Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ok baby yardım  (Okunma Sayısı 8927 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 05, 2015, 14:14:31 ÖS »

arkadaşlar hepinize selamlar,bende bi okbaby kasa var ne yazıkki kolları değiştirme zamanı geldi,epeyde yıprandı bu kolları nereden değiştirebilirim nette dolaştım baktım ama bu kasaya uygun nasıl ve hangı tipte kol ısmarlamalıyım ve hangi siteden bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa çok sevinirim
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2015, 14:26:03 ÖS »

aliexpress a bak orda bulabılırısn yada yavuz g sorabılırısn

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2015, 14:33:09 ÖS »

amerikan arcade buton verelim ahan da bundan

http://www.aliexpress.com/item/14-PCS-lot-America-style-Round-Push-Button-with-quality-microswitch-1P-2P-white-black-blue/794282300.html

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2015, 15:01:04 ÖS »

Bu amerikan kolları ıyımıdır,çok pis shoryuken çekerimde:-))bu kasalara sanwa kol takılabılırmi
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2015, 15:04:46 ÖS »

bende var kollardan
innsofheaven
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2015, 15:58:00 ÖS »

sanwa takılabilirde ses çıkmayınca hoşuma gitmiyor ya.şu anki kabinde sanwa var pek sevemedim

Nintendo Wii Black Softmod
Free Region Nintendo Snes
Nintendo Ds Lite(Supercard DsOne)
Nintendo Gameboy Advance Sp AGS-001(Ez Flash iV)
Nintendo Gameboy Advance AGB-001
Gameboy Color Yellow
Micro Genius iQ-501
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2015, 22:49:48 ÖS »

Bu amerikan kolları ıyımıdır,çok pis shoryuken çekerimde:-))bu kasalara sanwa kol takılabılırmi
Yavuzg gelmeden biraz sana yardımcı olayım. Hoş benim bilgilerimde ondan çalınma orası ayrı
Candy cablerin  28 mm deliği bulunmaktadır. japon malı butonlar (Sanwa, Seimitsu gibi)  28mmlik deliklere girmez, 30mm olması lazım. 28mmlik deliklere amerikan tipi klikli klasik butonlar sığar (Suzo Happ gibi).
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2015, 01:10:21 ÖÖ »

Axeseytan'ın da dediği gibi OK Baby kabin'e Sanwa joystick ve buton "birebir" takılmıyor. Kabin Kore tasarımı ve Amerikan pazarı hedeflenerek yapılmış. Standart haliyle kontrol panelin ne buton delikleri ne de joystick vida delikleri Sanwa'larla uyumlu değil.

28mm'Lik normal buton ve "battop" denilen IL-Suzo Happ veya çakması sapı beyzbol sopasına benzeyen joystickler takılabilir.

En azından benim kabinin kontrol panelinde durum böyle.

Ben elimdeki işler bitince sıra OK Baby'ye gelince ya delikleri genişleteceğim, joystick vida delikleri uyduracağım ya da komple sacdan sıfır kontrol panel kestireceğim...

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2015, 10:27:55 ÖÖ »

saolun arkadaşlar bilgiler için bende şimdilik bu işi erteleyim yavuz hoca nezaman o işe başlarsa bende kopya çekerim artık  ;)peki yavuz hocam suza happ denilen kolda iş görürmü? fakat sanki sanwa kollar daha hoş duruyor sanki kabine daha bi farklılık katacak gibi..yavuz hocam komple yeni bir sac kestırırsenız benide unutmayın )
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 10:42:32 ÖÖ Gönderen: Heroman » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2015, 15:03:08 ÖS »

Sorunsuz ve sıkıntısız, yani sadece bir tonavida ile bu işi yapabilmek için çözüm: kontrol paneli açıp mevcut joystick için açılmış vida deliklerinin arasındaki mesafeyi ölçemeniz lazım.

Şöyle ki:

O<--? mm-->O
||
|? mm
||
OO

Bu şekilde internette beğendiğiniz joystiğin delik ölçüleri ile karşılaştırabilirsiniz.

Örneğin: http://www.arcadespareparts.com/screenshots/arcade_joystick_competition/33431_12056.html

Bu joystick Suzo Happ Competition joystiğin çakması (Ama kaliteli çakmadır) ve delik ölçüleri benim kabindekilere uyuyor.

Butonlar konusunda ise yine aynı sitedeki bu butonlar sorunsuz uyuyor (ki bunlar da Happ buton çakması ama yine kalitelidir)

http://www.arcadespareparts.com/screenshots/arcade_button_standard_push_button_emerald_green/40878_13196.html

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2015, 15:52:08 ÖS »

Ok yavuz hocam tesekkürler
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: