Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - GenelDunyanin en populer bilgisayari ZX Spectrumdur brosurunun scan edilmis hali...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dunyanin en populer bilgisayari ZX Spectrumdur brosurunun scan edilmis hali...  (Okunma Sayısı 12032 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 25, 2007, 13:36:13 ÖS »

Bari yok olup gitmeden once scan edeyim de gondereyim dedim. Bunu Hacettepe Universitesinin kagit geri kazanim sepetinde buldugumu hatirliyorum 15 belki 17 yil onceydi. Hemen almistim oradan. Simdi hatirladigim, bunun yaninda Tepum'un bir ilani daha vardi onu da almistim ve onu bulma ihtimalim cok cok dusuk hatta yok gibi ama bulursam gonderirim. ilanda kivircik sacli guler yuzlu 8 yaslarinda bir cocuk resmi vardi ve uzerinde BASBAKAN! yaziyordu, altinda da "Neden olmasin, ona bir Sinclair ZX Spectrum alirsaniz cumhur baskani da olabilir" gibi devam edip giden bir metin vardi ki, bu gun dusununce cok tuhaf bir reklammis yahu.

* enpopulerZX-01b.jpg (104.08 KB, 720x735 - Görüntüleme: 2097 kez.)

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2007, 13:47:25 ÖS »

..

* enpopulerZX-02xxc.jpg (109.06 KB, 720x738 - Görüntüleme: 2264 kez.)
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2007, 14:38:46 ÖS »

çok teşekkürler... sağolasın..

dipnot: Margaret Tatcher'in, japon İmparatoruna Spectrum 48K hediye ettiği bir fotoğraf vardır. Yıllardır ararım, nettede bulamadım. Eğer varsa elinin altında bi zahmet
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2007, 14:40:42 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2007, 00:58:45 ÖÖ »

çok teşekkürler... sağolasın..

dipnot: Margaret Tatcher'in, japon İmparatoruna Spectrum 48K hediye ettiği bir fotoğraf vardır. Yıllardır ararım, nettede bulamadım. Eğer varsa elinin altında bi zahmet

lw3d, sen bu fotografı daha önce gördün mü yoksa bu da internet efsanelerinden biri mi? Wikipedia'da bu olaydan bahsediliyor ama herhangi bir fotograf yok..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2007, 11:04:22 ÖÖ »

gördüm... yani hafızam beni yanıltmıyorsa gördüm Artık ben bile görmediğime inanmaya başladım çünkü

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2007, 12:10:09 ÖS »

Böyle çok aranan gıcık fotolar genelde en olmadık yerden aniden çıkıverir.Rastlayan olursa şu adamcağıza linkini versin ya,geçen sene de bundan bahsettiğini hatırlıyorum eğer yanılmıyosam.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 06:17:14 ÖÖ »

Lw3D, tam uc yil once "Margaret Tatcher'in, japon İmparatoruna Spectrum 48K hediye ettiği bir fotoğraf" arayan mesajin nasil olduysa bu sabah aklima geliverdi. Neden dersen, youtube'da asagidaki iki video'yu gordum.. Aradigin resim degil ama burada da Sinclair gosteren bir Tatcher var..

<a href="http://www.youtube.com/v/shgip-TxCdY&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/shgip-TxCdY&rel=0</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/bVWnjHFHrzE&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bVWnjHFHrzE&rel=0</a>

Hafizama da oyle bir yerlesmis ki senin o resmi aradigin.. bundan 3 yil sonra da onu bulursam aklima gelir, yine buradan paylasirim artik
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2010, 06:18:58 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2010, 11:17:49 ÖÖ »

Çok güzel videolar...Çok teşekkürler..

Margaret Tatcher'ın kıyafet, hali tavrı süper... Dönemi çok güzel yansıtan videolar...

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2010, 11:31:45 ÖÖ »

Merak ettigim, Thatcher neden oyle yavas konusuyor.
 This is a ......... small ........ home ........ computer............
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2010, 12:06:17 ÖS »

Japonların ingilizcesine güvenemiyor herhalde

Bu arada o dönemle ilgili gözümüzden kaçan çok şeylerin olduğunu, 1984 yılının bilim dergilerine bakınca gördüm. Mesela Oric 1'in disket sürücüsü olduğunu bilmiyordum. Ama Albim'in reklamında gördüm... ya da Comx 35'in Türkiyede satıldığını bilmiyordum (görmemiştim), Ekakomp'un reklam verdiğini yine aynı dergide gördüm Çok ilginç yazılar, fotoğraflar var... Tarayıcı ve OCR'ı öyle yazmışlar ki, inanın okuyunca uzun süre ne olduğunu anlamıyorsunuz... 80'leri seviyorum...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: