Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: copy board hakkında  (Okunma Sayısı 20170 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 03, 2007, 18:37:25 ÖS »

ya erdemden aldıgım copy board kopya yapmadı neden acaba bütün typler çalışıyor ama kopya yapmıyor nedendir anlayan varsa yardımcı olabilirmi

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2007, 22:10:03 ÖS »

selam,

gerek copy board ile gerek cift kaset calarli teyplerde kopyanin calisabilmesi icin, okuma yapan teybin kafa ayarinin kaset ile uygun olmasi gerekir. Yoksa okuma tarafindan oyun okunamamis olur. Yazma yapan teybin kafa ayari da yazilan kasetin kafa ayarini belirlemis olacak. Dolayisiyla mesela cift kaset calarla kopyanizin calismasi icin teybinizin hem okuma hem yazma kafalarinin c64 ile kullandiginiz teybiniz ile ayni olmasi gerekir. Eger bu kadar sansli iseniz cift kaset calari kullanabilirsiniz (bir de gidip piyango bileti almaniz onerilir ) Cogumuz o kadar sansli degildik.

Dolayisiyla rtuk sunu deneyebilirsin. copyboard ile kullandigin teyplerden okuma teybinin kafa ayarini orjinal kasete gore yap once (yani o kaset o teypten yuklenip calisabilsin). Sonra kopyalamayi yaptiktan sonra, kopya kaseti yazma yapan teypten yuklemeyi dene (yani yazma yaptigin teybi c64'e direk tak, copy boardu cikar)
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2007, 22:52:08 ÖS »

Evet, kafa ayarı olayı var. Önce, aynı kaseti, her iki teypten de bilgisayara yükleyebilmek gerek. Yani program iki teypte de düzgün çalışmalı. Sonra kopya aşamasına geçmeli. Çift kasetçalarda hızlı kopya seçeneği hep yükleme sorunları çıkarıyor, yani normal hız kullanmak gerek. En azından speccy'de durum buydu.

edit: dahi anlamına gelen de'ler ayrı yazılır
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2007, 12:55:58 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 03, 2007, 23:10:37 ÖS »

evet kafa ayarı olayı var. önce aynı kaseti her iki teypten de bilgisayara yükleyebilmek gerek. Yani program iki teyptede düzgün çalışmalı. Sonra kopya aşamasına geçmeli. Çiftkasetçalarda hızlı kopya seçeneği hep yükleme sorunları çıkarıyor, yani normal hız kullanmak gerek. En azından speccy'de durum buydu.
Commodore'da da ayniydi hizli kopya yaptigimiz oyunlarin cogu calismazdi...
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2007, 21:21:59 ÖS »

bir ihtimal sorun bundan kaynaklanıyor olabilir sevgili nightlord
ben direk sistemde kopyalandıgından bunu hesaba katmadım yani okuma yaptırdıgım teyple yazdırdıgım teybin kafa ayarları tamamen birbirinden farklıydı okey kafa ayarlarını birbirine eşitleyip öyle denerim birde şu var copy board bildigimiz c64te takılan copy board degil tamamen c64ten bagımsız ve elektirige takılıyor ve üzerindeki transformatör yardımıyla elektirik akımı düşürülerek datasetleri çalıştıracak voltaj ayarına geliyor.15 volt bildigim kadarıyla ben senin bu dedigini hiç hesaba katmadım birde öyle deneyeyim kafa ayarlarını eşitleyip erdeme yaptırmıştım bu cihazı eger yine bir sorun alamazsam klasik bir copy boardla degiştirecekler veya yanlışlıgı düzelteceklerini söylediler sagolsunlar çok anlayışlılar ve yardımseverler neyse bakalım degerlendirelim hayırlı kandiller bu arada.yardımcı oldugun için çok çok teşekkür ederim.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 10, 2007, 21:25:31 ÖS »

sevgili LW3D ARADIGIM COPY BOARD SENİN RESMİNİ VERDİGİN CİHAZ SORMASI AYIP OLMAZSA NE KADARA ALDIN BUNU İNGİLTEREDEN.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 11, 2007, 13:25:54 ÖS »

1 Sterline aldım. Ama kargom henüz gelmedi. Aldığım arkadaş iyi bir ingiliz. Elindeki cihazları listeledikçe aralarından seçiyorum, seçtiklerimi benim için ayırıyor ve toplu olarak yolluyor. Copy Board'u kazanalı bayağ oldu ama sanırım elime ulaşması için biraz daha bişeyler almam lazım. Elime geçince fotoğraflarını ve bilgilerini yayınlarım. Yapması sanırım işten anlayan için çocuk oyuncağıdır.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 11, 2007, 16:56:02 ÖS »

birşey rica edersem acaba çokmu ileri gitmiş olurum 20 ytl versem banada bir tane sipariş edebilirmisin.buralardada bulamıyorum malumunuzdur commodore 64 le ugraşanlar bayaa bir azaldı son umudum sevgili flakamanlı idi ama sordum onda yokmuş napalım kader kısmet...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: