Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: classic xbox aladdin xt+2 modchip HDD update  (Okunma Sayısı 22100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 16, 2015, 23:25:09 ÖS »

Merhabalar, nihayet xbox buldunuz ama elinizde oyun yok! ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. Soft mod yapacak elinizde oyun da yok. Hemen bir adet modchip ediniyoruz. Çipimiz aladdin xt plus2 şipşak 25 günde elinizde

Cihazın önce bütün gamepad, power ve görüntü kablolarını çıkartıyoruz.
kasanın altındaki 6 adet vidayı torx tornavida ile söküyoruz.

Üst kapağı alıyoruz harddisk ve dvd'nin vidalarını söküyoruz,

harddiskin power ve data kablolarını söküyoruz ve kutusuyla birlikte bir kenara koyuyoruz sonra dvd'yi arkaya doğru kaldırıp altından kablolarını söküyoruz.
Güç kaynağını sökmenize gerek yok sadece anakart güç kablosunu söküyoruz.
Ön panel kablolarını anakarttan söküyoruz.
Fanın kablosunu anakarttan söküyoruz.

Anakartın 10 civarı vidasının hepsini söküyoruz. Artık anakart elimizde. Anakarttan hangi revizyon olduğunu buluyoruz. Bendeki V1.6

Anakartın üzerinde lehim yapacağımız noktaları işaretliyoruz.

Modchip ile birlikte gelen 10'lu konnektörü anakarta lehimliyoruz.

Bağlantı noktalarından bu konnektör bacaklarına 5 adet hat çekiyoruz.  Ben flopy kablosu kesip kullandım ama bu işe özel ince kablo kullanabilirseniz daha iyi olur.

Daha sonra 2 ekstra kabloyuda BT ve DO noktalarından çipin gerekli yerlerine lehimleyip çipi yerine oturtuyoruz. HO ve L1 gerekli değil. (Aynı serinin başka çiplerinin şemalarına göre yönü ters, aman dikkat

Montaj bitince anakartı yerine takıp power ve ön panel vidalarını takıyoruz. Ardından fişimizi ve görüntü kablomuzu takıp açma düğmesini 1 saniyeden biraz fazla basılı tutuyoruz ekranın sol üst köşesinde çipin logosu çıkıyor sonrada bir hata kodu verecek (harddisk ve DVD olmadığı için)

Daha sonra cihazımızı geri topluyoruz. Kopya oyunumuz takıp açıyoruz işlem tamam. Artık çipli bir xbox'ımız oldu

Bir sonraki aşamada cihaza büyük kapasiteli disk takıp harddisk ten oyun oynayacağız. Görüşmek üzere...............

Çipli XBOX harddisk yükseltme
Öncelikle cihazımız uzun süredir kullanılmamışsa orjinal harddisk takılı halde fişe takıyoruz, sistem saat ayarını yapıyoruz yoksa aşağıdaki işlem olmaz, cihaz 16 hatası verip boot etmez.

Cihazı kapatıp yeni başka bir harddisk takıyoruz! (Orjinal diski mutlaka saklayın)

İnterneten bulduğumuz ve DVD'ye çektiğimiz
HeXEn - Heimdall's Xbox Engineering diskini cihaza takıyoruz.

Ana menüden

3-TSOP Flashed / Chipped Xbox Tools'a giriyoruz.

3.5. Chipped / Flashed Xbox Disk Upgrades  seçiyoruz

3.5.4. New Disk, PAL Xbox seçiyoruz, şifre olarak da AYBX giriyoruz.

Ardından "UnleashX has detected a new Harddisk Do you want to format your new drive?" diski biçimlendirme onayı soracak L+R+Start yaparak disk formatlamayı onaylıyoruz, yazının rengi kırmızı olunca bir daha L+R+Start yapıyoruz ve işlem başlıyor.(biraz uzun sürüyor) Sonra partitionlar ile ilgili ekran geliyor. Ben 80GB disk taktım. otomatik olarak F: Partisyonu 64GB olarak seçiliydi, hiçbir şey yapmadan onaylıyoruz (Daha büyük disklerde G: H: ayarlarını yapmanız lazım)
sonra DVD'yi çıkarıp restart ediyoruz Harddiskimiz kullanıma hazır.
XBMC ve Oyunları harddiske kurabilir, FTP ayarlarını yaparak oyun transfer edebilirsiniz.

Not: harddiski lock yapmayı unutmayın yoksa fişten çekerseniz 05 hatası alırsınız.
HeXEn - Heimdall's Xbox Engineering disk
3-TSOP Flashed / Chipped Xbox Tools'a giriyoruz.
   3.5. Chipped / Flashed Xbox Disk Upgrades seçiyoruz
    3.5.5. Lock the new disk seçiyoruz
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2017, 12:08:41 ÖS Gönderen: commander64 » Logged

Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2015, 01:19:17 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşım Bu Chipi Nereden Tedarik Ettin Link Varsa Alabilirmiyim

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2015, 08:39:51 ÖÖ »

Bayram projesi Commander64' den  Kahkaha

Eline sağlık.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2015, 11:31:30 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşım Bu Chipi Nereden Tedarik Ettin Link Varsa Alabilirmiyim
Aliexspressten aldım
Bayram projesi Commander64' den  Kahkaha

Eline sağlık.

Teşekkür ederim devamı geliyor, 2. kısımda büyük kapasiteli hdd takmayı göstereceğim

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2015, 15:26:04 ÖS »

Büyük HDD takma yöntemi eklendi

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2015, 17:11:00 ÖS »

Elinize sağlık iki sorum olacak orijinal hdd neden saklıyorum daha doğrusu benim orijinal hdd yok, birde HeXEn - Heimdall's Xbox Engineering kalıbı cd üzerine yazdırsak olmuyor mu 212.62 MB boyutu var.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2015, 17:45:41 ÖS »

Orjinal HDD Saat ayarı yapabilmen için, ayrıca bazen olmadık durumlarda gerek oluyor (mesela sesi mono, stereo veya 5+1 seçebilmek için)

CD olmuyor DVD'ye çekmen lazım.

Bir sonraki aşamada cihaza oyun atma geliyor
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2015, 17:49:57 ÖS Gönderen: commander64 » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2015, 19:59:54 ÖS »

Yukardaki gibi çip takıp harddisk yükselttiğimiz cihazı fişi çekip dolaba kaldırdınız, tekrar açtığınızda 05 hatası alırsanız paniğe kapılmayın, orjinal diski takıp saat ayarını yapın, cihazı kapatın ama fişten çekmeyin yükseltme yaptığımız diski geri taktıktan sonra Haimdal DVD sini tekrar takıp harddiski lock yapın bir daha sorun çıkmayacak

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2015, 21:03:06 ÖS »

Bu çip ne kadar? Yani softmod için gerekli oyunlarından birini mi almak daha mantıklı bu çipi mi diye merak ettim. Modchip olayında sök tak lehim vb. el işçiliği var. Öte yandan softmodun yapamadığı ekstra bir numarası var mı? Kafama takıldı. Teşekkürler.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2015, 22:40:42 ÖS »

xbox klasiğin mod chipi olması iyimiş yaww. Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Tamda bende , xbox klasik modelini   av mod'lamasını  anlatacaktım.xbox klasiğin av bağlantı kablolarını hiç bir yerde bulamadım.Bende kendim av  çıkışını xbox klasik  üsütne koydum.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2015, 23:28:26 ÖS »

Elinize sağlık. Güzel bir yazı olmuş. Ayrıca bende bunları merak ettim.

Bu çip ne kadar? Yani softmod için gerekli oyunlarından birini mi almak daha mantıklı bu çipi mi diye merak ettim. Modchip olayında sök tak lehim vb. el işçiliği var. Öte yandan softmodun yapamadığı ekstra bir numarası var mı? Kafama takıldı. Teşekkürler.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2015, 20:47:07 ÖS »

@commander64 Tebrikler. Detaylı bir çalışma olmuş.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2015, 10:40:39 ÖÖ »

Link burda
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-NEW-Aladdin-RGH-PCB-for-xbox/32368340256.html
çip bana daha pratik geldi ne fark var bilmiyorum açıkçası ama eliniz bu işlere yatkın değilse softmodu tercih edin yoksa makinaya elveda diyebilirsiniz

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2015, 10:41:12 ÖÖ »

&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; xbox klasiğin mod chipi olması iyimiş yaww. Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Tamda bende , xbox klasik modelini&nbsp;  av mod'lamasını&nbsp; anlatacaktım.xbox klasiğin av bağlantı kablolarını hiç bir yerde bulamadım.Bende kendim av&nbsp; çıkışını xbox klasik&nbsp; üsütne koydum.

Bari elin değmişken VGA mod falan yapsaydın kardeşim

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2016, 22:39:28 ÖS »

hikayenin devamı ne oldu ? .Bak ben ben xbox hayata geçiridim.bendeki xbox 'da xecture2 mod chipi var. Bazen çalışyor.Bazen çalışmıyordu.Bağlantı yerleri soğuk lehim olmuş.Halletim.Birde EvolutionX_Build_3921  cd ile boot edip.Ftp xbox'a bağlanıp evox programını direk C sürücüsüne  atınca artık cihaz cd'siz msdashboard yerine EvolutionX dashboardu çalıştırdı.bende ftp ile istediğimi dosyayı xbox atabildim.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: