Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin  (Okunma Sayısı 47578 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 18, 2015, 00:30:06 ÖÖ »

Anasını bellemişler bildiğin lehimle çözülür dedi yolcunet akşama yaptırmaya çalışıcam.

O darbeden sonra tüpün boynu hasarsız diyorsun yani.

O hasar nasıl olmuş çok merak ettim doğrusu. Kabini içinde monitörü ile birlikte almadın mı? Monitörün kabinin kapalı kasası içinde bu şekilde bir hasar görmesi enteresan...

Tüpün camı patlamamış gözüküyor. Bugün öğlen belli olacak durum. Umarım düşündüğümüz şey olmaz abi yoksa at çöpe gitsin durumu olacak benim için. Normalde tüpün cam kısmı baskı gördüğü için çatlamıyor mu veya kırılmıyor mu ?

Belkide kırık geldi alırken ....

Deneyerek aldım ne olduysa taşıma esnasında oldu.

dvdhacker
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2015, 12:24:36 ÖS »

Ekran kırılmasa bile tüpün maskı kayabiliyor ki umarım sizde böyle bir sonuç çıkmaz.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2015, 23:40:43 ÖS »

Forumdan @kirkoryan sağolsun kırılan kartın yollarını lehimle tamir etti görüntü geldi tamam dedik makineyi kapadık odaya aldık tekrar açtık 10 dakika kadar sonra görüntü gitti. Tekrar açtık bu sefer 5 dakika sonra görüntü gitti. Sonraki denemede 2 dakikayı buldu bu süre ve sonuç şu an asla görüntü yok. Şaseye baktık şasede akan zift gibi bir sıvı var. İlk gelen kabininde durduk yere görüntü arızası olduğunda zift gibi bir sıvı akmıştı şasede. Yine aynı tarz bir arıza gibi ama tamirde belli olur herşey. Tam makine oldu derken gelişen duruma bak neyse oldu artık ileriye bakıcaz.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 19, 2015, 00:24:24 ÖÖ »

Evet şase arızalı tam tahmin ettiğimiz gibi. Burada da bahsi geçmiş:

http://www.neo-geo.com/forums/showthread.php?259222-Dead-Nanao-MS-2931-Monitor-Just-Stopped-Working

Adam özel bir yere verip yaptırmış. En kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım şaseyi.

Uğraşları için @kirkoryan'a tekrardan ayrıca teşekkürü bir borç bilirim ne yapsam hakkını ödeyemem müdür.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2015, 11:11:21 ÖÖ »

Bıo gecmıs olsun halledlır kafanı yorma ınşallah,ya bende de var o zift gibi akıntı şasede ama nazar degmesn bı sıkıntı yok,nedır bu zıft kondansatörmu erımiş entegremi erımıs,nedır bu,yavuz hocam sımdıden teşekkurler
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2015, 12:35:36 ÖS »

Ne olduysa kargoda oldu normalde cihaz mekanda çalışan cihazdı. Kötü şans beni buldu diyelim aksini düşünmek dahi istemiyorum. Olan olduğu için artık bu durumu düzeltmeye bakıcam başka çare yok.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2015, 12:41:47 ÖS »

Kardeşim çok geçmiş olsun, üzüldüm inan Kötü olmuş. Tamiri mümkünse çokda kafaya takmaya gerek yok.
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 19, 2015, 12:46:12 ÖS »

geçmiş olsun. Neyse ki tüp sağlam, önemli olan o. Şase her türlü tamir edilir.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 19, 2015, 12:48:30 ÖS »

Kırık izlerinden kargoda olup olmadığı belli olmuyormu? Yani kargoda kırıldıysa, kırık yeri henüz çok fazla tozlanmadığı için belli olur. Yok kırık yeri biraz tozlu felansa kırık daha eskidir.

Birde Yavuz abi'nin dediği gibi, kabin içinde, tüpe takılı bir parça nasıl o şekilde kırılır. Anlamak zor. Yani en azından kabinin bir yerinde veya tüpte de muhakkak darbe izi olması gerekir. Kafam karıştı.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2015, 12:52:07 ÖS »

Yüksek voltaj gelip tüp arıza göstermiş gibi birşey olamaz değil mi ? Çünkü görüntü aldık. Verdiğim linkteki aynı olay herkes ayrı birşey söylüyor işten anlamayıncada söylenene inanır oluyorum. Görüntü tak diye gitti ses devam ediyor oyun açık çünkü sadece görüntü yok. Şaseyi bugün veya yarın sökücem umarım çarpılmam şu yuvarlak yeride daha önceden bezle sökmüştüm birşey olmamıştı elektriği boşaltmadım. Ölmediysem şanslıyım o halde gerçi kabin 2 gün fişten çekiliydi tüpün üzerindeki elektrik boşaldıysa onu bilemem. Teşekkürler arkadaşlar kötü şans işte halletmeye bakıcaz artık.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2015, 12:55:03 ÖS »

Kırık izlerinden kargoda olup olmadığı belli olmuyormu? Yani kargoda kırıldıysa, kırık yeri henüz çok fazla tozlanmadığı için belli olur. Yok kırık yeri biraz tozlu felansa kırık daha eskidir.

Birde Yavuz abi'nin dediği gibi, kabin içinde, tüpe takılı bir parça nasıl o şekilde kırılır. Anlamak zor. Yani en azından kabinin bir yerinde veya tüpte de muhakkak darbe izi olması gerekir. Kafam karıştı.

Daha önce ilk defa aldığım ok baby kabinden tecrübem var Kemal, oda aynı şekilde kırık gelmişti tüpün arkasındaki kare kısım yaptırmıştım veya yanlış hatırlamıyorsam yolcunet yeni şase yollamıştı.

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2015, 12:59:35 ÖS »

Yüksek voltaj geldiği zaman voltajı kesen sistem olur tüm CRT ekranlarda (X ışını koruması amaçlı aslında, anot gerilimi artarsa bizim görüntü tüpü X-ışını tüpüne dönüyor)
Bir tek flamanda sıkıntı olabilirdi aşırı gerilim kaynaklı ama flaman arızasında da görüntü bir anda gitmez, yavaş yavaş 10-15 saniye içinde kaybolur. Kartla ilgili bir durum bence.

Anodu bence deşarj etmeden sökmeyin, 20-30 kV eğer deşarj olmamışsa bırakın bezi, yeterli yalıtımı olmayan tornavida plastiği v.s. den bile atlıyor. SAğlam izoleli tornavida ve timsah kablo ile hızlıca bir deşarj aleti yapabilirsiniz.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 19, 2015, 13:03:20 ÖS »

O zaman galıba tek secenek kalıyo kırık geldı..ankaradan hangı mekandan aldın bılırm belki,bırde riske gırme dıkkatlı ol bio"elektrikçının işıni elektrıkçıye bırak"derler
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2015, 13:05:46 ÖS »

Tüpü şaseden ayırırken aman dikkat et, hatta şase ile çalışma yapmadan önce muhakkak deşarj etmek lazım binlerce volt var tüp içerisinde kabini fişten çeksen de bir süre hala içerisinde kalıyor
deşarj işlemi çok basit aslında
elinde krokodil kablo varsa (küçük maşalı kablo)
maşanın bir ağzına bir kablo dola kablonun diğer ucunu
uzun bir tornavidaya (plastik saplı) demir kısmına dola ve sıkı tutmasını sağla üzerini bant ile sabitleyebilirsin
krokodilin diğer maşasını şase üzerinde çelik teller vardır dış çeperi dolanan ona tutturup metal hiçbir şeye dokunmadan tornavidanın ucunu tüp üzerindeki vakumun altından sok vakumun ortasında bir metal var ona değdireceksin bir süre temas ettirince deşarj olmuş olur
düz uçlu tornavida kullanmalısın
bu işlem hem çalışma yapan için hem de şaseyi korumak için önemli
vakumun ucu şasede bir yerlere değer ise yüksek voltaj parçalara zarar verebilir onun için muhakkak yapılmalı
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2015, 13:16:41 ÖS »

O halde şanslıyımki birşey olmadı önceki şaseyi söküp takma aşamasında yine ölmedim. Kahkaha

Bu sefer tedbirli yaparım veya elektrikçi yapsın dediğiniz gibi tüpte kaçbin voltaj var adamı öldürmeye yeter anında.

@Heroman kabini çalışır vaziyette aldım kırık değildi kart ama kargoda oldu diyorum ankara kargo yine yaptı yapacağını. Şimdi alsam yine yine kırık gelir eminim şaşmaz yani.

Bilgilendirme yaptığınız için teşekkürler arkadaşlar. Evet görüntü anında gidiyor ilkinde 10 dakika sonra, ikincisinde 5 dakika, üçüncüsünde 2 dakika sonra gitti. Şu an hiç görüntü yok şase mafiş.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: