Açılıştaki "Bong" sesi yine yok. Yine aynı U1 "sound section bad" hatası!
İlk şoku atlatıp sakinleşinde yine düşünmeye başlıyorum. Ne olabir? Hatların geldiği ve ses ROM'larını kontrol eden elemanda bir sorun olması diyerek hatları geri takip edip nereden geldiklerini buluyorum. Bu bir flip-flopmuş (74HC174). Hatları logic probe'umla kontrol edince takılıp kaldıklarını ve bir hareket olmadığını görüyorum.
İhtimaller:
1) Flip flop'un çıkışı arızalı
2) Flip-flop'un girişine gelen sinyal ve/veya elemanlarda sorun var.
3) Flip-flop'u çalıştıran clock yani saat sinyalinde sorun var.
3. şıkkı kontrol etmek kolay. Logic probe'la clock sinyalini aldığı bacağa bakınca durum anlaşılıyor. Burası sabit, normalde kıpraşması lazım.
Peki bu sinyal nerden geliyor diye hattı takip edince kafamdan kaynar sular boşalıyor

Hat bu PAL çipinde sonlanıyor. Bu PAL çipleri içlerinde bir çok mantıksal entegrenin bileşkesi şeklinde bir devre varmış gibi programlanırlar. Aslında temel amaçları yer kazandırmak olmakla birlikte arcade ortamında genellikle güvenlik için kullanılırlar. Bu güvenlik çipi değil ama içini okumak imkansız. U57 !!! (En azından ben bilmiyorum ve internette de kimse bunu dump edememiş - MAME'de de yok)
Oyunun sonuna mı geldik acaba diyerek kendi çalışan UMK3 boardumda bu çipi ödünç alıyorum ve en azından test etmek için powerı veriyorum
"BONG"
Açılıştaki bong sesi herşeyi açıklıyor. Ses problemini de çözdük...

Ses geldi. Hatta gelmekle kalmayıp komşuları uyandıracak nerdeyse. Hemen test ekranından sesi kısıyorum.

Şimdi board'u tamir ettik ama benim çalışan board'un parçasını kullanmayacağım elbette ki. Bir anlamı olmaz.
Yine de bu board'un envai çeşit arızasını tamir edip buraya kadar getirdim derken aklıma benim eleman geliyor. Hemen mesaj attım kendisine bu PAL'lerden varmı diye ve sağolsun varmış

Eleman malzemeyi gönderince board 100% tamir edilmiş olacak.
Şimdilik biraz rafta bekleyecek mecburen...