aynı şehride olsaydık acayip videolar çekerdik o başka.
Emekli olup izmir'e mi taşınsam ne yapsam
Degerli @Yavuzg siz Istanbula gelin birakin Izmir´i ben sizi misafir ederim
Biraz transfer teklifi gibi oldu ama olsun
Sayfa:
1
[
2
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: