Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetForuma neden 18 yaş altı üye alınmıyor
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Foruma neden 18 yaş altı üye alınmıyor  (Okunma Sayısı 11665 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
OmerSenturk
Üye
**

Nintendo <3

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 14, 2015, 18:45:31 ÖS »

Ne yazık ki üye olurken okumadan geçmişim . Forumda +18 yaş sınır varmış. Peki bu sınırı ne için koydunuz. Kahkaha Biz Nintendo Gameboy oynamıyak mı ? biz eski oyun kültürünü öğrenmeyek mi ? Yeni çıkan oyunlar bana sıkıcı geliyor gözüm hep eskilerde Kahkaha Ney Karizmatik
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2015, 11:27:03 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2015, 19:55:22 ÖS »

Kuralları okumadan komple büyük harfler ile konu açtıkları için olabilir.

Kolay okunabilirlik kurallarını hiç iplemeden text wall tabir edilen alt alta 500 tane satırdan oluşan yazılar yazdıkları için olabilir.

Şahsen beni en çok gıcık eden şey text wall, bir enter tuşuna basıp boşluk bırakmak bu kadar zor olmamalı.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2015, 20:06:29 ÖS »

Ben 32 yaşımdayım. Forumun da yaş ortalaması sanırsam 30-35. Kafa uyuşmazlığı da büyük etken tabi. Adam diyor sinclair, amiga, spectrum, bizim yeni elemanlar çıkıyor yok ps3-4, yok xbox döver yok hd grafik falan filan.  Gerisini sen anla.

OmerSenturk
Üye
**

Nintendo <3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2015, 21:47:12 ÖS »

Ben 16 yaşındayım grafiğe önem vermiyorum . Oyunlarda grafik gameplayden sonra gelmelidir . Sizin söylediğiniz konsollarıda Cengiz abi sayesinde öğrendim . Zaten bu foruma girme nedenim nintendo oyunları alabilmek muhabbet edebilmek felan Kahkaha
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2015, 22:48:59 ÖS »

Kendinden minimum 15-20 yaş büyüklere "kardeş" diye hitap etmekten dolayı olabilir mi (:

Dikkat edersen 1-2 bitpazarı tezgahçısı dışında gayet düzgün türkçe kullanıyor bu forumda. Amacın sadece Nintendo oyunları toplamaksa kafa olarak da sana hitap edebilecek bir sürü mecra var, istersen PM'le yardımcı olabilirim.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2015, 23:47:09 ÖS »

Gencin üzerine yüklenmeyin abiler. Aramıza hoş gelmiş. Elbet bazı şeyleri görecek ve öğrenecektir. Atari salonunda, abilerin bana ters ters bakıp oyun oynatmadıkları zamanlar aklıma geldi Sene 1985...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2015, 00:19:13 ÖÖ »

Atari salonunda, abilerin bana ters ters bakıp oyun oynatmadıkları zamanlar aklıma geldi Sene 1985...

O 'Abi istersen geçeyin, jetonun gitmesin boşuna.' diyen çocuk sendin demek. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2015, 00:23:02 ÖÖ »

Atari salonunda, abilerin bana ters ters bakıp oyun oynatmadıkları zamanlar aklıma geldi Sene 1985...

O 'Abi istersen geçeyin, jetonun gitmesin boşuna.' diyen çocuk sendin demek. Kahkaha

Ben, evet ben... Tepemde dikilip, geçemediğim yer olunca "ver aliim burdan" deyip, o bölümü ve sonrasını geçen. Hatta çok iyiyse oyunu bile bitiren abilere, kös kös bakan kişiyim ben. Kahkaha

NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2015, 06:21:48 ÖÖ »

Japonya da; şehir içi otobüslerde, yaşlılar genç öğrencilere kalkıp yer veriyor...

Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2015, 09:02:44 ÖÖ »

Genelde ergenlerin çok takıldıkları forumda seviye yerlerde olduğu için böyle bir kısıtlama getirilmiş olabilir. O ergenliğin verdiği buhran, babaya anneye atarlanmalar, birde yeni nesildeki (hepsinde değil ama çoğunda) saygı eksikliği ile yetiştirilmiş olmalarından dolayı, genç arkadaşların çok olduğu forumlardan bende uzak duruyorum.
Uzun dönem forum donanımda yazdım, bir çok sebepsiz yere tartışmalara girmek durumda kaldım. 1 girmiyim cevap vermiyim, 2 derken 3'de ister istemez açıyorsun ağzını yumuyorsun gözünü.

Bunun dışında burası commodore, amiga, retro sohbetlerinin ağırlıklı yapıldığı bir ortam. Yani biz o cihazlarla haşır neşir olurken o atarlı gençler henüz portakalda vitamindiler.

Böyle iyi, belli bir yaş ortalamasında belli dönemlerden geçmiş kişilerle seviyeli muhabbet iyidir, kafa dengi insanlar daha fazla. Çok karıştırmaya gerek yok.

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2015, 09:03:49 ÖÖ »

Japonya da; şehir içi otobüslerde, yaşlılar genç öğrencilere kalkıp yer veriyor...
Hocam biri iyi sallamış gibime geliyor. Japonyada yaşlılara bizden fazla saygı gösterilir. Adamlar her konuda bizden daha saygılı ve anlayışlılar

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2015, 09:32:13 ÖÖ »

Çok ağır sallama hem de (:

Gezmiş görmüş abilerimiz daha iyi bilirler, ataerkil doğu kültürlerinde kadınlar-gençler 2. sınıftır. Japonca'da kendinden yaş olarak/statü olarak büyük ve küçüklere hitap etmeye yarayan bi' sürü farklı zamirin olması da bundan. Ailede bile en büyük erkek çocuk önemlidir, gerisi tırışkadır.

edit: şimdi düşünüyorum da trollemiş olabilir dostumuz Kahkaha
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2015, 10:58:47 ÖÖ Gönderen: eiji » Logged

Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2015, 10:37:18 ÖÖ »

Evladım ayakta kaldın gel otur ben yarın bigün ölürüm zaten şu köşede kıvrılır dururum sen rahat rahat otur )))

Hatta bazı yaşlı japonlar gençlere yer vermemek için uyuyor numarası yapıyorlarmış.. Ne kadar ayıp

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2015, 12:21:34 ÖS »

Evladım ayakta kaldın gel otur ben yarın bigün ölürüm zaten şu köşede kıvrılır dururum sen rahat rahat otur )))

Hatta bazı yaşlı japonlar gençlere yer vermemek için uyuyor numarası yapıyorlarmış.. Ne kadar ayıp

Kahkaha Kahkaha Kahkaha
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2015, 12:26:54 ÖS »

Sevgili forum üyeleri, bir konu bu kadar konusundan anca sapardı Kahkaha

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: