Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64te disket kopya engelleme  (Okunma Sayısı 25415 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2007, 18:50:51 ÖS »

baskabi sıtedelı olayı neden buraya tasıyosun..  benım buraya uye oldugum uye lıstesınde bellı.. caktırmadan laf sokacan.. sataşacan. sonra ısım vermedım dıcen.. benım bu forumu okudumu cok ıyı bılıyosun..
bırı sordu acıkladım dıyosun.. rahatsız oldugum bı durum ıcın lazım dıyemezmısın yok laf sokacan.. ıtham edecen egonu rahatlatacan.
oyunalrı kopyalamakla ıtham edıyosun ve kotu nıyetlı ınsan dıyosun....

3  5 kurus ıcın durumunu bılmedıgın urunu satma dedın.. eyvalah dedık..

eeeee sonra aynı seyı kendın yaptın.. sordum sana bune perhıs bu ne lahana tursusu dıye..  ne dedın.. bende paraya cevırcem tıcaret bu karısma..  sen alırsan  kotu nıyet... ama saatarsan tıcaret...  oooh suyundan da koy..... urunler bozuk ıse.. ynen benım yaptıgım gıbı gerı gonderebılırdın... baskasını elestırıp aynı seyı sen yapınca mubah oluyo...  sonucta sende hak ettıgını alıcan.. bı sen akıllısın.. senden akıllısı yok.. daha fazla uzatmaya gerekte yok..

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 08, 2007, 09:29:23 ÖÖ »

Arkadaslar sakinlesin lutfen
Iki taraf icinde talihsiz bi olay olmus ama bitmis ve gecmis.Hem baska satis platformunda olmus.Isterseniz bundan sonra ticaret yapmazsiniz ama olmus sey icin daha fazla konusmayalim.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2007, 16:50:54 ÖS »

senin gönderdigin disketlerin tamamı bozuktu 35 tane disket fönderdin bana hadi tarısınıda geçtim 8-10 tanesi çalışsaydı eyvallah yani bir çok ürünün tamamıda bozuksa yani sanki seçilmişte gönderilmişler gibi
8.50 ye aldıgım ürün için 4 ytl kargo ödedim 4 te geri gönderecegim için ödeyecegim etti 8 8.50 ytlyi geri almak için 8 ytl masraf etmek sence akıllıca bir hareketmidir?hemben ürünü sattıgım kişiye disketler büyük bir ihtimalle çalışmayabilecegini söyledim ortada benim kimseyi kandırmam söz konusu degil kendisi bilgisayar mühendisliginde okudugunu ve ders için lazım oldugunu ve geri kalanlarıda 1 er adet sınıf arkadaşlarına dagıtacagını söyledi.hocalalarının resim kabul etmedigini materyalın birebir aynısını istedigini söyledi yani benden günah gitti
yoksa oda bana bunlar arızalı diyerekten - yorum yazabilirdi.ama arkadaşım sen ne yaptın bozuk tamamı bozuk disketleri bana yolladın haketmedigin degil bilakis hakettigin yorumu aldın oysaki ben sana hiçbir kötü niyet gözetmeksizin çalışan oyunları gönderdim sende siteye disketlerin çok yıpranmış oldugunu sadece 5 tanesinin çalıştıgını digerlerinin çalışmadıgını rapor etmişsin sırf benden aldıgın 2 * - yorumu geri iade etmek için senin yaptıgına missileme bile denmez çünkü çalışan ürünlere bozuk diye rapor ettin sırf nbana - yorum vermek için
arada bir fark var bun u sakın unutma ben çalışan ürünü gönderdim sen yalan beyanda bulundun hile rapor ettin bense hakkımı savunarak tamamı çalışmayan ürüne - yorum verdin sende saglam çaılşan ürüne iade yoluyla - yorum vereceksin sence alışv eriş bumu yani bu ticarete sıgarmı sonuçta yani ikimizde boşuna parmaklarımızı yoruyoruz umarım bu satırları okuyan arkadaşlar hepi topu toplam ürün bedellerinin 40 ytl
yi bulmadıgını bilseler acaba ne derlerdi sanki 200 milyara daire almış satmışızda aramızda anlaşmazlık olmuş aman boşver sende bana eksi yorum verirsin olur biter bu konuda burda kapanır gider hem sen kurtulursun hemde ben diger arkadaşlarında boşu boşuna kafalarını ütülememiş oluruz
                                    iyi günler POLAT BEY
                                        SAYGILARIMLA
                                            RTUK

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 08, 2007, 17:17:49 ÖS »

Bu konular bizi ilgilendirmiyor...Kendi aranızda özelde halledin.. Foruma girdiğinde, hiçbir arkadal, bu tür bence anlamsız tartışmaları görmek istemiyordur.

Polat27: senden ricam cevap yazma.. Yazacaksanda arkadaşın özelinden yaz. mahalle aralarında ufak çocukların "en son ben koydum" geyiğine döndü iş.

murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 08, 2007, 18:47:26 ÖS »

ben kendi adıma bu foruma nezih ve kendini bilen insanların bulunduğu ve faydalı bilgiler öğrenebildiğim bir yer olduğu için katılıyorum. böyle seviyesiz topicler beni fazlasıyla rahatsız ediyor. lütfen satıcı arkadaşlar kendi sorunlarını buraya taşımasın ve satış platformunda halletsinler. biz de böyle lüzumsuz şeyler yerine faydalı ve güzel şeyler okuyalım.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2007, 00:36:58 ÖÖ »

murmuro, burası da forumumuzun arka sokakları Polis gelirse malları toplayıp kaçıyoruz

Bir süre sonra alışıyorsun. Hatta şu anda bana rtuk'un 10 milyondan kopya c64 oyunu satması garip gelmiyor, satabiliyosa satsın yahu. Hatta isterse kazandığı parayla ferrariye binsin

İlerde "ahh, biz niye yapmadık, adam zamanında piyasadaki boşluğu gördü, şimdi florida'da kumsal evinde 4 top-model ile yaşıyor" falan demek istemiyorsan sen de kopyaya başlasan iyi edersin murmuro

--- burdan sonrası konudan alakasız ---

Haa şöyle bir durum var, bu forumda takılan onlarca potansiyel alıcı olduğu için burası GG'un satıcıları ile de doluyor. Hatta bilgiyi ve bazen donanımı da kendimiz tedarik edip, sonra ortaya çıkan ürünü yine biz satın alıyoruz

Bence burası retro piyasasını dernekleştirmek/sendikalaştırmak tarzı bir güce de sahip, alıcılar (sevdalılar) birleşir bir ürünün maksimum fiyatı üzerine tartışmaya başlarsalar türk retro piyasasına bir fiyat standardı getirebilirler (standardı aşan ürünleri ihtiyaç olmasına rağmen satın almayarak).

Yani şu noktada c=.gen.tr yönetiminin "alım-satıma karışmam, kimseyi de karıştırmam" yaklaşımını *anlayabiliyorum* ama faydalı bulmuyorum. Eğer bu fiyatlara burada müdahale edilemeyecekse nerde edilecek? Elbette konuşacağız, söyleneceğiz, tartışacağız, sessiz piyasanın yeri zaten GG. Burda eski paslı c64'e 100 milyon isteyene gerekli laflar söylenmeli, forum dışından okuyacak olanlara da böylece bir yol gösterilmiş olur.

Tabiiki her tartışma gibi, para konuları da karşılıklı saygı çerçevesinde, seviyeyi düşürmeden yapılmalı. Nede olsa şurda 30-40 kişiyiz, 200-300 ytl için kalp kırmaya gerek yok... Kaldıki bu tür tartışmalar bol rating alıyor, her kavga o akşam foruma rekor online üye sayısı olarak yansıyor... Peker açıkalın&levent kırca manyaklığı bile bu forumun çılgınlıklarının yanında mülayim kalıyorlar.

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 09, 2007, 18:29:08 ÖS »

saol arda kardeş yani zamanında bana kopya oyun satan ve benden dünyanın parasını talep eden kadıköy ve suadiyedeki piyasaya son oyunları getiren firmalardan oyun alırdım pnlarda o zamanlarda bir türlü anlayamadıgım adına utility denilen programlarla oyunları çeker bana satar bende o zamanın parasıyla tanesi 1.5 milyondan 20 oyun çektirir paşa paşa 30 milyon öderdim ha birde kaset parası isterlerdi artık 2 3 milyon ne koparabilirlerse bunları nasıl çekiyorsunuz banada söylermisiniz dedigimde meslek sırrı söylenmez deyip beni uyuz ederlerdi dataseti kafalarına geçirip kaçim derdim o zamanlarda 14-15 yaiında toy bir yeniyetme oldugumdan bu düşüncemden vazgeçerdim.oturdugum yerde yaşlı bir bilgisayarcı vardı o yaparken gördüm locky junıorla ama hiç ticaretini yapmadım 2-3 aydır gg takılıyorum bundan çok önceleri arkadaşlara çeker veya copyboardla uzun oyunları birbirimize çeker takas yapardık veya degiş tokuş yapar oynar iade ederdik ne günlerdi neyse işin dogrusunu söylemek gerekirse gerçekten commodore64 veya amiga oyunlarını bu makinelerin kendi üzerinde oynayanlar bir hayli azaldı büyük çogunluk emilatörle oyun ihtiyacını karşıladıgından benim amacım bu oyunları gerçekten amiga veya commodore64 üzerinden hala oynayan kaldıysa bunların ihtiyaçlarına ve taleplerine bir nebzede olsa cevap verebilmek bunu tüm samimiyetimle söylüyorumki 30 oyunlu bir kaseti 10 ytlye sattıgım zaman para kazanmak degil bir arkadaşın ihtiyacına cevap verebildigim için sonsuz mutluluk duyuyorum gerçekten rant peşinde olan biri olsam 30 kasetli bir oyuna 30 ytl isterdim her neyse kal saglıcakla arkadaş ben buralardayım görüşürüz bu form çok güzel arkadaşlıklarda çok iyi byee.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 09, 2007, 23:28:16 ÖS »

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 10, 2007, 15:42:25 ÖS »

Alıntı
Yani şu noktada c=.gen.tr yönetiminin "alım-satıma karışmam, kimseyi de karıştırmam" yaklaşımını *anlayabiliyorum* ama faydalı bulmuyorum. Eğer bu fiyatlara burada müdahale edilemeyecekse nerde edilecek? Elbette konuşacağız, söyleneceğiz, tartışacağız, sessiz piyasanın yeri zaten GG. Burda eski paslı c64'e 100 milyon isteyene gerekli laflar söylenmeli, forum dışından okuyacak olanlara da böylece bir yol gösterilmiş olur.

Biz hepimiz yönetimiz arkadaşlar Yöneticiler birşey yapacaklar diye bir kural yok. Bugüne kadar müşterek olarak ne kararlaştırıldıysa bunu uygulamaya çalıştık, yine uygulamaya çalışırız...

Ancak...

Fiyat belirleme öyle çok kolay bir konu değil. Neye göre fiyat belirleyeceksiniz? Hem sizin belirlediğiniz fiyatı kim takacak? Fiyatı belirlerken, Türkiyede bir cihazın az ya da çok olmasına göre mi? (hepsi azaldı) karar vereceksiniz? Yoksa yurtdışını mı referans alacaksınız? (zaten orada duruyor, alacak arkadaşlar takip etmiyorlar mı?). Hangi taraftan baktığınıza göre farklı ele alınabilecek bir konu. Bu nedenle fiyatın kendi oluşması bence en doğru yöntem.

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 10, 2007, 15:58:31 ÖS »

olay şöyle gelişti ben disket oyunlarının nasıl kopyalanmasını engellenebilecegini sordum bir arkadaşta niye soruyorsun diye sorunca bende durumu açıkladım.ben kimsenin ismini vermedim demekki yaran varki gocundun.

yahu ben sadece ne gerek var demiştm

iki tarafta haksız bence yapabilen elindeki beceriyi paraya çevirebilir tabi bunda garipsenecek durum yok sonra bu gibi işlerde malzeme sıkıntısı hat safhada olduğundan bir şeyler yapanlar bence iyi işler yapmış olur ama bu tip denenmemiş aletler bence denenmedi densede satışa çıkartılmamalı ben tek şey düşünürüm denedi bozuktu ama denemedim dedi .. işte bu kaostan çıkmak için iki adet cevaptan birisi yeterli çalışır yada çalışmaz sadece ikisinden birisi çalışabilirde çalışmayabilirde sözü bence yeterli değil ve dürüstlüğe sığmaz

arkadaşlarım kızmasın ama haksızlar ikiside

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 10, 2007, 17:49:16 ÖS »

bence bu konuyu uzatmaya gerek yok arkadaş ürünü iade etti parasını geri aldı.bense yaptıgım masraftan daha ucuz bir fiyata başkasına sattım ders için kullanacakmış ama 100de 90 çalışmazlar istersen alma dedim ama bana şekil olarak lazımlar içerik önemli degil deyince bende farketmez dedim (başka bir arkadaştan bahsediyorum)bende başkasına sattım aldıgım ürünü bendede biraz kabahat oldu yani insan hatasını kabullenmeli 7-8 liralık ürün için baya agresif davrandım keşke yorum vermeden önce mesaj atsaydım belki özelden  telafi edilebilirdi onun yerine başka disket falan gönderilirdi neyse oldu bir kere bundan sonra daha dikkatli olmalı ve tölaranslı davranmalı önyargıyıda bir kenara bırakmalı diye düşünüyorum.bence mybee haklı ikimizde hatalıyız o bana sattıgı için bende aynı şeyi kendim yapıp başkasına sattıgım için kendi adıma üzgünüm hepsini çöpe atmalıydım ama kendime söz veriyorumki birdaha aynı hatayı yapmayacagım asla...

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 10, 2007, 18:13:03 ÖS »

miyav...
hatasız dost arıyan dostsuz kalır.bye

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 10, 2007, 21:09:05 ÖS »

haklısın kaplan hocam dogru söze ne denir.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ağustos 10, 2007, 23:36:42 ÖS »

bu konu basliginin, commodore yazilim bolumunden alinip geyik bolumune tasinmasini onerebilir miyim?
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 11, 2007, 16:58:13 ÖS »

zaten konu burda kapandı başka sözede gerek yok bir yere taşınmayada gerek yok diye düşünüyorum.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: