Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn son hangi ürünü aldınız?
Sayfa: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 240   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En son hangi ürünü aldınız?  (Okunma Sayısı 2119152 defa)
0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #585 : Mayıs 02, 2016, 12:15:58 ÖS »

@phantom : Teşekkürler.. Ben de Sega Master sistemlere daha sıra gelmediğinden kutulu işine girmedim... Bir ara alacağım... Ama zamanı var. Hala elimde olmayan, önemli cihazları toplama peşindeyim...
Önemli değil, bu arada Hollanda işi de aklımda, yatılı gideceğim zaman haber vereceğim, umarım bir faydam olur
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #586 : Mayıs 02, 2016, 12:20:38 ÖS »

çok sağolun... Hollanda da bir arkadaşım var. Yıllar yılı ürün alıp onun evinde depoladık Eğer size zahmet olmazsa ya da en azından önemli cihazların gelmesinde yardımcı olabilirseniz benim için harika olur... Teşekkürler

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #587 : Mayıs 02, 2016, 22:35:18 ÖS »

pc' e devam

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #588 : Mayıs 02, 2016, 23:00:55 ÖS »

pc' e devam

Kardeş bunları çalışması için neye takıyoruz, elime geçiyor arada bir iki sene duruyor sonra çöpe gidiyor.

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #589 : Mayıs 02, 2016, 23:11:16 ÖS »

pc' e devam

Kardeş bunları çalışması için neye takıyoruz, elime geçiyor arada bir iki sene duruyor sonra çöpe gidiyor.

Çöpe mi gidiyooooooorrr
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #590 : Mayıs 03, 2016, 00:10:45 ÖÖ »

Resimdeki bir otomasyon sisteminin parçası olan işlemci kartıdır (Cpu Card). Endüstriyel Pc olarak da anılıyor. Bir makina otomasyonunda belirli giriş-çıkış işlemlerini üzerindeki yazılımla koordine eder. Bu kart kendi başına kullanıldığı gibi başka kartların da takılabildiği isa ve/veya pci bir yuvanın bulunduğu başka bir anakart (Backplane) üzerine de takılabilir .
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #591 : Mayıs 03, 2016, 00:54:20 ÖÖ »

pc' e devam

Çöpe mi gidiyooooooorrr
Biraz tez canlıyım, oluyor arada kazalar

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #592 : Mayıs 03, 2016, 00:55:58 ÖÖ »

Resimdeki bir otomasyon sisteminin parçası olan işlemci kartıdır (Cpu Card). Endüstriyel Pc olarak da anılıyor. Bir makina otomasyonunda belirli giriş-çıkış işlemlerini üzerindeki yazılımla koordine eder. Bu kart kendi başına kullanıldığı gibi başka kartların da takılabildiği isa ve/veya pci bir yuvanın bulunduğu başka bir anakart (Backplane) üzerine de takılabilir .
Valla isa ve pci olanlarından elime geçti pc anakartlara taktım ama ekran kartı olarak görüyor hep, bende devre kartı üzerinden beslemeye çalıştım ama başarılı olamadım.

pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #593 : Mayıs 03, 2016, 09:35:13 ÖÖ »

Valla isa ve pci olanlarından elime geçti pc anakartlara taktım ama ekran kartı olarak görüyor hep, bende devre kartı üzerinden beslemeye çalıştım ama başarılı olamadım.

Single board computer diye geçiyor bunlar yani kendileri aslında üzerinde genişleme yuvası olmayan herhangi bir bilgisayardan çok da farklı değil. Sistemin çalışması için gereken sistemler (cpu, chipset, ekran kartı, bellek, BIOS v.b.) ve arayüzler (klavye-fare portları, seri-paralel port, disket ve hdd arayüzleri v.b.) genelde üzerinde olur, yani güç kaynağına bağlanıp (standart dışı konnektör/pinout'a sahip olanlarda eğer kendi güç kaynağı yoksa hangi pinin ne olduğunu bulmak ve ona göre bağlantı yapmak gerekir)  enerji verildiğinde backplane'e bağlı olmadan da çalışır.

Ses kartı, ethernet kartı v.s. gibi genişleme yuvası üzerinden bağlanan kartları sisteme eklemek istediğimizde ise bu SBC'i ve kartları backplane denilen ve sadece birbirine paralel bağlı slotlardan (bilgisayarın türüne göre ISA, VLB, PCI v.s.) ve güç kaynağı konnektöründen oluşan karta takarak kullanırız. 

Backplane dışında normal bir bilgisayar anakartına ise kesinlikle bağlantı yapılmamalıdır. Çünkü normal bilgisayar anakartında slotlar anakartın kendi kontrolcü, işlemci v.s. entegrelerine de bağlı durumda olduklarından kısadevreler kaçınılmazdır.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #594 : Mayıs 03, 2016, 10:17:42 ÖÖ »

Ustam paraya değer vermediğini biliyordum!
pentium 1 modeller
alibaba' da 100 $
ebayda 200-800 $ arasında modeline göre değişiyor

endüstriyel ana kartlarda ve çıplak cpu board takılan ana kartlarda
sorunsuz kullanabilirsin arkadaşlar resim eklemiş ben 8088 cpu cartlı makinada denedim sorunsuz

yer yokluğundan ve kendime kızdığımdan refet gökçe bozkurt ustama birtane vermiştim komple sistem cpu kartlı intel 8086 ve 8088 olucak

pc' e devam

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #595 : Mayıs 03, 2016, 10:18:49 ÖÖ »

+1

Single board computer diye geçiyor bunlar yani kendileri aslında üzerinde genişleme yuvası olmayan herhangi bir bilgisayardan çok da farklı değil. Sistemin çalışması için gereken sistemler (cpu, chipset, ekran kartı, bellek, BIOS v.b.) ve arayüzler (klavye-fare portları, seri-paralel port, disket ve hdd arayüzleri v.b.) genelde üzerinde olur, yani güç kaynağına bağlanıp (standart dışı konnektör/pinout'a sahip olanlarda eğer kendi güç kaynağı yoksa hangi pinin ne olduğunu bulmak ve ona göre bağlantı yapmak gerekir)  enerji verildiğinde backplane'e bağlı olmadan da çalışır.

Ses kartı, ethernet kartı v.s. gibi genişleme yuvası üzerinden bağlanan kartları sisteme eklemek istediğimizde ise bu SBC'i ve kartları backplane denilen ve sadece birbirine paralel bağlı slotlardan (bilgisayarın türüne göre ISA, VLB, PCI v.s.) ve güç kaynağı konnektöründen oluşan karta takarak kullanırız. 

Backplane dışında normal bir bilgisayar anakartına ise kesinlikle bağlantı yapılmamalıdır. Çünkü normal bilgisayar anakartında slotlar anakartın kendi kontrolcü, işlemci v.s. entegrelerine de bağlı durumda olduklarından kısadevreler kaçınılmazdır.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #596 : Mayıs 03, 2016, 10:22:44 ÖÖ »

Hep yokluktan bunlar!

KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #597 : Mayıs 03, 2016, 13:22:32 ÖS »

İzmirmaster: üstad yine kendine kızarsan, yer yokluğu çekersen yardımcı olurum
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #598 : Mayıs 03, 2016, 13:46:34 ÖS »

PC kasasına takılabilir cf-ide dönüştürücü sipariş etmiştim, bugün geldi. 386 makinaya takmak için aldım. CF kartı takıp çıkartmak kolay olur.

* image.gif (24.17 KB, 487x277 - Görüntüleme: 1464 kez.)
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #599 : Mayıs 03, 2016, 14:44:18 ÖS »

ara sıra oluyor yer kavgası hemen haber ederim 

İzmirmaster: üstad yine kendine kızarsan, yer yokluğu çekersen yardımcı olurum

Sayfa: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 240   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: