ibo1973
|
 |
« : Temmuz 27, 2015, 21:27:32 ÖS » |
|
uzun süredir arayıp sonra kablolarını arayıp bulkamadığım ve bugün konnoktörlerini alarak yaptığım kablolardan sonra c64 görüntü verdi disket sürücü ve c64 arasındada kablo yaptım ancak c-64 te disket sürüyü kulanamadım sebeb ise load "$",8,1 komutunu veriyorum c64 te searcing for yazısını görüyorum ancak searcing forda kalıyor daha ileri gitmiyor bu cihazları tamir etmeyeli yıllar olduğundan ve esas yoğun tamöirini yaptığım cihaz amigalar olduğundan bu sorunun ne olduğunu çözemedim bilen yardımcı olabilicek olan varmıdır
ben kendimce şunları düşünüyorum
1- c64 yada disket sürücü bozuk olabilir 2- yaptığım kablo bozuk yada hatalı olabilir ( kablonun şemasını bulamadığım için din6 dan din 6 bire bir bağlantı yaptım doğrumudur bilemiyorum elinde kablosu olan biri yada şeması olan biri doğruluğunu teyid edebilirmi )
eğer cihazlar bozuksa neresine bakmak lazım tecrübesi olan varmıdır ?
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2015, 21:42:41 ÖS » |
|
Birebir kablo doğru. http://sta.c64.org/cbmserc.htmlBu arada etkiler mi bilmiyorum ama o sondaki 1in olmamasi lazim. Load "$",8 Şeklinde. Disket bozuk olduğunda da olur.
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2015, 21:44:55 ÖS Gönderen: i_r_on »
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2015, 22:03:47 ÖS » |
|
Birebir kablo doğru. http://sta.c64.org/cbmserc.htmlBu arada etkiler mi bilmiyorum ama o sondaki 1in olmamasi lazim. Load "$",8 Şeklinde. Disket bozuk olduğunda da olur. kablo için sağol en azından aklımdan çıkmış oldu şimdi dediğin gibi denedim çalıştı alah alah dedim halbuki aklımda ,1 de yazıyorduk diye kalmış derken bide öyle denedim öylede çalıştı demin neden çalışmıyordu şimdi neden çalıştı doğrusu anlayamadım ama çalıştığına sevindim doğrusu 
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2015, 22:36:08 ÖS » |
|
",1" koyarsan dosyanin ilk iki byte'ı yükleme adresi olur. Çoğu oyun vesaire Sys XXXXX seklinde tek satirdan ibaret bir basic yukleyici icerdigi icin bu ek kullanilmaz.
|
|
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2015, 12:47:55 ÖS » |
|
1541 disket sürücüsü tekrar çalışmamaya başladı aynı şekilde searching for $ çıkıyor ve orda kalıyor daha ileri gitmiyor dünde aynı şey olmuştu kendi kendine çalışmaya başlamıştı bugünde aynı şey oldu fikri olan varmıdır ?
|
|
|
|
|
|
|
g 600
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2015, 13:37:20 ÖS » |
|
okuyucu kafa kirlenmiş olabilir 
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2015, 13:43:11 ÖS » |
|
okuyucu kafa kirlenmiş olabilir  disket sürücüyü söktüm kafayı temizledim kafanın üzerinde kaydığı metal çubukları temizledim ordanmıdır acaba diye daha kolay kayması için geçici olarak yağladımki daha kolay kaysın değişen bi şey olmadı başka nerden olabilir
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2015, 14:12:38 ÖS » |
|
Kablo kaç metre?
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2015, 14:22:25 ÖS » |
|
Kablo kaç metre?
yaklaşık bir metre 2.2 ohm değer veriyor pek kaliteli bir kablo değil ama bende şüphelenmiyor değilim ama doğrulayamıyorum keza elimde başka kablom yok en iyisi kablo ihtimalini devre dışı bırakma için başka bir kablo daha yapıyım bide onunla bakıyım nolucak diye
|
|
|
|
|
|
|
hakkan
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2015, 14:48:12 ÖS » |
|
1. Farklı bir kablo ile deneyin derim sorun kabloda olabilir, 2. Kablo değişince sorun çözülmüyorsa C64'te sorun olabilir ama düzelip bozulması kablo, cihaz, kafa gibi bir sorun olduğunu düşündürüyor.
Benim 1541'de benzeri sorun tekrar ediyor ama neyseki sebebinin kirli disketler sebebiyle kafa kirlenmesi olduğunu tespit ettim aynı yöntemle sorunu gideriyorum. Umarım sizinki de basit bir sorundur.
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2015, 15:07:30 ÖS » |
|
yebn Kablo kaç metre?
yeni bir kablo daha yaptım oda yaklaşık 75cm kablosu daha kaliteli ancak değişen bir şey olmadı başka nerden olabilir ?
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2015, 15:09:46 ÖS » |
|
1. Farklı bir kablo ile deneyin derim sorun kabloda olabilir, 2. Kablo değişince sorun çözülmüyorsa C64'te sorun olabilir ama düzelip bozulması kablo, cihaz, kafa gibi bir sorun olduğunu düşündürüyor.
Benim 1541'de benzeri sorun tekrar ediyor ama neyseki sebebinin kirli disketler sebebiyle kafa kirlenmesi olduğunu tespit ettim aynı yöntemle sorunu gideriyorum. Umarım sizinki de basit bir sorundur.
sizdeki disket sürücüde Searching for $ yazıp orda takılıyormu kafadan sorun olunca yoksa disketi okuyamadığına dair mesajmı alıyorsunuz ? bende durum ne kadar beklersen bekle Searching for $ gitmiyor arda çakılıp kalıyor
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2015, 15:17:15 ÖS » |
|
adaptör kaynaklı olabilir  Elinde varsa başka bir adaptör ile denemeni öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2015, 15:24:36 ÖS » |
|
adaptör kaynaklı olabilir  Elinde varsa başka bir adaptör ile denemeni öneririm. c-64 adaptör diyorsun sanırım adaptörü aldığımda ilk baktığımda bir dişi eksikti sonra ben o dişi tamamladım ve ölçtüğümde sağlamdı ama tekrardan bir kontrol ediyim bakıyım nedir diye ?
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2015, 15:47:33 ÖS » |
|
adaptör kaynaklı olabilir  Elinde varsa başka bir adaptör ile denemeni öneririm. c-64 adaptör diyorsun sanırım adaptörü aldığımda ilk baktığımda bir dişi eksikti sonra ben o dişi tamamladım ve ölçtüğümde sağlamdı ama tekrardan bir kontrol ediyim bakıyım nedir diye ? c64'ün değil, 1541-II'nin kendi adaptörü sorunlu olabilir 
|
|
|
|
|
|
|
|