5170 board'u ebay'den mi aldınız? Shipment vs. kaça geldi sakıncası yoksa yazar mısınız?
Bence orijinal kasa bulana kadar evsiz kalmasın, eski yeni bir kasaya koyup çalıştırmak lazım

Boardu ne yazık ki bir hurdacıdan üzülerek aldım, çünkü çok belli bir şekilde sırf metali için (malum, 5170 kasaları oldukça ağır ve büyük) parçalanmış bir 5170'den arta kalmıştı

Anakartla birlikte yine aynı bilgisayardan çıktığı çok belli olan 128kB RAM Expansion (PC/AT 512k ile geliyor, full 640kB yapmak için 128k RAM kartları popülerdi) ve IBM'in orijinal seri port (async card) kartı da aynı yerden buldum ve aldım. 30 MB Full-Height 5,25 harddiski de vardı hatta ama çalışır durumda değildi (kart fızıksel hasarlı, çok büyük olasılıkla plakalar da hasarlıdır kartı o hale getiren darbe diskleri de affetmemiştir) o yüzden almadım. Şimdilik test edilmiş, temizlenmiş bir şekilde antistatik poşetinde duruyor
Elimde aslında bir tane XT klonu 8088-10 bir bilgisayar var, kasası da AT klonu

Onun içine yerleştirebilirdim aslında ama o da çalışıyor diye şimdilik dursun dedim

Ebay'den daha önce başka anakartlar da almıştım (boyut olarak 5170'in yaklaşık yarısı kadar olan 386-486 anakartları) ortalama 20-25 dolar civari kargo ödemiştim amerika'dan. Avrupa olunca satıcıya ve ülkeye göre değişiyor ama hemen hemen yarı fiyatı oluyor shippingden de kar etmeye çalışan satıcıya denk gelmediğin sürece

@izmirmaster
Teşekkür ederim

Kasa ayarlarsam seni rahatsız ederim o halde