Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ps2 slim ide HDD bağlama  (Okunma Sayısı 60813 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
omrgms
Üye

nintendo

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 31, 2015, 14:34:30 ÖS »

USB portundan alınamaz mı 5 volt ?
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 31, 2015, 14:36:47 ÖS »

USB portundan alınamaz mı 5 volt ?
Ana kart üzerinde pek çok yerden alınabilir 5v en yakın birim DVD sürücü olduğundan onun beslemesini kullanmak en mantıklısı bence. 

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ağustos 31, 2015, 14:48:23 ÖS »

Ben de bu hafta sonu slim ps2 buldum bit pazarından. Lensi bozuk. Araştırma yaparken, usb disk üzerinden de rahatlıkla olduğunu okudum. Ama daha operasyona geçmedim. İşlem bitince ben de bir inceleme yazısı yazarım, katkım olur
Eline sağlık sağlam bir işçilik çıkartmışsın. Ben o işlere giremem...

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 31, 2015, 14:54:38 ÖS »

Ben de bu hafta sonu slim ps2 buldum bit pazarından. Lensi bozuk. Araştırma yaparken, usb disk üzerinden de rahatlıkla olduğunu okudum. Ama daha operasyona geçmedim. İşlem bitince ben de bir inceleme yazısı yazarım, katkım olur
Teşekkürler, benden tavsiye usb işine hiç girme aşırı yavaş bende bundan önce denedim metal slug 5 gibi 2d basit bir oyunda yükleme süreleri saç baş yolduruyor oyundaki takılmalara girmiyorum bile.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ağustos 31, 2015, 15:33:29 ÖS »

Teşekkürler, benden tavsiye usb işine hiç girme aşırı yavaş bende bundan önce denedim metal slug 5 gibi 2d basit bir oyunda yükleme süreleri saç baş yolduruyor oyundaki takılmalara girmiyorum bile.

Valla o kadar lehimi yapacağıma, hızlı bir usb bellek ile deneme yapar olayı kapatırım diye hayal ediyorum... bakalım pek yakında...

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 31, 2015, 15:50:47 ÖS »

Valla o kadar lehimi yapacağıma, hızlı bir usb bellek ile deneme yapar olayı kapatırım diye hayal ediyorum... bakalım pek yakında...
Hızı belirleyen maalesef usb bellek değil ps2 nin usb portu 1.0 olduğundan çok yavaş kalıyor yani bağlanan cihazın önemi yok hız aynı olacak.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 31, 2015, 15:57:41 ÖS »

Hızı belirleyen maalesef usb bellek değil ps2 nin usb portu 1.0 olduğundan çok yavaş kalıyor yani bağlanan cihazın önemi yok hız aynı olacak.
Hooop... işte bu bende hayal kırıklığı yarattı... Neyse ben yine de deneyim. Sonuçları yazacağım. İlgi ve desteğine teşekkür ederim.

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 31, 2015, 16:01:54 ÖS »

Hooop... işte bu bende hayal kırıklığı yarattı... Neyse ben yine de deneyim. Sonuçları yazacağım. İlgi ve desteğine teşekkür ederim.
Tabiki denemekten zarar gelmez hafif oyunlarda sorun çıkarmayabilir ama bir gow2 oynamayı beklememek lazım.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ağustos 31, 2015, 16:07:12 ÖS »

SMB ile Windows'tan paylaştırdığınız bir klasördeki oyunlar USB'ye nazaran daha iyi sonuçlar veriyor. Aklınızda bulunsun.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 31, 2015, 16:12:01 ÖS »

SMB ile Windows'tan paylaştırdığınız bir klasördeki oyunlar USB'ye nazaran daha iyi sonuçlar veriyor. Aklınızda bulunsun.
Bu yöntemde Ethernet bağlantısı yapmamız gerekiyor değil mi bir kılavuz var mı bu konuda. 

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ağustos 31, 2015, 16:24:20 ÖS »

Normalde ağ yapınıza uygun bir IPCONFIG.DAT dosyası oluşturmak gerekiyor ama OpenPS2Loader içinden Network ayarlarını yaptığınızda kolaylıkla halloluyor.

Settings menüsünden ETH device start mode'u Off yerine Auto veya Manual yapmak gerekiyor.

Ayrıca cihazı açmadan önce ethernet kablosunu bağlamak gerekiyor, sonradan takılsa da işe yaramıyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2015, 23:26:56 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 31, 2015, 17:43:41 ÖS »

Bir denemek lazım teşekkürler.

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Eylül 02, 2015, 22:53:26 ÖS »

Elinize sağlık süper bir çalışma...
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Eylül 03, 2015, 09:38:17 ÖÖ »

Elinize sağlık süper bir çalışma...
Teşekkürler.

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Eylül 03, 2015, 13:38:06 ÖS »

Hem çok güzel bir çalışma, hem de bilahare yapmak isteyecekler için güzel bir kaynak, ellerinize sağlık.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: